مدیر مسئول روزنامه اطلاعات با تأکید بر اینکه مرحوم محتشمی پور همواره در صف اول خدمت و مجاهدت حضور داشت، گفت: در عبادت و خدمت توأم با گمنامی و بدون ریا توفیقات زیادی داشت و آنچه که تشخیص می داد ضرورت دارد در دفاع از آرمان امام و بیت و یادگاران امام انجام بدهد. عنصر زلال و پاکی بود که جز رضایت الهی به چیزی فکر نمی کرد. در اوج مسئولیت و گوشه عزلت برخورد و مشی او هیچ تفاوتی نداشت.

حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود دعایی در گفت و گو با خبرنگار جماران، در خصوص ویژگی های شخصیتی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید علی اکبر محتشمی پور اظهار داشت: ایشان از ثمرات ارجمند مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی بود. از فضلا و طلاب نازنینی بود که درسش را خوب خواند و در مسیر جهاد و همراهی با حضرت امام از پیشگامان بود. مهمترین دغدغه او حفظ راه، خط و خاندان امام بود. مقام معظم رهبری هم به ایشان علاقه داشتند و حتی گاهی در سر زدن به خانواده شهدا ایشان را همراه خودشان می بردند و وفا و صلابت ایشان را تشخیص داده بودند و خدمات ایشان در این مسیر را درک کرده بودند و مطمئن هستم که رهبری هم داغدار هستند.

 محتشمی پور سپری بود در برابر هجمه هایی که علیه امام می شد

 مدیر مسئول روزنامه اطلاعات یادآور شد: با تبعید حضرت امام به عراق ایشان از کسانی بود که به سرعت به عراق هجرت کرد و در کنار امام به عنوان یک بازو، یاور و یار حضور داشت. در همه مراحل حضور امام در عراق چه در درس و چه در نهضت و دفاع از آرمان های ایشان و مسیر خدمت به بیت ایشان یکی از وفادارانی بود که از هیچ کوششی دریغ نمی کرد. دوران اوج نهضت حضرت امام در درس ولایت فقیه و ارائه دکترین حضرت امام در برابر رژیم شاه و فعالیت های بنیادی اساسی، ایشان یکی از پیشگامانی بود که همواره در صف اول خدمت و مجاهدت حضور داشت و پشتوانه ای در کنار مرحوم حاج آقا مصطفی و بیت امام بود و سپری بود که مقاومت می کرد در برابر هجمه هایی که علیه امام می شد.

وی افزود: دوران غربتی که برای امام پیش آمد و عراقی ها بر اقامت امام سخت گرفتند، سفرهای متعددی که به سوریه و اطراف کرده بود برای ایجاد زمینه ای که حضرت امام با آسایش بتوانند محل دیگری را برای حضور فعالانه خودشان انتخاب کنند. از هیچ کوششی دریغ نمی کرد و به عنوان یک سرباز و پیشگام در همه سنگرها خدمت کرد و سرانجام وقتی امام در پاریس مستقر شدند از اولین یارانی بود که به ایشان پیوست و تمام کسانی که در آن دوران از طریق تلفن با امام، دفتر امام و نوفل لوشاتو ارتباط داشتند با صدای گرم ایشان آشنا بودند.

دعایی اظهار داشت: مرحوم محتشمی پور در دوران شکوفایی انقلاب به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و در سنگر خدمت دولت نظام جمهوری اسلامی ایران از پیشگامان بود و موقعیت های ارجمند و ارزشمندی در خدمت به دولت آقایان موسوی و هاشمی رفسنجانی داشت. در دورانی که وزارت کشور را اداره می کرد با صلابت، روشن بینی و درک عمیق از نیازهای انقلاب در برابر برخی از تنگ نظری ها می ایستاد و صمیمانه، صادقانه و شجاعانه از مواضعی که مطمئن بود مواضع حضرت امام هست دفاع می کرد و برای انقلاب و انقلابیون اعتبار و آبرو می خرید.

