پرتال امام خمینی(س): یادداشت ۱۴۸/ یکی از توصیه حضرت امام (س) به مردم در زمینه انتخابات، حضور آنها در صحنه  بود. حضوری که در نتیجه واقعی انتخابات مؤثر است و انتخابات در یک نظام دموکراسی نباید به امری تشریفاتی تبدیل شود. بنابراین از منظر امام برای حراست از دین اسلام و دموکراسی که با خون هزاران شهید بدست آمده، مشارکت همه اقشار مردم در انتخابات تکلیف الهی محسوب می شود؛  ایشان در فرازی مهم می فرماید: «امروز مثل زمان سابق نیست. مثل زمان رژیم سابق نیست. رژیم سابق شما نمی توانستید. قدرت نداشتید، امروز قدرت دارید برای اینکه حفظ کنید حیثیت اسلام را و حفظ کنید مصالح کشور را و حفظ کنید استقلال خودتان را و حفظ کنید آزادی خودتان را... و همچنین در باره مسوولیت همگان در فرازی ارزشمند می فرماید:[ در انتخابات] مراجع مسئولند. علما مسئولند. ائمه جماعت مسئولند، خطبا مسئولند. تجار مسئولند. بازرگانان مسئولند. دانشگاهی ها مسئولند... همه مسئولند. تمام قشرهای مملکت امروز مسئولند... آنچه در ادامه می خوانید گزیده چند فراز از کلام امام در باره انتخابات است که از نظر می گذرد:

پیغمبر هم تابع قانون بود

در اسلام قانون حکومت می‏کند. پیغمبر اکرم هم تابع قانون بود، تابعِ قانون الهی، نمی‏توانست تخلف بکند. خدای تبارک و تعالی می‏فرماید که اگر چنانچه یک چیزی برخلاف آن چیزی که‏ من می‏گویم تو بگویی، من ترا اخذ می‏کنم و وَتینَت را قطع می‏کنم! ‏( صحیفه امام ، جلد ۱۰ ، ص۳۱۱)

ما یک سیلی خوردیم از اشتباه

 به زن و مرد و آن کسی که به حد رأی دادن قانونی رسیده واجب است این مسئله که در پای صندوقهای تعیین رئیس جمهور حاضر بشوند و رأی بدهند. چنانچه سستی بکنید، کسانی که می‏خواهند این کشور را به باد فنا بدهند، ممکن است پیروز بشوند. باید همه شما، همه ما، زن و مرد، هر مکلف همان‏طور که باید نماز بخواند، همان‏طور باید سرنوشت خودش را تعیین کند. ما یک سیلی خوردیم از اشتباه، ما همه این نابسامانیهایی که الآن داریم برای اینکه اشتباه کردیم، نباید اشتباه تکرار بشود.(صحیفه امام، جلد۱۵، ص۲۸)

مردم نگذارند قلدرها دخالت کنند

 مردم در صحنه حاضر باشند و تحت تأثیر کسی واقع نشوند. مردم با علما و اشخاص مورد اعتمادشان مشورت کنند، بعد به هرکس که خواستند رأی دهند. مردم نباید کنار بروند، اگرمردم کنار بروند همه شکست می‏خوریم.خود مردم نگذارند قلدرها دخالت کنند، افراد نالایق دخالت کنند. (صحیفه امام ، جلد۱۸، ص۳۶۸)

درمبارزات انتخاباتی انقلاب را لکه دار نکنید!

 من از همه قشرها، از همه ملت می‏خواهم که آداب اسلامی خودشان را نسبت به همه امور، خصوصاً در انتخابات حفظ کنند. و مبادا خیال کنند که مبارزات انتخاباتی عبارت از این است که به دیگران بد بگویند و کارشکنی بکنند. البته دعوت به انتخاب اشخاص مانع ندارد، لکن توجه داشته باشند که همان‏طور که در انتخاب رئیس جمهور، به آن سلامت و به آن آرامش و به آن خوبی گذشت- که نمونه بود در ایران- من امید آن دارم که در این انتخابات هم به همان‏طور بگذرد. و همه با هم برادروار در یک مقصد باشیم. در یک مقصد باشید. و خداوند را شاهد بدانید، و ناظر بدانید، و نهضت را لکه‏دار نکنید(صحیفه امام ، جلد۱۷، ص۱۳۴)

به کسی که دارای دید سیاسی است رای دهید

 لازم است ملت عزیز، رشد و استقامت و پایداری خود را در پیشگاه خالق و صاحب اسلام و در نزد جهانیان و در پیش چشمان حیرت زده دشمنان و بدخواهان اسلام که شما را با تهمتهای گوناگون هدف قرار داده و وفاداری شما عزیزان متعهد به جمهوری اسلامی را مورد سؤال و تردید انگاشته‏اند ثابت و با شور هرچه بیشتر، یکپارچه در این امری که حفظ حیثیت جمهوری اسلامی و ملت شریف بسته به آن است به سوی صندوقهای رأی چون موجی خروشان و دریایی مواج، با صفوفی فشرده رفته رأی خود را به شخصی که متعهد به اسلام و خدمتگزار به ملت و کشور و حامی مستضعفان و دارای بصیرت در امر دین و دنیا و منزّه از گرایش به شرق و غرب و مکتبهای انحرافی و دارای دید سیاسی است، بدهید. امروز شرکت در انتخابات ریاست جمهور نه فقط یک وظیفه اجتماعی و ملی است، بلکه یک وظیفه شرعی اسلامی والهی است که شکست در آن، شکست جمهوری اسلامی است، که حفظ آن بر جمیع مردم از بزرگترین واجبات و فرایض است و وسوسه در آن از شیطان بلکه عمال شیطان بزرگ است . (صحیفه امام ، جلد۱۵، ص۱۷)

