آیت الله هاشمی رفسنجانی صبح چهارشنبه در آیین ربع قرن بالندگی دانشگاه آزاد واحد رفسنجان در جمع دانشجویان گفت: ایران دارای  ظرفیت های بی شمار و نیروهای ناب علمی و دانشمندانی است که عاشق ایران هستند و ما می توانیم آغازگر نهضت علمی اسلامی در دنیا باشیم.

امام خمینی بنیان گذار حقیقی دانشگاه آزاد

به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از مهر،آیت الله رفسنجانی با اشاره به زمان تاسیس دانشگاه آزاد گفت: در آن زمان خدمت امام راحل(س) رفتم و گفتم الان بیش از چند میلیون دانش آموز داریم که می توانیم در دانشگاه ها پذیرش کنیم اما این در حالی است که سالانه تعداد کمی دانشجو می پذیریم و این باعث سرخوردگی خانواده ها می شود و این امر برای ایرانی که قبل از اسلام بهترین دانشگاه ها داشته خیلی بد است.

وی با اشاره به اینکه در آن زمان افرادی از کشورهای کشورهای روم، حبشه و مصر برای تحصیل به ایران می آمدند گفت: در پنج قرن اخیر غربی ها از ما پیش افتادند و در جنگ های صلیبی غربی ها دانشمندان ایران را به اروپا بردند و اکثر آن ترجمه ها اکنون مفاد درسی برای دانشگاه های اروپایی شده است و هنوز بسیاری از اصطلاحات ان زمان ریشه عربی و فارسی دارد.

آیت الله رفسنجانی بسیج علمی را نیاز جدی کشور در دوران ابتدای انقلاب دانست و گفت: در آن زمان دولت پولی نداشت و ما گفتیم طرحی داریم که با استفاده از هزینه مردم از فضایهای خالی و شخصیت های عالم کشور که کارهای غیرعلمی انجام می دهند بهره ببریم که امام راحل در آن زمان به دقت به حرفهای بنده گوش داده و فرمودند بروید انجام دهید.

وی گفت: امام خمینی آن زمان یک میلیون برای تاسیس دانشگاه آزاد اختصاص دادند که این مبلغ برای دانشگاه یک میلیارد ریال برکت داشت و مردم آن زمان فهمیدند که از پول سهم امام برای این دانشگاه غیردولتی هزینه کرده اند و از طرفی ایشان سخنرانی نماز جمعه من را تایید کردند و در واقع می توان گفت که در حقیقت بنیاگذار دانشگاه آزاد امام بودند و گرنه ما نه جراتش را داشتیم و نه می دانستیم به اینجا می رسد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره اهداف تاسیس دانشگاه آزاد ادامه داد: یکی از دردهای ما این بود که جمعیت زیادی مایل بودند وارد دانشگاه شوند اما ظرفیت لازم در دانشگاه ها وجود نداشت و ما در اوایل انقلاب تنها 150 هزار دانشجو داشتیم و این برای نظام اسلامی ما که سند اصلی و قرآنی بر مبنای علم است عیب بود.

آیت الله رفسنجانی گفت: پایه اسلام و مکتب اهل بیت( ع) علم است به گونه ای که امام صادق( ع) در زمان حیاتشان چهار هزار شاگرد را تحت تعلیم قرار دادند.

وی همچنین افزود: کارهای بزرگی در دانشگاه اتفاق افتاده و اگر امام راحل(س) حمایت نمی کردند محال بود در اوایل انقلاب این دانشگاه تاسیس شود. آن زمان رویه این بود که همه چیز دولتی باشند و حتی چند مدرسه که غیر دولتی بودند نمی تواستند به خوبی فعالیت کنند.

. انتهای پیام /*