به گزارش پرتال امام خمینی(س)، مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(س) در سوریه به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دمشق و با مشارکت انجمن دوستی فلسطین و ایران با عنوان «اندیشه‌ی امام خمینی(س) در مقابل استبداد و استکبار جهانی»  برگزار شد.

در این مراسم که در سالن مرکز ایران‌شانسی ساختمان رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دمشق برگزار شد، شخصیت‌های دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی از کشورهای ایران، سوریه و فلسیطین از جمله آیت‌الله حسینی، نماینده‌ی مقام معظم رهبری در سوریه، حجت‌الاسلام زمانی، به نمایندگی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه، طلال ناجی، معاون دبیرکل جبهه‌ی خلق فلسطین و عبدالکریم الشرقی، رئیس انجمن دوستی فلسطین و ایران و جمعی از مریدان امام(س) و علاقمندان انقلاب اسلامی حضور داشتند.

آیت‌الله حسینی، نماینده‌ی مقام معظم رهبری در سوریه در ابتدای این مراسم طی سخنانی با اشاره به بیاناتی از رهبر معظم انقلاب راجع به امام خمینی(س)،گفت: امام(س) به سه موضوع اهتمام زیادی داشتند؛ موضوع اول اینکه همیشه به خدا اعتماد می‌کردند و همیشه نام و ذکر خداوند متعال را زیر لب داشتند. حضرت امام(س) وقتی از پاریس به ایران می‌آمدند، علیرغم تهدید شاه، اصرار داشتند که به ایران بیاید و با قلبی آرام به ایران آمد و این نشان دهنده‌ی خداباوری و ایمان عمیق امام(س) است.

وی افزود: امام(س) همیشه تأکید می‌کرد که اگر بخواهید خط حق را از باطل تشخیص دهید، ببینید دشمنان اسلام از چه چیزی بیزارند، آنوقت می‌دانید که این به صلاح ما است و چیزی که آنان دوست دارند را بدانید که به صلاح ما نیست.

آیت‌الله حسینی، ادامه داد: موضوع دومی که امام(س) به آن اهتمام ویژه‌ای داشتند، اعتماد ایشان به ملت و مردم بود. ایشان همیشه خود را خادم ملت می‌دانست و از مسئولین دولت می‌خواست به مردم خدمت کنند و به مصلحت مردم عمل کنند.

نماینده‌ی مقام معظم رهبری در سوریه،گفت: موضوع سوم نیز خودباوری امام(س) و اعتماد به نفس اوست. این خودباوری باعث می‌شد که ایشان همواره با قلبی آرام و استوار در برابر استکبار ایستادگی کند. درحالیکه همه اعتقاد داشتند اگر بخواهند به نتیجه‌ای برسند، یا باید به غرب اعتماد کنند یا به شرق؛ ولی حضرت امام(س) فقط به خداوند متعال اعتماد داشت.

وی تأکید کرد: در دوران انقلاب اسلامی، وقتی شاه حکومت نظامی اعلام کرد، امام(س) مردم را به بیرون رفتن به خیابان‌ها دعوت کرد و این دعوت باعث شد حکومت نظامی شاه شکست بخورد، بنابراین امام(س) با تکیه به خداوند و ملت و اعتماد به نفس خود عمل می‌کرد. این مسائل راهکار جمهوری اسلامی ایران شد و بحمدالله ایران توانست با اعتماد به خداوند و ملت و اعتماد به نفس، به قدرت نظامی و علمی وفنآوری ویژه‌ای برسد.

آیت‌الله حسینی در پایان سخنان خود درباره‌ی انتخابات اخیر سوریه و بحران چندساله‌ی در این کشور، گفت: آنچه در سوریه اتفاق افتاد، یک نوع امتحان برای امت اسلام بود و باعث شد نقشه‌های غرب برملا شود. این بحران ثابت کرد که محور مقاومت در مقابله با استکبار همچنان پابرجا است.

همچنین دکتر طلال ناجی، معاون دبیرکل جبهه‌ی خلق فلسطین در خصوص جایگاه امام خمینی(س) گفت: پیش از انقلاب اسلامی ایران، اوضاع ما عرب‌ها و فلسطینی‌ها بسیار بد بود؛ چراکه ایران در آن زمان به یک پایگاه امنیتی و نظامی برای آمریکا تبدیل شده بود و مصر نیز در صف رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار داشت؛ اما پیروزی انقلاب اسلامی ایران، یک هدیه‌ی خدادادی بود که ما را به آینده‌ی خودمان امیدوار کرد.

وی با نقل خاطره‌ای از دیدار خود با امام خمینی(س) افزود: در نیمه‌ی دهه‌ی 60 قرن گذشته، حضرت امام(س) در نجف اشرف بود. همزمان انقلاب فلسطین آغاز شده بود. بعضی از علمای فلسطینی و مسلمان می‌گفتند که اولویت در آن مرحله، اقامه‌ی خلافت اسلامی است نه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی. ما در آن زمان نزد امام(س) رفتیم و از ایشان راجع به مقاومت بر علیه رژیم صهیونیستی فتوا خواستیم. وی به ما امید داد و فرمودند که «مقاومت شما شرعی است و شهدای شما شهدای اسلام هستند.»

ناجی ادامه داد: این ارتباط با حضرت امام(س) ادامه داشت؛ چراکه امام همواره می‌گفت که امروز ایران و فردا فلسطین است. ایشان به حمایت از مظلومین جهان، به خصوص فلسطینی‌ها تأکید می‌کرد و این خط مشی امام(س) تاکنون در جمهوری اسلامی ایران به رهبری آیت‌الله خامنه‌ای همچنان ادامه دارد. این امر همواره به ما دلداری می‌دهد و باعث شده که ما به جمهوری اسلامی ایران بیشتر علاقمند شویم.

معاون دبیرکل جبهه‌ی خلق فلسطین در پایان سخنان خود با اشاره به تحولات در سوریه بیان کرد: باید از حمایت جمهوری اسلامی ایران و هم‌پیمان بودن آن با سوریه در برابر استکبار، کمال تشکر و تقدیر را نماییم. محور مقاومت توانست در مقابل دشمنان بایستد و باعث شکست دشمنان شود. امروز تمامی جهان، جمهوری اسلامی ایران را یک کشور مقتدر بر علیه استکبار می‌داند. پس ما به امام خمینی(س) و جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم و اعتقاد داریم با رحلت ایشان این خط مشی متوقف نشد؛ بلکه ایشان توانست مستضعفین جهان را رهبری و بیداری اسلامی را در جهان اسلام کند.

منبع: تسنیم

. انتهای پیام /*