عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه بر لزوم خودداری از دفاع منفعلانه از تشیع تأکید کرد و گفت: امام خمینی معمار بازنگری در فلسفه دینی از منظر شیعه است.

 به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از رسا، حجت الاسلام نجفعلی میرزایی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی(ص) و محقق تمدن اسلامی در نشست تحولات منطقه و آینده مناسبات شیعه و سنی که در سالن کنفرانس مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، بر لزوم توجه بیشتر به مذهب تشیع تأکید کرد و گفت: امام خمینی(س) معمار بازنگری در فلسفه دینی از منظر شیعه است، ولی هم اکنون اقتضاهای تاریخی در تکریم اندیشه شیعه لحاظ نمی شود و گویی مکونات معرفت سازی از اقتصاهای زمانه جدا است.

وی افزود: اندیشه های شیعه باید بتواند خلأهای موجود را پر کند، نه اینکه خود را با اندیشه های افراطی رقیب سازد و درصدد پاسخگویی به شبهات آنان برآید. مبلغان برای دفاع منفعلانه از تشیع فعالیت کرده و آلترناتیو ارائه نمی کنند.

حجت الاسلام میرزایی با اشاره به اینکه نزاع میان شیعه و اهل تسنن نباید پیرامون قدرت باشد، تصریح کرد: با وجود اینکه مطالعات فراوانی درباره دولت و حکومت ارائه شده است، هیچ تحقیقی درباره اینکه کلمه امت، یک آلترناتیو برای تعامل با همه چیز است، وجود ندارد. امت باید به عنوان یک الگوی اجتماعی مطرح شود.

 عضو هیأت علمی جامعه المصطفی(ص) اظهار داشت: الگوی اجتماعی تشیع که مبتنی بر احترام به اندیشه و حقوق دیگران است باید به جهانیان عرضه شود و حوزه علمیه این ظرفیت را دارد که این الگوی اجتماعی را ارائه دهد.

 وی با تأکید بر اینکه تشیع به عنوان چتر عقیدتی و تشیع به عنوان الگوی مدیریتی، جدا از هم هستند، ادامه داد: با نگاه به معادلات چند دهه اخیر به خوبی می توان به رابطه میان امتداد اندیشه شیعه در بین الملل و تقویت ذاتی این مکتب پی برد. هر اندازه که پروژه امت را مطرح کنیم اندیشه های شیعه نیز قدرت پیدا می کند.

منابع مرتبط:

امام خمینی (س) و حکومت اسلامی: فلسفه سیاسى

 فلسفه تفکر امام خمینی

درآمدی بر فلسفه سیاسی اسلام و حکومت اسلامی

ایدئولوژی انقلابی امام خمینی و احیای تشیع

. انتهای پیام /*