پرتال امام خمینی(س):آیت الله سیدضیا مرتضوی، سرپرست گروه تدوین و پژوهش دانشنامه امام خمینی، در  مراسم رونمایی از دانشنامه امام خمینی(س) گفت: در سال ۷۶ با دو سه نفر از دوستان عزیزمان در قم درصدد برآمدیم که کاری برای حضرت امام انجام بدهیم و آن زمان پژوهشنامه می گفتیم. اخیرا در اسناد خودم که نگاه کردم دیدم که آن زمان یک طرح ۱۰ صفحه ای را در این زمینه نوشته ام که یک پژوهشنامه که در قالب دایرة المعارف قابل ارائه باشد و آن طرح یک طرح خام بود اما پیش نویسی برای این دغدغه بود.

وی افزود: در یکصدمین سال میلاد حضرت امام در دفتر تبلیغات اسلامی قم جلسه ای برقرار بود و من طرح خودم را مطرح کردم و بحمدالله در آن جلسه آقای مهریزی هم حضور داشتند که مسئول مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در قم هم بودند. این کار به همت ایشان از سال ۷۹ شروع شد ولی با توجه به افت و خیزهایی که به وجود آمد و تغییر و تحولات در مدیریت مؤسسه و تبعا دانشنامه، برخی سال ها مقداری دچار رکود شد تا اینکه دوستان در مرداد ماه سال ۹۰ دعوت کردند که من ادامه کار را داشته باشم.

آیت الله مرتضوی اظهار داشت: سال ۹۰ وقتی که من گزارشی تهیه کردم و تنها هشت مقاله به شورای علمی راه پیدا کرده بود و حدود ۱۵ تا حداکثر ۲۰ درصد پیشرفت مقالات بود. اگر ما گزارشی از وضع موجود می دهیم یک وقت به معنای نادیده گرفتن زحمات گذشته نباشد. من و همکاران برخی روندها را اصلاح و شیوه نامه دانشنامه را تکمیل کردیم. اهتمام جدی ویراستاران به اینکه کلمه کلمه مقالاتی که می آید باید درست باشد، پرهیز از تحلیل ها و اجتهادهای شخصی، اهتمام بسیار زیاد بر نکات فنی و ویرایشی از جمله ویژگی های دانشنامه امام خمینی(س) است.

وی با اشاره به ارزیابی های علمی مقالات دانشنامه امام خمینی(س) افزود: برخی از مقالات حدود ۱۰ بار بازخوانی شده است. مثلا مقاله «شاگردان حضرت امام» بارها بازخوانی شده است. حدود ۶۰ مقاله را به دلیل حساسیت موضوع برای ارزیابی به تهران فرستادیم. بیش از ۶۴۰۰ منبع مجموع منابعی است که ما استفاده کردیم. یک نکته هم مقاله خود امام خمینی(س) به عنوان نخستین مقاله است و با تأکید آیت الله سید حسن خمینی در ۱۲۲ هزار کلمه به عنوان نخستین مدخل دانشنامه آوردیم و در حد چهار درصد دانشنامه است. یک کتاب حدود ۸۰۰ صفحه هم استخراج شد و مبدأ این کتاب همان مدخل امام خمینی(س) است.

سرپرست گروه تدوین و پژوهش دانشنامه امام خمینی تأکید کرد: این دانشنامه بر اساس محوریت امام و پرهیز از مسائل جریانی و سیاسی است. یعنی در گزینش مدخل ها، نویسندگان، همکاران و مدیران و همچنین در نگارش و ویرایش مطالب و حتی تصاویراز دخالت دادن سلیقه ها پرهیز شده است. مثلا متوجه شدم مقاله قائم رهبری را کسی ارائه داده که خودش زاویه دارد و موافق مواضع مورد قبول مؤسسه نیست. طبعا اینها جلوگیری شده و به افرادی داده شده که بتوانند آن چیزی که به نظر می رسد درست هست را انجام بدهند. من می خواهم شهادت بدهم که در طول کار دانشنامه هیچ تحمیلی نسبت به محتوا، رویکرد و گزینش مطالب نداشته است. گاهی آیت الله سید حسن خمینی خمینی پیشنهاداتی داده اند و ما هم استفاده کردیم ولی هیچ نوع تحمیل و فشاری نبوده است. آنچه آمده تنها در چهارچوب شیوه نامه مصوب و تشخیص اعضای هیأت علمی داخل دانشنامه بوده است.

. انتهای پیام /*