آیت‌الله شیخ محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با حضور در مراسم سی‌وپنجمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر و دو همراهش که عصر دیروز، 12 شهریورماه، به همت جنبش امل در هتل «انقلاب» تهران برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: خاندان صدر از نادرترین خاندان‌ها در اسلام محسوب می‌شوند.

به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از ایکنا وی افزود: این خاندان با اقدامات بی‌نظیری که ارائه کرده‌اند، همواره در صدر تلاشگران برای احیای امت اسلامی قرار داشتند و میراثی که از این خاندان بزرگ به امت اسلامی ارائه شده ایشان را خاندانی با امتیازات ویژه معرفی می‌کند.

 آیت‌الله اراکی تصریح کرد: در طول چند دهه اخیر شخصیت‌هایی که از دل این خاندان در عراق، لبنان و ایران ظاهر شده‌اند، تأثیر فراوانی در جوامع داشته‌اند.

 وی گفت: برجسته‌ترین مشخصه جوامع ما در چند دهه گذشته خیزش هویتی بوده است و کسی نمی‌تواند تردید کند که آنچه در آغاز قرن 20 میلادی صورت گرفت، جوامع اسلامی را دچار مصیبتی بزرگ کرد و آن از هم پاشیدگی هویت ملی ـ اسلامی این جوامع بود که زمینه را برای تفرقه، تشتت و جنگ‌های مذهبی، دینی، قومی و محلی فراهم ساخت.

 دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به این‌که امام خمینی(س) از ویژگی‌های برجسته‌ای که داشتند این بود که خود به تنهایی یک امت بودند، افزود: برای همین است که می‌بینیم همه فرهیختگان شرق، همراه امام راحل(س) بودند و همچنین می‌بینیم که امام موسی صدر در رأس همراهان امام بودند.

 وی همراهان امام خمینی(س) در مسیر احیای هویت امت اسلامی را به همراهان سیدالشهداء(ع) در کربلا تشبیه کرد و گفت: همان‌‌گونه که همراهان امام حسین(ع) از چهره‌های برجسته و فرهیخته و تأثیرگذار جامعه خود بوده‌اند، همراهان امام خمینی(س) نیز همانند امام موسی صدر و دیگران از چهره‌های برجسته جامعه خود بوده‌اند.

 آیت‌الله اراکی در ادامه اظهار داشت: رستاخیز هویت در این دوره شاخص‌هایی داشت که یکی از آن‌ها برجستگی شخصیت‌های این رستاخیز بود و در قرآن ضمن معرفی هویت توحیدی،‌ دارندگان این هویت را بینایان و زندگان معرفی می‌کند.

 وی هویت توحیدی را هویت بینایی، هویت شنوایی، هویت حیات و زندگانی خواند و افزود: این هویت به وسیله هجوم بشری بر جوامع ما زیر چکمه‌های مستکبران له شده بود و امام خمینی(س) با کمک همراهان خود و در رأس آن‌ها امام موسی صدر، احیاگر این هویت بودند.

 دبیرکل مجمع چهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ترس از خدا را از ویژگی‌های علما دانست و اظهار داشت: هر جا قرآن کریم اشاره به رهبری جوامع بشری داشته به این مسئله که «یَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ» اشاره می‌کند و اساساً قرآن این صفت را برای عالمان معرفی می‌کند؛ در جایی که می‌فرماید «إِنَّمَا یَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ».

وی تصریح کرد: اگر امام راحل(س) موفق به احیای هویت اسلامی در منطقه شد و این بیداری اسلامی را در سطح منطقه به وجود آورد، به خاطر این خصلت ترس از خدا و همچنین خصلت‌های امامتی، نبوتی و علمایی ایشان بود.

 آیت‌الله اراکی «خشیة الله» یا ترس از خدا را از صفت‌های امام موسی صدر نیز معرفی کرد و گفت: امام صدر در یک شرایط بسیار سخت توانست تحولی در جهان اسلام به وجود بیاورد.

 وی اظهار داشت: امام موسی صدر در مدت کوتاه و در سن کم توانست دل‌ها را تسخیر کند، دل‌هایی که از یک طایفه و مذهب معین نبود بلکه از همه طوایف، اقوام و ادیان بود و ایشان با آن شخصیت الهی که داشت توانست چنین کاری را انجام بدهد.

 استاد سطح عالی حوزه و دانشگاه مجدداً به صفت ترس از خدا اشاره کرد و افزود: صفتی که این قدرت را به امام موسی صدر بخشید و ایشان را به فردی اثرگذار تغییر داد، همان صفتی بود که به امام راحل(س) قدرت بخشید.

 وی ذکر کرد: امام موسی صدر تقریباً 50 سال پیش به رهبر آزادی‌خواه فلسطین «یاسر عرفات» گفت: «یا ابا عمار، فلسطین ابت الا أن تتحرر علی أید مؤمنة» (ای ابا عمار فلسطین آزاد نمی‌شود مگر به دستانی مؤمن) و ما هم اکنون پس از گذشت 50 سال این سخن امام موسی صدر را به عینه می‌بینیم و تجربه می‌کنیم و آن کسی که علیه رژیم صهیونیستی پیروز شد یک مجموعه کم تعداد، کم ابزار و کم تجربه بود اما مؤمن که توانست نخستین پیروزی علیه این رژیم غاصب را نثار مردم منطقه بکند.

 آیت‌الله شیخ محسن اراکی تأکید کرد: اساس وجود رژیم صهیونیستی مبارزه با هویت منطقه و هویت شرق است و نخستین دستی که توانست شوکت این رژیم غاصب را بشکند دست مقاومت اسلامی بود و این درس بزرگی برای امت داشت.

 دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در پایان به جنبش‌های بیداری اسلامی در منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: امام موسی صدر یکی از اثرگذارترین شخصیت‌ها روی شکل‌گیری جنبش بیداری اسلامی بود.

. انتهای پیام /*