به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از ایکنا از استان مرکزی، شهرستان خمین با ‎دو هزار و 396 کیلومتر وسعت در جنوب غرب استان، زادگاه معمار انقلاب اسلامی است که هم به‌دلیل انتساب به نام حضرت امام(س) و نیز وجود مناطق زیبا جذابیت خاصی برای گردشگران داخلی و خارجی دارد.

وجود 36 امامزاده و امکاکن مذهبی

سیدمحسن رحمتی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این رابطه گفت: وجود متبرک 36 امامزاده و مکان‌ مذهبی و در عین حال تاریخی، میهمانان این خطه و عاشقان ولایت را از سویی به زیارت می‌طلبد ضمن اینکه مناظر طبیعی در روستاهای شهرستان خمین، نگاه هر دوستدار طبیعت را به شدت مجذوب خود می‌کند.

بیت قدیمی امام خمینی(س)؛ جاذبه‌های گردشگری در قلب شهر خمین

وی افزود: یکی از این جاذبه‌های گردشگری در قلب شهر خمین بیت قدیمی حضرت امام خمینی(س) نگین شهر و استان مرکزی مهم‌ترین اثر تاریخی و جاذبه گردشگری است که موجب سفر گردشگران و میهمانان زیادی به خمین می‌شود.

سبک معماری این خانه مربوط به عصر قاجار است و قدمت آن به حدود ‎ 175سال می‌رسد که در مجموعه این بیت پنج خانه بزرگ و یک خانه کوچک ساخته شده است.

امام خمینی(س) در سال 1281هجری شمسی در پنج دری مشرف به حیاط بزرگ که درهای آن رو به غرب باز می‌شوند متولد شده است.

قلعه سالار محتشم

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری و تاریخی خمین قلعه سالار محتشم است که توسط مرحوم میرزا علی‌خان کمره‌ای معروف به سالار محتشم ساخته شده است و تاریخ ساخت آن به اواسط دوره قاجاریه می‌رسد.

قلعه سالار محتشم خمین با قدمت ‎ حدود 200سال مربوط به اواخر دوره قاجاریه در حال حاضر در تملک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

این بنای تاریخی در محله قدیمی شهر قلعه واقع شده است و شامل یک هزار مترمربع عمارت‌های اشرافی و بزرگ در درون یک باغ است که جلوی اتاق‌های این بنا یک ایوان بزرگ قرار دارد که از دو طرف بوسیله پله به حیاط ارتباط دارد.

طرح و ساختار این قلعه و عمارت براساس فرهنگ معماری ایرانی استوار شده است به‌گونه‌ای که می‌توان عناصر معماری تاریخی همچون گوشواره، سردابه، ایوان و گرمخانه را در آن مشاهده کرد.

این عمارت شامل یک بخش شبستانی و یک بخش اعیان‌نشین در پایین و یک بخش اعیان‌نشین در طبقه فوقانی است.

مسجد جامع خمین

یکی دیگر از جاذبه های تاریخی شهرستان خمین مسجد جامع واقع در انتهای بازار این شهر به مساحت سه هزار مترمربع با دو سبک معماری قدیم و جدید است.

بافت معماری قسمت قدیمی مسجد بیش از یک متر در عمق زمین احداث شده و سقف نیز به صورت ضربی با آجر قرمز و نخودی ساخته شده است.

بافت کالبدی این مسجد به‌گونه‌ای طراحی شده است که در زمستان هوای داخل آن گرم و در تابسان خنک و مطبوع است و برای ورود به داخل مسجد جامع خمین ، باید چند پله را به سمت پایین طی کرده و سپس به فضای داخلی وارد شد.

منطقه تیمره

منطقه تیمره در نزدیکی شهرستان خمین یکی از غنی‌ترین نقاط ایران به لحاظ تعداد و نوع سنگ نگاره‌های کشف شده است.

در این منطقه بالغ بر 21 هزار قطعه سنگ نگاره وجود دارد که حاوی طرح‌های متنوع و بی‌مانندی است که هر سال با استقبال گردشگردان و تاریخ نگاران داخلی و خارجی مواجه می‌شود.

آستان مقدس امامزادگان

امامزاده محمد مالک؛ بقعه متبرکه محمد بن مالک اشترنخعی فرزند سردار بزرگ حضرت علی(ع) واقع در روستای گوشه محمدمالک، نیز از دیگر دیدنی‌های شهرستان خمین است که هر سال و به ویژه  سیزدهم نوروز جمع زیادی از مشتاقان و ارادتمندان خاندان اهل بیت(ع) را به سوی خود فرا می‌خواند.

. انتهای پیام /*