به گزارش پرتال امام خمینی(س)، مرضیه دباغ، مبارز و انقلابی سال‌های قبل از پیروزی انقلاب و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با جماران اظهار کرد: برای ورود هر انسان به عرصه‌های مبارزه حتما باید رهبر و مشوقی باشد. من هم به واسطه یکی از شاگردان امام خمینی (س) وارد عرصه مبارزه علیه رژیم ستمشاهی شدم. آن بزرگوار کسی نبود جز شهید آیت الله سعیدی (رضوان الله تعالی علیه). رفتار و گفتار ایشان تاثیرهای شگرفی بر زندگی من داشته است. یکی از مسیرهایی که آیت الله سعیدی برای شاگردان‌شان ترسیم می‌کردند دنباله‌روی از حضرت امام خمینی (س) بود.

وی افزود: من در خانواده‌ای بسیار مذهبی به دنیا آمدم و مادرم استاد قرآن و پدرم یکی از بازاری‌های متدین و متعهد اهل مطالعه همدان بود. تربیت در چنین خانواده‌ای به همراه حضور در کلاس درس آیت الله سعیدی با رهنمودهایی که داشتند، این زمینه را در من تقویت کرد که به راهی جز راه امام نیندیشیم. این همان سرمایه اصلی بود که به واسطه شهید سعیدی به ما داده شد و ما را به این مسیر کشاند. در واقع خداوند متعال دست‌مان را گرفت و توفیقات عدیده‌ای نصیب ما شد.

مرضیه دباغ در پاسخ به این پرسش که «به نظر شما به عنوان یک زن مبارز مسلمان، تصویری که گروه‌های تکفیری از زن در اسلام نشان می‌دهند چه تفاوتی با نگاهی دارد که امام خمینی(س) معرفی کردند»، گفت: تکفیری‌ها از اسلام منحرف شده‌اند، البته برداشت‌های فکری گروهی از شیعیان که تندرو هستند نیز در بسیاری از موارد از اسلام واقعی انحراف دارد. وقتی واقعا تابع رسول اکرم(ص) باشیم، می‌توانیم ببینیم که حضرت رسول در بسیاری از جنگ‌ها همسرانشان را با خود می‌بردند؛ این سوای زنانی است که برای رسیدگی به وضع زخمی‌ها و مجروحان در جنگ‌ها حضور داشتند. امکان نداشت حضرت رسول به جنگی بروند و کسانی از همسران‌شان در آن جنگ حضور نداشته باشند.

وی افزود: این گروه‌های تکفیری، دنباله‌رو رسول خدا نیستند و از قرآن و سنت رسول الله تنها آنچه را که خوش‌شان می‌آید، استفاده می‌کنند. افرادی که به دنبال حکومت کردن و فشار بر دیگران هستند با تحمیق این گروه‌ها به دنبال اهداف خاص خود هستند. در همین عربستان سعودی افرادی هستند که تحت هر شرایطی نمازشان را دیر نمی‌خوانند، ولی حاضر نیستند جواب سلام زن مسلمان را بدهند و این اصلا دور از دین  است. چنین گروه‌هایی که عملا از دین خارج هستند، چگونه می‌توانند رهبری مسلمین را بر عهده بگیرند؟! اگر بخواهیم رهرو مسیر حسینی و ولایی علی مرتضی(ع) باشیم، باید به مسیری برویم که امام خمینی(س) برای ما ترسیم کرده است.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با تأکید بر حمایت امام خمینی از فعالیت‌های اجتماعی زنان و حضورشان در عرصه‌های مبارزه اظهار کرد: وقتی ما فراری بودیم از سوریه به نجف رفته به خدمت ایشان رسیدیم. علاوه بر مسائلی که باید خدمت ایشان مطرح می‌کردم، به این مسئله نیز اشاره کردم که من هشت فرزند خودم را در ایران گذاشتم و فرار کردم. شما اجازه می‌فرمایید که برگردم ایران و در ایران کارم را ادامه بدهم؟ طبیعتا وقتی من به ایران برمی‌گشتم، دستگیر شده و حکم اعدام برایم صادر می‌شد. حضرت امام خمینی(س) فرمودند: بمانید ان شاالله انقلاب به این زودی پیروز می‌شود و همه با هم برمی‌گردیم. من عرض کردم پس شما اجازه می‌دهید من از طریق سوریه به لبنان رفته و در کنار برادران و خواهران فلسطینی‌مان بجنگم؟ ایشان فرمودند این یک تکلیف است و زن و مرد و پیر و جوان  نمی‌شناسد. ما چه اندیشه‌ای والاتر از این اندیشه می‌توانیم داشته باشیم؟ از این اندیشه عمیق‌تر و دقیق‌تر چه می‌توانیم داشته باشیم؟ حضرت امام می‌فرمایند: آنچه لازم است تذکر دهم شرکت زنان مبارز و شجاع سراسر ایران در رفراندوم است. زنانى که در کنار مردان بلکه جلوتر از آنان در پیروزى انقلاب اسلامى نقش اساسى داشته‌اند، توجه داشته باشند که با شرکت فعالانه خود، پیروزى ملت ایران را هر چه بیشتر تضمین کنند. شرکت در این امر براى مرد و زن از وظایف ملى و اسلامى است. (صحیفه امام، ج‏6، ص: 408)

