مراسم تودیع و تکریم حجت الاسلام و المسلمین سید حبیب الله موسوی و معارفه حجت الاسلام و المسلمین عباس کمساری به عنوان رئیس نمایندگی قم مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، پیش از ظهر امروز(یکشنبه 25 مهر ماه) برگزار شد.

به گزارش پرتال امام خمینی(س)، حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری رئیس موسسه در این مراسم طی سخنانی گفت: تا به حال مأموریت دفتر قم منحصرا پژوهشی و آن هم با رویکرد پژوهش های حوزوی بوده است. البته این مأموریت بسیار ارزشمندی است اما باید مأموریت های فرهنگی و ترویجی و پررنگ کردن مأموریت های آموزشی را هم به دفتر قم اضافه کنیم. علی القاعده این دفتر باید از مزیت های فرهنگی حوزه علمیه هم استفاده کند، چرا که ظرفیت های فراوانی در میان طلاب و روحانیون داریم که امروز بهترین فرصت است که این ظرفیت ها در خدمت نشر اندیشه امام قرار بگیرد.

 غربت امام دردآور و رنج آور است

همچنان بیشترین میزان و حجم حمله ها به امام صورت می گیرد

 وی افزود: امروز مواجه هستیم با شبهه پراکنی های فراوانی که حول امام، شخصیت و عملکرد امام وجود دارد و به واقع امام غریب است و غربت امام دردآور و رنج آور است؛ در اوج اقتدار، عزت و مقبولیت، امام غریب است. یعنی شبهه ها و هجمه ها از جاهای مختلف با بلندگوهای مختلف از طرف دشمنان و بعضا ناشی از عملکردهای غلط خودی ها باعث شده که یک تصویر نادرست از امام به نسل امروز عرضه شود.

کمساری یادآور شد: با اینکه 32 سال از رحلت امام گذشته اما همچنان بیشترین میزان و حجم حمله ها به امام صورت می گیرد. البته این نشان دهنده تأثیرگذاری و زنده بودن امام است و بیمی که دشمنان از ادامه این حیات تأثیرگذار دارند و این اتفاقا از منظری برای ما جای امیدواری است. اما نسبت به این شبهه افکنی ها متأسفانه آن گونه که باید و شاید نتوانسته ایم امام را خوب معرفی کنیم.

 نتوانسته ایم همه اندیشه امام را آن چنان که بوده است معرفی کنیم

 وی تأکید کرد: علاوه بر اینکه امام را کاریکاتوری معرفی کرده ایم، یعنی نتوانسته ایم همه اندیشه امام را آن چنان که بوده است معرفی کنیم و فقط بخشی را معرفی کرده ایم، در معرفی امام نتوانسته ایم ابزارهای جدید را به خدمت بگیریم؛ چون سازوکارهای آن را نداشته ایم. البته ما در مؤسسه رویکردهای جدی را شروع کرده ایم و امیدوارم هرچه زودتر به نتیجه برسیم.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با تأکید بر اینکه در درستی و نادرستی پیام خودمان تشکیک نکنیم، اظهار داشت: پیام چه درست باشد و چه نادرست، امروز برای شنیده شدن باید از ابزارهای مدرن استفاده کند. باید از دل پژوهش های و دستاوردها پیام را به گونه ای گزینش و منتشر کنیم که مخاطب بتواند آن را ببیند.

وی ادامه داد: باید طلبه های جوان و خوشفکر را در قالب پروژه های کاری به کار بگیریم. این همه اندوخته های پژوهشی که وجود دارد و باید هم استمرار پیدا کند، باید بخشی برای نشر داشته باشد و چشم امید ما در حوزه تهیه این محتوا به دفتر قم است. من به تعامل مثبت با حوزه علمیه، مراجع و شاگردان حضرت امام و حتی مطالبه گری توجه بیشتر به اندیشه امام تأکید می کنم.

 حوزه ما اگر می خواهند انقلابی باشد و انقلابی بماند، راهی ندارد جز اینکه بر مبنا و مدار اندیشه امام حرکت کند

 کمساری گفت: امروز حوزه ما اگر می خواهند انقلابی باشد و انقلابی بماند، راهی ندارد جز اینکه بر مبنا و مدار اندیشه امام حرکت کند. «حوزه انقلابی» بدون امام یک شوخی بی مزه بیشتر نیست. معنی ندارد کسی انقلابی باشد و بخواهد گام دوم را بدون امام آغاز کند. گام دوم انقلاب بر مبنای اندیشه امام موضوعیت، مشروعیت و محبوبیت پیدا می کند و البته الحمدلله همین مسیر در حوزه ها و مجموعه نظام دارد طی می شود.

