در روزهاى آتش و خون انقلاب که جهان استکبار به حمایت از دیکتاتور برخاسته بود و ملت ایران و اقلیتهاى مذهبى مقیم ایران به بیرحمانه‏ترین وجه سرکوب مى‏شدند این مرجع بزرگ دینى از کمترین پیام حمایت یا همدردى دریغ داشته بود.

سخنان امام خمینى در دیدار با نماینده پاپ و تأکید ایشان بر احترام به حقوق اقلیتهاى دینى در ایران نشان مى‏داد که انقلاب اسلامى و نظام برخاسته از آن اصول مکتبى خویش را برخلاف تشکیلات واتیکان فداى مصالح سیاسى قدرتها نخواهد کرد. 

بنا به گزارش روزنامه‏ها در این دیدار ابتدا نماینده پاپ ژان پل دوم پیام وى را تسلیم امام خمینى کرد و اظهار داشت: «پاپ از ما خواسته است که آرزوهاى قلبى خود را براى سلامت شما و موفقیت ملت ایران خدمتتان تقدیم داریم.» آنگاه امام خمینى طى سخنانى اظهار داشت:

امام: اقلیتهاى مذهبى همیشه در اسلام محترم بوده‏اند؛ و توافق بین ادیان بزرگ یکتاپرست براى پیشرفت بشریت لازم است[1].

این قدرت ایمان ملت و قوۀ اسلام بود که بر ظلم و استبداد و استعمار غلبه کرد. امیدوارم دیگر ملل نیز از این طریق به ما متصل شوند.

[نمایندۀ پاپ: ما تازه شروع به گفتگو بین اسلام و مذهب کاتولیک نموده‏ایم و امیدوارم این گفتگو و تبادل‏نظر در نظام جدیدى که تحت رهبرى شما در این کشور به وجود آمده است ادامه یابد.[2]][3] منبع: کوثر، ج3، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، 1385، ص 416

 پیوست ها:

[1]. بیان امام خمینى ناظر بر خطاب خدایتعالى به پیامبر اسلام است که مى‏فرماید:«قل یا اهل الکتاب تعالوا الى کلمه سواء بیننا و بینکم الا نعبد الا اللّه‏ و لا نشرک به شیئا و لا یتخذ بعضنا بعضا اربابا من دون اللّه‏» «بگو اى اهل کتاب بیایید کلمه‏اى را که میان ما و شما است، بپذیرید که جز خدا را نپرستیم و کسى را شریک او نگردانیم و بعضى از ما بعض دیگر را به خدایى نگیرد آل عمران، آیه 64» و این همان دیدگاهى است که در قرآن کریم مکرر بر آن تأکید شده است که جامعۀ انسانى، امت واحده است چنانکه فرماید: «و ما کان الناس الا امة واحدة فاختلفوا ـ یونس آیه 19»، «ان هذه امتکم امة واحدة و انا ربکم فاعبدون ـ انبیاء، آیه 92»، «کان الناس امة واحده ـ بقره آیه 213».[2] به نقل از روزنامه کیهان 29/11/57، ص 10 و روزنامه اطلاعات 29/11/57، ص 12 [3] صحیفه امام؛ ج 6، ص 177 .

. انتهای پیام /*