پرتال امام خمینی(س): آیت الله سید حسن خمینی در تجدید میثاق وزیر و مدیران وزارت امور خارجه با آرمان های امام خمینی(س)، تاکید کرد: سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است. هر چه در داخل قدرتمندتر باشیم تیغ سیاست خارجی بهتر می برد. باید همگرایی داخلی را بالا برد. ما باید در سیاست خارجی سعی کنیم توان گفتمان سازی بین المللی داشته باشیم.

یادگار امام توافق با عربستان را نشانه هوش دستگاه سیاست خارجی دانست و یادآور شد: سیاست خارجی داستان منافع ملی است و اقتضا می کند با درایت پیش برویم. داستان پذیرش قطعنامه نماد این است که راه تقدس ندارد.

آیت الله سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق وزیر، معاونان، سفیران، و کارکنان وزارت امور خارجه با آرمان های امام خمینی(س) گفت: واقعیت این است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی یا به بیانی سیاست خارجی انقلاب اسلامی دوره های مختلفی را طی کرده و یکی از درخشان ترین دوره های آن پیش از پیروزی انقلاب است. توانمندی مجموعه زیادی از نیروهای جوان و دارای شناخت روزگار خودشان اتفاقاتی را رقم زد که معمولاً به آن توجه ندارند. مثلاً اینکه در میانه مبارزات، نوفل لوشاتو انتخاب می شود و کاروان رهبری انقلاب به مرکز اخبار جهان برود. تعداد زیادی از کسانی که دنیا را می شناختند و با تأثیر گذاران در آن حوزه آشنایی داشتند جمع شدند و پتانسیل انقلاب را ایجاد و از آن استفاده کردند.

یادگار امام افزود: در دوره تثبیت، دفاع مقدس و بعد از آن هم همواره دستگاه سیاست خارجی دارای چنین جایگاهی بوده که از هزاران قدرت خارجی آن زمان برای پیروزی انقلاب استفاده شده؛ نه اینکه به تقابل با آنها برخواسته باشند. قدرت رهبری یک جریان سیاسی مثل انقلاب این نیست که به ستیز همه قدرت ها برود بلکه این است که از برخی به نفع برخی دیگر استفاده کند و از موج های جهانی به نفع هدفی که صحیح می داند بهره بگیرد.

وی تأکید کرد: در تمام دوره های قبل و بعد از انقلاب چهارچوب ها و قوانینی وجود داشته که به عنوان یک اصل پذیرفته شده در حوزه سیاست جهانی بوده و به نظرم می رسد امروز هم باید از آنها استفاده کنیم.

تولیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) تصریح کرد: اگر دوره پنجاه ساله قبل از انقلاب تا امروز را نگاه کنیم، هر وقت اطلاعات ما نسبت به حوادث دنیا بیشتر بوده قدرت پیش بینی ما بازتر و شناخت از دنیا عمیق تر بوده و بهتر درست تر به نتیجه رسیده ایم.

وی ادامه داد: بسیاری از تصمیمات تابع پیش بینی هایی بوده که بعضی جاها ممکن است اشتباه بوده باشد. آیا واقعاً سیاستمداران آمریکا می توانستند پیش بینی کنند که بعد از دوره ای همان که رفته برگردد؟! آیا عراق بعد از صدام را همینطور پیش بینی می کردند؟! در زندگی امام چند پیش بینی مهم داریم که یکی از آنها فروپاشی شوروی است. آیا خود انقلاب اسلامی قابل پیش بینی بود؟ آیا روسیه می تواند یک روزه، یک هفته و یا یک ماهه اوکراین را شکست بدهد؟ آیا واقعا این ظرفیت آغاز جنگ جهانی سوم است؟

در تاریخ ایران جاهایی که پیش بینی های اشتباه شده فاجعه آفریده است

یادگار امام اظهار داشت: در تاریخ ایران جاهایی که پیش بینی های اشتباه شده فاجعه آفریده است. مثل اینکه رضا شاه پیش بینی کرد که آلمان پیروز جنگ جهانی دوم می شود و تمام ساختار کشور برای دهه ها دچار مشکل کرد. بنابراین توان علمی خودتان را بالا ببرید. همه چیز را همگان دانند و این طور نیست که یک فرد یا گروهی تصور کنند دانشمند به همه حوزه ها هستند.

نه دچار هیجانات زودرس شویم و نه دچار جهان بینی های عقب مانده

وی افزود: ما باید ظرفیت و مسائل خودمان را ببینیم و نه دچار هیجانات زودرس شویم و نه دچار جهان بینی های عقب مانده؛ در این زمینه باید هر چه بیشتر دانش و قدرت خودمان را بالا ببریم.

تولیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) تأکید کرد: قدرت دیپلماسی انقلاب اسلامی پیش از انقلاب مرهون ایرانی های خارج از کشور است. ما باید از این ظرفیت بیشتر از این استفاده کنیم. اما متأسفانه در حوادث سال گذشته دشمنان با تمام ظرفیت رفتند که از این ظرفیت به ضرر جمهوری اسلامی بهره بگیرند.