مرضیه دباغ در پاسخ به سؤالی در مورد چگونگی حضور زنان در جایگاه‌های مدیریتی گفت: به نظر نمی‌رسد که در شرع مقدس اسلام برای پیشرفت زنان محدویتی وجود داشته باشد؛ اما به دلایل خاصی که در جامعه جهانی وجود دارد به نظر من بهتر است تا جایی که می‌شود از مردان استفاده کنیم و شاید ضرورتی نباشد که زنان خودشان را چندان در عرصه‌های حکومتی مطرح کند. البته امروز یکی از معاونین فعال آقای روحانی رئیس جمهور، یک خانم است که اکثرا در سفرها همراه ایشان است و همواره از مشورت‌های ایشان استفاده می‌کند که مسلما هیچ اشکال شرعی هم ندارد.

وی ادامه داد: وقتی قرار می‌شود حضرت رسول (ص) کارها را تقسیم کند، به حضرت زهرا (س) می‌فرماید کارهای داخل بیت بهتر است که توسط شما انجام شود و کارهای خارج از بیت با علی(ع) باشد. در چنین حالتی مدیریت کارها بهتر انجام می‌شود. این به معنی آن نیست که حضرت پیغمبر می‌فرمایند تو بیرون از خانه نرو. در زمان حضرت علی هم زهرا سلام الله علیها تنها کسی بود که از ولایت دفاع کرد و با قدرت پشت سر حضرت علی (ع) ایستاد یا وقتی سوار بر شتر شد و به خانه اعوان و انصار رفت. این زمان علی مرتضی در قید حیات بودند. اگر با نگاه تکفیری‌ها بنگریم باید به ایشان گفته می‌شد چرا بیرون می‌روی؟ چرا کار سیاسی انجام می‌دهی و چرا شتر سوار می‌شوی و نصف شب بیرون می‌روی؟

مرضیه دباغ افزود: من برای اینکه هزینه دو سه خانواده را تأمین کنم مدتی را شب‌ها مسافرکشی می‌کردم. این هزینه را قبلا از حقوق نمایندگی تأمین می‌کردم، بعد از اینکه به مجلس راه پیدا نکردم، چون حقوقی نداشتم مجبور بودم این هزینه را از راه مسافرکشی تأمین کنم. وقتی رهبر معظم انقلاب خبردار شدند، کمی مکدر شده و گفته بودند برای مسافرکشی نروید، من هزینه آن خانواده‌ها را تأمین می‌کنم. من این کار را به پیروی شتر سوار شدن حضرت فاطمه زهرا انجام دادم وگرنه اگر الگوی من این اجازه را به من نمی‌داد، هرگز این کار را نمی‌کردم.

دباغ در پایان تأکید کرد: ما باید اسلام را بشناسیم. اگر اصالت‌های اسلام را بشناسیم همواره راه برای ما باز است.

. انتهای پیام /*