از جمله ویژگی های بارز امام خمینی(س)، چه در دوران مبارزه و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران رهبری نظام مقدس جمهوری اسلامی، عطف توجه همه جانبه به مسائل اجتماعی با اولویت منافع و مصالح عمومی بود. آن چه ذیلا آورده می شود، بیانگر این است که علاوه بر کلان نگری به مسائل، ایشان از اطلاع گیری و بذل توجه به موضوعات روزمره  هم غافل نبوده اند و آنگاه که مشکلات به زندگی و آسایش توده مردم خدشه وارد می ساخت، موجب نگرانی وی را فراهم می آورد و حل آن در کانون توجه ایشان قرار می گرفت.
واقع این است که رفتارهای تنگ نظرانه مبتنی بر منافع گروهی و جناحی بدون در نظر گرفتن منافع ملی، موجب افراط کاری‌هایی شده بود که علاوه بر عامل جنگ تحمیلى عراق علیه ایران و محاصره اقتصادى جمهورى اسلامى ایران از سوى امریکا و دولت‌هاى غربى، اختلاف نظرها و بعضاً کارشکنى جریاناتى که با نخست ‏وزیر وقت، على رغم حمایت امام(س) از ایشان، موافق نبودند نیز در آن زمان سبب بروز مشکلاتى در توزیع نان و برنج -که تأمین آنها با قیمت‌هاى نازل- به عنوان یکى از سیاست‌هاى اصلى نخست وزیر در تمام دوران هشت ساله تصدى این پست تعقیب مى ‏شد، گردید. 
با فرمان امام خمینى مشکل مذکور به سرعت مرتفع گردید‏. این توجه به مسائل این چنینی در کنار مسائل بزرگی که کشور در بعد بین المللی همواره با آن روبه رو بوده و خواهد بود،به ویژه بر اینکه: «اگر کسانى در این امر اخلال مى‏ کنند مورد تعقیب قرار دهید. و اگر اشخاصى مسامحه مى‏ کنند و از کارمندان هستند اخراج کنید؛» ضرورت برخورد قاطع با کسانی که در امور مربوط به نظام و مردم مسامحه یا خدای ناکرده اخلال می کنند را به روشنی اعلام می دارد و هم برای دولت مردان و هم برای کسانی که نگاهی دیگر به قضایا دارند البته درس آموز است.

متن حکم حضرت امام خمینی(س) به این شرح است: 

« بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

جناب آقاى مهندس موسوى، نخست وزیر
از مسئله کمبود نان خبرهایى مى ‏رسد که این جانب را شدیداً نگران کرده است.
جنابعالى مأمور هستید این مسأله مهم را هر چه زود حل کنید. اگر کسانى در این امر اخلال مى‏ کنند مورد تعقیب قرار دهید. و اگر اشخاصى مسامحه مى‏ کنند و از کارمندان هستند اخراج کنید؛ و اشخاص متعهد را به این کار بگمارید. در درجه دوم، قضیه برنج باید حل شود. به شما مأموریت حل آن نیز داده مى‏ شود. مراتب را پس از انجام به اطلاع این جانب برسانید. توفیق شما را خواهانم.
16 تیرماه 1362. روح اللَّه الموسوی الخمینى‏» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 515)

منبع: جماران

. انتهای پیام /*