یکی از جملات امام که باید با آب طلا بنویسند این است که می فرمایند حرف مرد دو تا است. اتفاقاً مرد آن است که وقتی فهمید راه اشتباه است از آن برگردد

تولیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اظهار داشت: دومین نکته این است که هر چه بیشتر بر اصول خودمان تکیه کنیم اما توجه داشته باشیم که راه هیچ تقدسی ندارد و هدف مقدس است. ما بعضاً گرفتار تقدس مسیر می شویم. یکی از جملات امام که باید با آب طلا بنویسند این است که می فرمایند حرف مرد دو تا است. اتفاقاً مرد آن است که وقتی فهمید راه اشتباه است از آن برگردد.

یادگار امام توافق با عربستان را نشانه هوش دستگاه سیاست خارجی دانست و گفت: سیاست خارجی داستان منافع ملی است و اقتضا می کند با درایت پیش برویم. داستان پذیرش قطعنامه نماد این است که راه تقدس ندارد.

سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است
هر چه در داخل قدرتمندتر باشیم تیغ سیاست خارجی بهتر می برد

وی افزود: سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است. هر چه در داخل قدرتمندتر باشیم تیغ سیاست خارجی بهتر می برد. باید همگرایی داخلی را بالا برد. ما باید در سیاست خارجی سعی کنیم توان گفتمان سازی بین المللی داشته باشیم.

سید حسن خمینی یادآور شد: گفتمان نه شرقی نه غربی فضای دنیا را عوض کرد، تغییر گفتمان بازی فلسطین را عوض کرد و پس از انقلاب اسلامی بازگشت دوباره به دین اتفاق افتاده است. گفتمان گفت و گوی تمدن ها در زمان خودش یک پارادایم شیفت مهم در دنیا بود. گفتمان مقاومت بسیار ارزشمند است و هویت اسلامی را در دنیا نگه داشته است. امروز هم محتاج این هستیم که از درون خودمان گفتمان سازی کنیم.

امیرعبداللهیان: مشکل حق‌آبه از طریق بیانیه سیاسی حل نمی‌شود

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: باور به مردم و کسب مشروعیت از مردم و پشتوانه مردمی یکی از بزرگترین سرمایه هایی است که در اختیار دستگاه دیپلماسی قرار دارد.

حسین امیرعبداللهیان صبح امروز در جریان دیدار مقامات وزارت خارجه و روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حرم امام خمینی، گفت: ما در ارتباط با موضوع حقابه ایران از هیرمند، گفت وگوهایی با مقامات افغانستان داشته ایم و معتقدیم که بر اساس قرارداد ۱۳۵۱ باید در این ارتباط مسیر حقوقی مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان این که به مقامات افغانستان گفته‌ایم که مشکل حقآبه از طریق بیانیه سیاسی حل نمی شود و باید در چارچوب اقدامات حقوقی این موضوع پی گیری شود، افزود: درگیری‌های مرزی پراکنده‌ای که در ماه‌های گذشته بعضا در مرز ایران و افغانستان رخ داده است، باعث نگرانی است.

وزیر امور خارجه با اشاره به همسایگی ایران و افغانستان و وجود مرزهای طولانی بین دو کشور در بخشی دیگر از صحبت های خود در این ارتباط گفت: راهی جز تعامل بین دو کشور وجود ندارد.

امیرعبداللهیان‌ همچنین با بیان این که ما نمی‌خواهیم حادثه تلخ مزار شریف تکرار شود، گفت: ما می خواهیم به روند تحقق صلح و امنیت در افغانستان کمک کنیم و انتظارات متقابل نیز از حاکمان کنونی افغانستان داریم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در مورد موضوع افغانستان گفت: افغانستان یک موضوع مهم برای ما است. ما از این که در افغانستان دولت فراگیر تشکیل نشده ناخرسندیم و این موضوع را به حاکمان کنونی افغانستان نیز اعلام کرده‌ایم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این که ما هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمی شناسیم و بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید داریم، افزود: طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است نه همه افغانستان.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: ما از محروم کردن زنان و دختران افغانستانی از تحصیل و آموزش ناخرسندیم و این را رفتاری برخلاف تعالیم پیامبر اسلام می دانیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه "سیاست خارجی متوازن که از سوی دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی دنبال می‌شود" گفت: سیاست خارجی متوازن یعنی تعامل با بخش های مختلف جهان مبتنی بر دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و در همین چارچوب تعامل با بخش‌های مختلف جهان مورد توجه ما قرار دارد.

وی افزود: در همین چارچوب نگاه به همسایگان و کشورهای آسیایی، توجه به دیپلماسی اقتصادی و بهره گیری از ظرفیت دیپلماسی عمومی مورد توجه جدی ماست.

امیرعبداللهیان گفت: ما در حوزه سیاست خارجی نگاه ویژه‌ای به ایرانیان خارج از کشور نیز داریم. اکنون به صورت رسمی حدود پنچ میلیون و ۱۰۰ هزار ایرانی در خارج از کشور زندگی می‌کنند که البته ممکن است عدد واقعی بیش از این باشد.

. انتهای پیام /*