هنگامی که حضرت امام خمینی(س) کتاب آداب الصلاه را به فرزند خود سید احمد اهدا می کرد، چند توصیه اخلاقی و اجتماعی را نیز یادآور شد که این اندرزها می تواند برای همه شیفتگان و رهروان این مرد الهی به ویژه مسوولین و خدمتگزاران نظام مفید و راهگشا باشد..

متن این نامه در ذیل آمده است:

 کتاب «آداب الصلاة» را که خود از آن بهره‏اى نبردم جز تأسف بر قصور و تقصیر بر ایام گذشته که توانایى بر خودسازى داشتم، و حسرت و ندامت در روزگار پیرى که دستم تهى و بارم سنگین و راهم بس دراز و پایم لنگ و آواى رحیل در گوش است، هدیه کردم به فرزند عزیزم «احمد» که از قدرت جوانى کامیاب است؛ شاید او- ان شاء اللَّه تعالى- از محتویات آن که از کتاب کریم و سنّت شریف و افادات بزرگان فراهم شده است، بهره‏مند شود و به معراج حقیقى از رهنمایى اهل معرفت راه یابد، و دل از این ظلمتکده برکَند، و به مقصد اصلى انسانیت که انبیاى عظام و اولیاى کرام- علیهم صلوات اللَّه و سلامه- و اهل اللَّه بر آن راه یافتند و دیگران را دعوت فرمودند، توفیق یابد.

پسرم! خود را- که به فطرت اللَّه تخمیر شده‏اى- دریاب و از گرداب ضلالت امواج سهمگین خودبینى و خودخواهى نجات ده و به سفینه نوح که پرتو ولایت اللَّه است رکوب کن که مَنْ رَکِبَها نَجى‏ وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْها هَلَکَ«1».

فرزندم، کوشش کن که در صراط مستقیم که صراط اللَّه است، و لو لنگان لنگان حرکت کنى و حرکات و سکنات قلبى و قالبى را رنگ معنویت و الوهیت دهى و خدمت به خلق را براى آن که خلق خدا هستند بنمایى. انبیاى عظام و اولیاى خاصّ خدا در عین حال که مشابه دیگران اشتغال به کارها داشته‏ اند، هیچ گاه در دنیا وارد نبوده ‏اند؛ چون اشتغالشان بالحق و للحق بوده، در عین حال از رسول ختمى- صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم- روایت شده که فرموده است: لَیُغانُ عَلى‏ قَلبى‏ و انّى‏ لَأسْتَغْفِرُ اللَّهَ فى‏ کُلِّ یَوْمٍ سَبْعینَ مَرَّة «2» شاید رؤیت حق در کثرت را، کدورت حساب مى‏فرمود.

پسرم! خود را مهیا کن که پس از من بر تو جفاها رود و نگرانى‏ها که از من دارند به حساب تو گذارند. اگر حساب خود را با خداى خود صاف کنى و پناه به ذکر اللَّه برى، هراسى از خلق به خود راه مده که حساب خلق زودگذر است و آنچه ازلى است، حساب در پیشگاه حق است.

فرزندم! پس از من ممکن است پیشنهاد خدمتى بر تو شود، در صورتى که قصدت خدمت به جمهورى اسلامى و اسلام عزیز است رد مکن؛ و اگر خداى نخواسته براى هواهاى نفسانى و ارضاى شهوات است، از آن اجتناب کن که مقامات دنیوى ارزش آن ندارد که خود را در راه آنها تباه کنى.

بارالها! احمد و تبارش و متعلّقانش که از بندگان تو و تبار رسول اکرمند، اینان را در دنیا و آخرت سعادتمند فرما و دست شیطان رجیم را از آسیب به آنها کوتاه فرما.

خداوندا! ما ضعیف و ناتوانیم و عقب افتاده از قافله سالکان، تو خود از ما دستگیرى فرما. رَبَّنا عامِلْنا بِفَضْلِکَ وَ لا تُعامِلْنا بِعَدْلِکَ. «3» و السلام على عباد اللَّه الصالحین.

23 ربیع الاول 1405 «4»/ 25 آذر 1363

روح اللَّه الموسوی الخمینى‏

(۱)- «هرکس که بر آن (کشتی ولایت) سوار شد نجات یافت، و هر که از آن روی گردانید هلاک شد». مناقب، ابن شهر آشوب، ج ۱: ص ۲۹۵.

(2)- «گاهی بر دلم غباری می‌نشیند و من هر روز هفتاد بار از خدا آمرزش می‌خواهم». بحارالأنوار ۲۵: ۲۰۴.

(3)- خداوندا! با ما به فضلِ خودت رفتار نما و با ما به عدالت خود رفتار مکن.

(4)- اختلاف تاریخ بعلت اختلاف ماه‌های قمری است.

 منبع: صحیفه امام، ج‏19، ص: 119-120

. انتهای پیام /*