پرتال امام خمینی: امام در روز 29 مهرماه سال 1360 در دیدار با شوراى مرکزى سپاه پاسداران در حسینیه جماران تذکراتى پیرامون وظایف سپاه پاسداران انقلاب اسلامى بیان فرمودند. در این دیدار که فضل الله محلاتى نماینده امام در سپاه و محسن رضایى، فرمانده سپاه پاسداران نیز حضور داشتند، امام با تاکید بر لزوم تبعیت بیشتر سپاه از اسلام فقاهتى‏ نکاتی را یادآور شدند:

«باید بعضى از تجربیاتى را که در طول زندگى دارم، به شما بگویم: از وقتى که رضا خان در ایران بر سر کار آمد، من متوجه بودم و این طور مى‏ فهمیدم که هر چیزى که براى اسلام مفیدتر بود، حمله به آن بیشتر مى‏ شد. آن روز روحانیت مهمترین پایگاه ملت در مقابل اجانب بود، لذا، شدیدترین حملات به آن مى‏ شد. با شعر و نثر و هر چه داشتند، به آن حمله مى‏ کردند و براى اضمحلالش، درهاى بعضى از ادارات را به روى آنان گشودند و در حوزه ‏ها و شهرها، به قدرى آنان را در فشار قرار دادند که ما از صبح تا به شام در باغها زندگى مى‏ کردیم. با عاشورا و تبلیغات اسلامى شدیداً مخالفت کردند؛ چون مى‏ دانستند این پایگاهى است براى رسوایى حکومتها. حال، ضد انقلاب و اجانب علاوه بر روحانیت، به سپاه هم حمله مى‏ کنند. از این حملات انسان مى‏ فهمد که سپاه براى ایران و اسلام مفید است. سپاه باید بیشتر از این، تابع اسلام فقاهت شود و نقایص خود را جبران نماید تا براى اسلام و نهضت مفیدتر گردد. مسائلى را باید گوشزد کنم:
اول اینکه باید سعى شود اعضاى شورا در کمال تفاهم باشند و از اختلاف بپرهیزند، و الّا شکست مى‏ خورند. امروز مردم متوجه‏ اند و اگر- خداى نکرده- شما با هم اختلاف داشته باشید، خوب مى ‏فهمند و از شما زده مى ‏شوند. شما باید کارى کنید تا مردم همان گونه که تا به حال شما را پذیرفته‏ اند، بپذیرند. تمام ایران یک ارگان سیاسى است، ضد انقلاب و اجانب اگر دیدند براى از بین بردن اتحاد شما با حمله نظامى نمى‏ شود کار کرد، با نفوذ اقدام مى‏ نمایند، تا شما را از درون بپوسانند. امروز حفظ حیثیت سپاه پاسداران بر همه مخصوصاً خودتان، لازم است.
دوم اینکه باید سعى شود بین ائمه جمعه و سپاه پاسداران تفاهم باشد. اختلاف بین امام جمعه و سپاه امرى عادى نیست، بلکه دستى در کار است و عده‏ اى این کار را مى‏ کنند تا هم سپاه و هم روحانیت را تضعیف نمایند و با روش خاصى وارد شده‏ اند. باید اشخاصى را مأمور کنید تا اگر در شهرى اختلافى بین روحانیت و سپاه است، برطرف کنند.
سوم، که شاید مهمترین مسأله است، مسئله تعلیماتى است که در سپاه داده مى‏ شود. و باید توجه داشته باشید تا کسانى [را] که براى این کار انتخاب مى‏ کنید، کاملًا شناسایى شوند تا اینکه- خداى نکرده- مواجه نشویم با التقاط. باید توجه کنید که اسلام همان است که از صدر اسلام تا کنون فقها آن را حس کرده ‏اند. در بعضى موارد، قدرت داشته‏ اند و پیاده کرده ‏اند و در بیشتر موارد، دست نخورده در قرآن و اخبار و کتابهاى فقه موجود است. باید توجه کنید تا کسانى ظاهر الصلاح، اسلام‏ شناس نشوند و یک مرتبه متوجه شوید از راه راست منحرف شده‏ اید؛ یعنى، سعى کنید اسلامتان از روحانیت جدا نشود و با آنان که اسلامشان با روحانیت مخالف است، مخالفت کنید. متوجه باشید، از آنجا که شما بیشتر زحمت مى‏ کشید، شیاطین از همه بیشتر متوجه شمایند تا شما را از بین ببرند.»
امام در ادامه بیاناتشان در این دیدار لزوم حفظ وجاهت سپاه‏ را خاطرنشان ساختند و بیان نمودند:
«مسئله دیگر صدور انقلاب است که بارها گفته ‏ام: ما با کسى جنگى نداریم. امروز انقلاب ما صادر شده است. در همه جا اسم اسلام است و مستضعفین به اسلام چشم دوخته‏ اند. باید با تبلیغات صحیح، اسلام را آن گونه که هست، به دنیا معرفى نمایید. وقتى ملتها اسلام را شناختند، قهراً به آن روى مى‏ آورند و ما چیزى جز پیاده شدن احکام‏ اسلام در جهان نمى‏ خواهیم. من به شما نصیحت مى‏ کنم که حیثیت و وجاهت خود را در میان مردم حفظ کنید. البته در بین شما، جوان هاى تندى هم هستند که باید آنها را تعدیل کنید تا کارهایى را که بر خلاف مشى کلى سپاه است، انجام ندهند. براى نزدیکى سپاه با روحانیت، از آقاى منتظرى، که در قم هستند، کمک بگیرید. براى خدا تبلیغات کنید که تبلیغات امر مهمى است. به همان اندازه که تبلیغات براى مستکبرین و زورگویان مضر است، به همان اندازه و یا بیشتر، براى مستضعفین مفید است. مراعات حال مردم را بنمایید. انصافاً مردم ایران حق بزرگى بر انقلاب دارند. به خدا بیشتر اعتماد کنید. خداوند همه شما را محترم و معزز نگه دارد و دست دشمنان اسلام را قطع کند.»
(صحیفه امام، ج‏15، ص: 320-322)

 

. انتهای پیام /*