 وی ادامه داد: ایشان تصمیم گرفت به حفظ آثار و دستاوردهای فکری گذشته خودش بپردازد، گوشه عزلتی را انتخاب کرد و سرانجام برای خدمت به آرمان امام و یادگار امام به نجف اشرف مشرف شد و در بیت امام مقرّی را برای خدمت انتخاب کرد و بازوی توانایی در کنار سید علی آقای خمینی بود که در آنجا تدریس می کرد.

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات تأکید کرد: در عبادت و خدمت توأم با گمنامی و بدون ریا توفیقات زیادی داشت و آنچه که تشخیص می داد ضرورت دارد در دفاع از آرمان امام و بیت و یادگاران امام انجام بدهد. عنصر زلال و پاکی بود که جز رضایت الهی به چیزی فکر نمی کرد. در اوج مسئولیت و گوشه عزلت برخورد و مشی او هیچ تفاوتی نداشت. فقدان او خسارت بزرگی برای همراهان و یاران او است و دوستانی که در کنارش بودند و خاطرات بسیار ارجمندی داشتند.

وی افزود: دورانی که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران و پشتیبانی از مقاومت در منطقه سفیر ایران در سوریه بود خدمات بسیار ارزشمندی را انجام داد و در تقویت بنیان های مقاومت و به خصوص حزب الله لبنان خدمات بسیار ذی قیمتی انجام داد که هیچ گاه فراموش نمی شود و در این مسیر دشمن به درستی تشخیص داده بود که به عنوان یک سنگر و شخصیت بسیار تأثیرگذار در منطقه خدمت می کند و او را هدف قرار داد و با انفجار بمبی در دفتر کار او مجروحش کرد.

دعایی ادامه داد: بحمدالله مقدر این بود که حیات داشته باشد و در مسیر خدمت بعد از این حادثه باز به عنوان یک سمبل و نمونه در خدمت انقلاب و کنار امام قرار بگیرد. تعبیر زیبایی بعد از آن انفجار خدمت امام کرده بود و از سلامت خودش خبر داده بود. همان تعبیری که حضرت ابوالفضل العباس (ع) به برادر بزرگوارشان کرده بودند که اگر دست نداشته باشم باز هم در خدمت هستم. با همان تعابیر عاشقانه به امام پیام داد و امام به شایستگی از او تقدیر کردند و از حضور یارانی امثال او در کنار خودشان بالیدند.

 محتشمی پور در نجف، پاریس و ایران مورد اعتماد امام بود

 وی یادآور شد: ایشان به شایستگی در نجف، پاریس و ایران مورد اعتماد امام بود. نماینده امام در مقاومت منطقه در لبنان و نماینده امام در اعزام به سوریه قبل از هجرت به پاریس و در ارتباطات از پاریس به ایران امین امام بود که پیام های امام را دقیقا منتقل می کرد و آنچه از ایران می رسید را با امانت کامل به امام عرض می کرد و مورد اعتماد امام بود. به هر حال خدمات بسیار ارزشمندی را انجام داد و مهم این است که برخاسته از خاندانی بود که از پیشکسوتان مبارزه و اعضای برجسته مؤتلفه بودند. پدر بزرگوارش انسان هنرمند و شریفی بود که در مسیر خدمت خودش در بازار برای نهضت حضرت امام پشتوانه بود. خلاصه یار دیرینی بود که هم خودش و هم خاندانش و هم یادگارانش همه در مسیر انقلاب و در خدمت انقلاب بودند.

مدیرمسئول روزنامه اطلاعات افزود: من فقدان این عزیز را به همه یاران به خصوص سرور ارجمند حضرت آیت الله سید حسن آقای خمینی تسلیت عرض می کنم و امیدوار هستم که خداوند امثال ایشان را که پشتوانه ها و نمونه های ارجمندی هستند حفظ کند و به ما توفیق بدهد که قدر امثال ایشان را بدانیم. وی در پایان گفت: فقدان او برای همه ما دردناک است و امیدوار هستم که خداوند همسر فداکار و بزرگوارش که در کنار او از هیچ خدمتی دریغ نکرد و فرزندانش را صبر عنایت کند.

. انتهای پیام /*