مردم سست و خسته نشده اند

 از جمله اموری که اجانب به آن دامن می‏زنند، مسئله انتخابات است. هر انتخاباتی که در ایران می‏شود آنها می‏گویند: مردم این دفعه نمی‏آیند، مردم سست و خسته شده‏اند. اما مردم هر دفعه بهتر از دفعه قبل شرکت کرده‏اند. الآن هم عده‏ای در خارج نشسته‏اند و تبلیغ می‏کنند که این دفعه دیگر مردم خسته شده‏اند و شور سابق را ندارند و از این قبیل حرفها. اینها اکثراً عقده ‏هایی در دل دارند و روی همین عقده‏هاست که این صحبتها را می‏کنند. اگر عقده‏های درونی آنها حل می‏شد، چنین صحبتهایی را نمی‏کردند. همین هایی که مردم آنها را از ایران بیرونشان کرده ‏اند، در خارج نشسته ‏اند و می‏گویند: مردم با ما هستند و مردم سست و خسته شده‏اند!(صحیفه امام ، جلد۱۷، ص۱۳۳).

نظر امام در باره کناره گیری کاندیداها به نفع دیگری

 اگر یک کسی مثلًا میل داشت رئیس جمهور بشود و حالا احتمال می‏دهد که نشود، کنار برود. یا اشخاصی که با او رفیق هستند کنار بروند و رأی ندهند. بهتر این است که آنهایی که می‏دانند که نمی‏شوند، آنها متصل بشوند به بعض آنهایی که می‏دانند می‏برند. تا اینکه ان شاء اللَّه یک رأی کافی تحقق پیدا کند و ما سرشکسته نشویم به اینکه ملت اعتنایی به این مسائل ندارد. اعتنایی به سرنوشت خودش و سرنوشت اسلام ندارد. همه با هم به پای صندوق بروید. (صحیفه امام ، جلد۱۲، ص۱۲۷)

ملت‏ها همراه باشند ،دیکتاتوری پیش نمی آید

 من کراراً گفتم و حالا هم تکرار می‏کنم که خدمتگزار باشید به این ملتی که آن دست‏های خیانتکار را قطع کرد و این امانت را به شما سپرد. شما الان امانت بزرگی از دست این ملت تحویل گرفتید و مقتضای امانتداری این است که آن را به طور شایسته حفظ کنید و به طور شایسته به نسل آینده و دولت‏های آینده تحویل بدهید، و مادامی که این طور باشید ملت پشت شماست، و مادامی که ملت همراه شما باشد هیچ آسیبی به شما و به کشور نمی‏رسد. یکی از انگیزه‏هایی که دیکتاتوری پیش می‏آورد این است که دیکتاتورها می‏بینند ملت همراهشان نیست، اعمال دیکتاتوری می‏کنند. یکی از انگیزه‏هاست البته، انگیزه‏های دیگر هم دارد. چنانچه ملت‏ها همراه دولت باشند، وجهی پیدا نمی‏کند که دیکتاتوری بکنند با ملت خودشان، مجهز می‏شوند برای کسانی که به آنها حمله می‏کنند. وقتی که ملت جدا باشد از دولت و دولت هم بخواهد از ملت استفاده کند دیکتاتوری پیش می‏آید. ...آن روزی که شما احساس کردید که می‏خواهید فشار به مردم بیاورید بدانید که دیکتاتور دارید می‏شوید. بدانید که مردم معلوم می‏شود از شما رو برگردانده‏اند...(صحیفه امام، ج‏۱۸، ص۷۹)

 امام خطاب به فقها و حقوقدانان شورای نگهبان 

...اگر قبلًا اشتباهی کرده اید باید صریحاً بگویید که اشتباه کرده‏ایم ؛ عدول در بین فقها از فتوایی به فتوای دیگر درست همین معنا را دارد. وقتی فقیهی از فتوای خود برمی‏گردد یعنی من در این مسأله اشتباه نموده ‏ام و به اشتباهم اقرار می‏کنم. فقهای شورای نگهبان هم باید این طور باشند که اگر در مسئله‏ای اشتباه کردند صریحاً بگویند اشتباه کردیم و حرف خود را پس بگیرند، ما که معصوم نیستیم. ما می‏خواهیم اسلام را پیاده کنیم. پس در این رابطه ممکن است من دیروز حرفی را زده باشم و امروز حرف دیگری را و فردا حرف دیگری را.( صحیفه امام، ج‏۱۸،ص ۲۴۲)

ورود نظامی ها به عرصه انتخابات ممنوع

 همه دنیا که دنبال این هستند که ارتششان از امور سیاسی کنار باشد آنها یک چیزی می فهمند که می گویند این را؛ ما که می خواهیم که سپاه و ارتش جند الله باشند و دسته بندی نداشته باشند و جهات سیاسی را کنار بگذارند برای اینکه اگر جهات سیاسی و مناقشات سیاسی در سپاه رفت و در ارتش رفت، باید فاتحه این سپاه و ارتش را ما بخوانیم. (صحیفه امام، ج ۱۹، ص ۱۱)

. انتهای پیام /*