مراسم یادواره محمود گلابدره‌ای عصر روز گذشته با حضور علیرضا قزوه، فرهاد توحیدی، جهانگیر الماسی، یوسفعلی میرشکاک، محسن مؤمنی شریف، علی خلیلی، محمد حنیف، محمدعلی گودینی، عباس خلیلی، ناصر فیض، شهرام شکیبا، محمود عبدالحسینی، قاسمعلی فراست، باقر رجبعلی و جمعی از هنرمندان و نویسندگان به همت مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد. 

علیرضا قزوه در ابتدای این مراسم گفت: از منظر نثر روایت‌های گلابدره‌یی خاص بود و وقتی می‌خواندیم به نظر می‌آمد که با یک جلال زنده روبرو هستیم. با فقر زندگی کرد و با سختی روزگار گذراند و اگر بیشتر به وی توجه می‌شد امروز گلابدره‌یی در بین ما بود و برای وی بزرگداشت می‌گرفتیم، همانطور که امروز برای برخی جوانان مراسم گرفته می‌شود.

در ادامه این مراسم یوسفعلی میرشکاک که از دوستان مرحوم گلابدره‌یی بود گفت: محمود زبان کوچه و بازار شمیران را تبدیل به یک ژانر در نویسندگی کرد. وی با لحظه های انقلاب متوجه شد این زبان توانایی ژانر شدن دارد. در بعضی نقاط زبان محمود به اغراف کشیده شده است. محمود شاعر بود ولی شعرش در نثر تجلی پیدا کرده بود و وقتی به وی می‌گفتیم چرا شعر نمی‌گویی می‌گفت تا بخواهم زور بزنم برای قافیه، اصل موضوع از بین رفته است و من می‌خواهم حرفم را بزنم.

وی به خاطره‌ای از گلابدره‌یی اشاره کرد و گفت: دوره‌ای که محمود کیهان فرهنگی را در می‌آورد در جلسه‌ای نادر ابراهیمی گفت می‌خواهم زندگی امام را رمان کنم، که محمود وسط جلسه گفت، بخواب! تو ریزی! شخصیتی مثل امام نه در رمان، نه در فیلم، نه در تلویزیون و ... جای نمی‌گیرد. این مرد که فقیه، سیاست‌مدار، فیلسوف و ... چطور می‌تواند به رمان تبدیل شود. اگر امام خمینی(س) نبود نه من بودم، نه محمود بود و نه می‌توانستم بفهمم که مرگ چیست و دست کم مواجه شدن با هستی را از امام خمینی دارم. محمود را جذبه کل امام خمینی (س) به میدان کشاند. گلابدره‌ای مردمی‌ترین نویسنده بود.

منبع: فارس


. انتهای پیام /*