پرتال امام خمینی(س): استاندار استان مرکزی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پرتال امام خمینی(س) از بازسازی حجره امام در حوزه علمیه اراک خبر داد و گفت: حجره امام در اراک پس از بازسازی به یک محل گردشگری تبدیل خواهد شد. در ادامه این گفتگوی کوتاه از نظر می گذرد: 

جناب آقای استاندار به نظر شما برگزاری هفته فرهنگی بر آستان آفتاب چه تاثیری در برنامه های فرهنگی شهر خمین و استان مرکزی می تواند داشته باشد؟

امروز افتخار داشتیم در خدمت علاقه مندان به حضرت امام و مریدان انقلاب اسلامی، مراسم هفته‌ فرهنگی خمین با نام «بر آستان آفتاب» را برگزار کنیم. این رویداد ظرفیتی فوق العاده برای قوام بخشیدن و قدرت بخشیدن به نظام هویتی انقلاب اسلامی است. همزمانی‌ زادروز حضرت امام و زادروز حضرت فاطمه‌ی زهرا سلام الله علیها فرصت کم نظیری را ایجاد کرده که بتوانیم برای اندیشه‌های حضرت امام این سلاله پاک و  صدیق حضرت صدیقه طاهره کار ویژه‌ای انجام بدهیم که امسال به طور ویژه در یک تراز قابل قبولی با محوریت موسسه نشر آثار حضرت امام این کار انجام شد.

 فکر می‌کنم که برای تقویت شاکله‌ی معنوی کشور که ما به آن هویت ملی و هویت انقلابی می گوییم، نیازمند تبیین اندیشه‌های حضرت امام برای اقشار مختلف و صنوف مختلف و رده‌های سنی مختلف هستیم که الحمدالله این ظرفیت در اندیشه‌های امام در حد شناختی که بنده دارم وجود دارد. وظیفه‌ی موسسه‌ی تنظیم و نشر آثار حضرت امام در این عرصه بسیار سنگین است و انصافا تلاش‌های بسیار ارزشمندی هم در سال‌های گذشته انجام دادند.

ما به عنوان استانی که میزبان مهد حضرت امام هستیم و افتخاریست برای استان مرکزی، خودمان را در این مسیر شریک و موظف می‌دانیم که همراهی کنیم در معرفی شخصیت و اندیشه‌های حضرت امام و بستری که در آن رشد کردند و در شهر اراک به خصوص مرکز استان که به تعبیر مقام معظم رهبری شاکله علمی حضرت امام در حوزه‌ی علمیه اراک شکل گرفت و آنجا هم باز ظرفیت فوق‌العاده‌ایست که به آن پرداخته نشده که انتظار هم داریم که انشالله موسسه به ما در مرکز استان کمک کنند تا هم یک موج تقویت آشنایی عمیق با حضرت امام را شکل بدهیم و هم به عنوان شهری که درواقع بخشی از دوران تحصیل حضرت امام آنجا بوده و در معیت مرحوم آقای یزدی به قم مهاجرت کردند، ان شالله از این ظرفیت ها استفاده کنیم. بهرحال استان مرکزی به عنوان استان امامین این انقلاب هست. چهار نفر از اجداد مقام معظم رهبری در استان مرکزی مدفونند و این موارد ظرفیت‌های هویتی ای را ایجاد کرده که به زودی انشالله همایشی تحت عنوان هویت و پیشرفت داریم و در یک سرفصل آن به مفاخر استان مرکزی و باز در راس آن به حضرت امام خواهیم پرداخت تا ببینیم که این مولفه‌های هویتی در مسیر پیشرفت چه نقشی را می توانند ایجاد کنند به خصوص در این مرحله‌ای که به شدت جامعه به تقویت نظام هویتی خودش نیاز دارد.

گویا مقرر شد که حجره حضرت امام در اراک به عنوان یک مکان تاریخی بعنوان میراث فرهنگی مورد مرمت قرار گرفته و زمینه بازدید از آن برای گردشگران فراهم شود؛  لطفا اقدامات انجام شده در این باره را تشریح بفرمایید.

برنامه‌ای تحت عنوان طرح «هفت اقلیم» برای آشنایی با سیر تاریخی و سلوک اندیشه‌ی حضرت امام در مجموعه‌ی بسیج مستضعفین (بسیج استان سپاه) طراحی شده که در واقع اماکنی که حضرت امام حضور موثر و نسبتا طولانی در آنها داشتند از خمین بعنوان اقلیم اول، در اراک، نجف، فرانسه، ترکیه و ... بصورت یک سیر تاریخی برای دانشجویان اجرا کردند که چند سالی است که اجرا می شود و در دو سال گشته به دلیل همه گیری بیماری کرونا به تعویق افتاد؛ اما مجددا از ابتدای سال تحصیلی جدید که اتفاقا همزمان بود با این مناسبات و اتفاقات تلخ ماه‌های اخیر، طرح «هفت اقلیم» را با محوریت دانشگاه اراک، بعنوان دانشگاه مادر استان و با همراهی مراکز فرهنگی دیگرشامل شهرداری اراک و مجموعه در بسیج دوباره احیا کردیم و هم اکنون در حال اجرای آن هستیم. بخشی که مربوط به داخل کشور است مثل تهران، نیاوران، جماران و... این مقایسه‌ها خیلی برای نسل جدید موثر و جالب هست. در حوزه‌ی علمیه اراک متاسفانه کار موثری انجام نشده است. این حوزه‌ی تاریخی و مادر حوزه علمیه قم هست و جا دارد که هم برای خود مجموعه حوزه و هم ذیل بحث‌های اوقاف و میراث فرهنگی و اینکه حوزه‌ی فعالیست و طلبه دارد و مشغول فعالیت آموزش و تحصیل هستند، جایگاهی واقعی آن شناسانده نشد. برای بازسازی  حجره حضرت امام در حوزه اراک‌ دوستان فرهنگی طرحی را آماده کردند و تصمیم بازسازی قطعی شده و در سفر رئیس جمهور مقداری از هزینه را تامین کردیم؛ مثلا برای مجموعه بازار تاریخی اراک، مسجد و حوزه هم جزو بافت تاریخی اراک هستند. حجره حضرت امام واقعا جای کار دارد و جا دارد که موسسه تنظیم و نشر آثار امام تولیت حجره امام در اراک را به عهده بگیرد.

 

 

. انتهای پیام /*