وی افزود: کسی که در نظام جمهوری اسلامی کار می کند قطعا کم ارادت به امام نیست. چون اگر کسی کم ارادت به امام باشد مشروعیت خودش را زیر سؤال برده ولی بعضی وقت ها مشغله ها باعث می شود که آدم ها یادشان برود. کار مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام نواختن زنگ یادآوری رجوع و ارجاع به اندیشه امام است. حتما با نسل جوان حوزه ارتباط داشته باشید. نسل جوان ما امام را کمتر می شناسد و این شاید به دلیل کم کاری و کم توجهی ما بوده است. طلبه جوان بیشتر نیاز دارد با او ارتباط بگیریم و او را تغذیه فکری کنیم.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص حجت الاسلام و المسلمین سید حبیب الله موسوی گفت: اخلاص، فروتنی و نگاه کارشناسی باقیات و صالحاتی است که ایشان به جا گذاشته اند و ان شاء الله مورد رضایت حضرت امام باشد. متأسفانه دوره بازنشستگی آقای موسوی فرا رسیده و البته قطعا تجربه گرانسنگ ایشان همراه با اراده ای که در ترویج اندیشه امام دارند این فرصت را به ما خواهد داد که در جلسات و شوراها از نظرات ایشان بهره مند شویم.

وی همچنین با اشاره به انتصاب عباس کمساری به عنوان رئیس نمایندگی قم مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، اظهار داشت: ایشان هم در طول دوره مأموریتشان در اصفهان منشأ آثار ماندگار بودند و جشنواره های متعدد در اصفهان به وجود آمد و تولیدات ادبی مختلفی انجام شد و الحمدلله امروز دفتر اصفهان یکی از مراکز فعال محسوب می شود. امیدوارم حضور ایشان بتواند کارها را در مسیر درستی که شروع شده پیش ببرد.

بر اساس این گزارش حجت الاسلام و المسلمین حسن پویا نیز در این مراسم با اشاره به دوره مسئولیت سید حبیب الله موسوی، گفت: عمل ایشان مصداق عمل صالح است که خوش عاقبتی برای ایشان دارد. حضرت امیر(ع) درایت و خردمندی، برنامه ریزی در کارها، دور اندیشی، معرفت و آگاهی به کار، عدالت ورزی، سعه صدر و سلامت نفس را از معیارهای مدیر موفق می دانند و ما همه اینها را در آقای موسوی می بینیم.

معاون پژوهشی نمایندگی قم مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) تأکید کرد: آقای موسوی در 13 سال گذشته بارها می فرمودند از افتخارات من این است که در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) کار می کنم و این نشان از اعتماد به کار دارد. ایشان بارها به تولیت مؤسسه گفته اند هر جایی به نام امام باشد آمادگی دارم کار کنم و این را افتخار می دانند.

وی یادآور شد: در این 13 سال ما توانستیم 24 نشست و همایش کوچک و بزرگ برگزار کنیم که بعضا مشارکتی با مدرسه تخصصی امام خمینی(س) و برخی مراکز فرهنگی مثل دانشگاه قم بود. طرح موسوعه 50 جلدی و دانشنامه امام خمینی(س) با همت، پیگیری و تلاش ایشان به نتیجه رسید و در این سال ها به طور میانگین هر سال 20 عنوان کتاب چاپ کرده ایم. بیش از 60 جلد تقریرات درس های امام داریم که ان شاء الله بتوانیم منتشر کنیم تا جایگاه علمی امام که مغفول مانده را نشان می دهد.

حجت الاسلام و المسلمین سید حبیب الله موسوی نیز در این مراسم گفت: خداوند توفیق داد که بیش از 13 سال در خدمت امام و افکار و اندیشه های امام باشم. این توفیق را به برکت دعای ابوی می دانم که به من امر کردند تا آخر عمر همین جا و در خدمت افکار و اندیشه های امام باشم و من این را عامل موفقیت می دانم.

رئیس سابق نمایندگی قم مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) افزود: کارهایی که در این مؤسسه شده مربوط به دوستان و همکاران ما است. مؤسسه قم تابلو مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و از نظر اسناد، مدارک و کتابخانه غنی است و امام شناس ترین نیروها کسانی هستند که در اینجا مشغول و با اینجا مرتبط هستند که در همه امور علمی و آموزشی یاور مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) بوده اند.

وی تأکید کرد: فضلای ارزشمندی اینجا بوده اند و قلم زده اند که یک گنجینه غنی است و باید از آنها استفاده کنیم و به بهانه بودجه و کمبود مالی آنها را از دست ندهیم. من معتقدم امام این روزها خیلی غریب است و به مثل سال 42 رسیده و در این غریبی باید این نیروهای مخلص را حفظ کرد و از خدمات آنها بهره مند شویم.

حجت الاسلام و المسلمین عباس کمساری نیز ضمن تشکر از حاضران در این مراسم، گفت: پیرو تأکید یادگار امام، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی، در رویکرد جدید مؤسسه باید بتوانیم برای ترویج اندیشه امام در حوزه گام های مؤثری برداریم.

. انتهای پیام /*