استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که متأسفانه حق علمی مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی(ره) فرزند بزرگوار امام خمینی(س) به خوبی و درستی ادا نشده است، خاطرنشان کرد: در سالگرد شهادت ایشان هم می بینیم که صدا و سیما تنها از نحوه شهادت ایشان 4 مصاحبه می گیرد و به همین امر بسنده می کند.

به گزارش پرتال امام خمینی(س)  به نقل از شفقنا، آیت الله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی صبح امروز در سلسله نشست های تببین و بررسی دیدگاه ها و نوآوری های اصولی که صبح امروز با حضور آیت الله العظمی سبحانی در محل سالن اجتماعات مدرسه تخصصی فقه حضرت امام خمینی(س) قم برگزار شد، اظهار داشت: امام(س) به حق یکی از شخصیت هایی بود که در دوران معاصر، پر ابتکارترین شخصیت فقهی و اصولی است و این در جای خود و در جلسه ای باید این مدعا اثبات شود.

وی افزود: در میان ابتکارات امام(س) برخی ابتکارات، تحولی در فقه و اصول ایجاد کرده است؛ ابتکارات مختلف است؛ گاهی ابتکاری در دایره الفاظ و یا عبادات است، اما برخی ابتکارات امام(س) از اول تا آخر فقه، تحولی را ایجاد کرده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به نظریه خطابات قانونیه امام خمینی(س) گفت: امام(قدس سره) از قضیه شرطیت ابتلا در اطراف علم اجمالی این تردید در ذهن شریف شان آغاز شده است.

وی افزود: در این نظریه امام خمینی(س) باید به آن چه به نظر شریف امام(س) نوشته شده همه را یک جا جمع کرده و نتیجه گیری کرد.

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: بر طبق نظر امام(س) ما یک خطاب شخصی داریم که در آن مخاطب خاصی مشخص است و نمونه آن خطاب به حضرت ابراهیم(ع) است، اما یک خطاب قانونیه داریم که مقصود خطاباتی است که برای همه انسان ها مشترک است.

وی گفت: مقصود اصلی امام(س) از خطابات قانونی این است که یک عنوان کلی مشخص موضوع قرار گرفته است؛ شارع در حین وضع قانون، افراد و اشخاص را نه اجمالا تصور می کند و نه تصویرا؛ یعنی کاری به اشخاص ندارد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در ادامه با بیان این که متأسفانه حق علمی مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی(س) فرزند بزرگوار امام خمینی(س) به خوبی و درستی ادا نشده است، خاطرنشان کرد: در سالگرد شهادت ایشان هم می بینیم که صدا و سیما تنها از نحوه شهادت ایشان 4 مصاحبه می گیرد و به همین امر بسنده می کند.

وی افزود: انسان وقتی اصول مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی(ره) متوجه می شود که ایشان یکی از قوی ترین اصولین زمان بوده است؛ ایشان مبانی امام خمینی(س) را هم گاهی قبول کرده و گاهی رد می کند؛ نظریه خطابات قانونیه امام راحل را هم بال و پر داده و می گوید این عنایات الهی بوده که خدا در ذهن والد ما قرار داده است.

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: مرحوم حاج اقا مصطفی خمینی(ره) جاهایی از اصول و فقه را هم می آورد و می گوید والد ما غفلت از مبنا کرده و اضافه هم می کند که تنها راه حل این مسئله از طریق همان خطابات قانونیه است.

منابع مرتبط:

تدوین نموداری کفایه الاصول همراه با آرای اصولی امام خمینی (ج.1) - کتاب

مقایسه مبانى اصولى آخوند خراسانى و امام خمینى (س )و آراء آن دو در مباحث الفاظ «اصولِ فقه» (ج. ۲) - کتاب

مأخذ شناسی توصیفی فقهی، اصولی وحقوقی امام خمینی (س) - کتاب

خطابات قانونیه - کتاب

نوگرایی و نوآوری در اندیشه امام خمینی(س) - مقاله

. انتهای پیام /*