اولین گام برای تاسیس یک سازمان یا نهاد جدید، بیان ضرورتهای تاسیس آن است چه عوامل و دغدغه هایی وجود داشت که امام خمینی را به تشکیل این نهاد وادار نمود؟ ممکن است در نگاه اول، ایجاد این شورا در کنار سایر مراجع قانونی تصمیم گیر و مجری مثل مجلس شورای اسلامی، وزارتخانه های آموزش عالی، آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی توجیه قانع کننده ای نداشته باشد.

مهمترین دلایل تاسیس این نهاد با توجه به نامه ها، فرمانها و سخنرانیهای بنیانگذار انقلاب اسلامی، در مورد تاسیس و وظایف ستاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی به شرح زیر می باشد:

الف) نگرانی ملت اسلامی و دانشجویان متعهد از اخلال توطئه گران و خوف از دست رفتن فرصت.

ب) ابقای فرهنگ رژیم فاسد گذشته در دانشگاهها و در نتیجه وارد آمدن ضربه مهلک به انقلاب و جمهوری اسلامی

ج) اسلامی و انسانی نمودن دروس و محیط دانشگاهها

د) زدوده شدن قید و بند شرق و غربزدگان از کشور و دانشگاهها

و) نیاز مبرم به متخصصان و اسلام شناسان متخصص و مغزهای متفکر وطنخواه و نیروهای ماهر و اساتید و مربیان و معلمان معتقد به اسلام و استقلال کشور به ویژه در علوم دانشگاهی و فرهنگی مترقی

ه) ضرورت توسعه و اصلاح مراکز آموزشی و انقلاب فرهنگی به معنای واقعی

ی) خروج از فرهنگ بدآموز غربی و نفوذ و جایگزین کردن فرهنگ آموزنده اسلامی _ ملی و مبارزه با نفوذ عمیق و ریشه دار غرب

با ملاحظه موارد فوق به خوبی آشکار می شود که محور اصلی ضرورتهای تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی نگرانی امام از وضعیت فرهنگی نگرانی امام از وضعیت فرهنگی جامعه انقلابی به ویژه محیط دانشگاه و دانشجویان بوده است.

بر کسی پوشیده نیست که این دغدغه همچنان بر قوت خویش باقی است و غرب زدگی و دین گریزی هنوز برخی اساتید و دانشجویان و مراکز علمی و فرهنگی کشور را تهدید می کند.

 

 

. انتهای پیام /*