دکتر اسحاق جهانگیری عصر روز گذشته (سه شنبه) در جلسه هماهنگی در خصوص برگزاری «همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب اسلامی» اظهار داشت: امام خمینی(س) انقلاب اسلامی را در مقطع حساسی به پیروزی رساند و موجب تحول در جهان اسلام و در معادلات جهانی و عرصه بین الملل شد. معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نقش پراهمیت و اثرگذار همسر امام راحل در مبارزات و به ثمر رسیدن پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: معمولا گفته می شود موفقیت های هر مدیر یا انسان بزرگ، مرهون همراهی و زحمات همسر و خانواده اوست و بی تردید نهضت بزرگ امام خمینی(س) نیز با همراهی، مقاومت و فداکاری بانو خدیجه ثقفی توانست زمینه شکل گیری انقلاب اسلامی و اثرگذاری در عرصه جهانی را فراهم کند.
دکتر جهانگیری از اعضای دولت و به خصوص دستگاه های مرتبط با امور فرهنگی و اجتماعی خواست همکاری و هماهنگی‌های لازم را برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر این همایش انجام دهند و افزود: متاسفانه درگذشت همسر امام در سال 88 به دلیل حوادث و مسائل آن روزها، بسیار غریبانه برگزار شد و لازم است همایش بزرگداشت این بانو به گونه‌ای مناسب و در خور شخصیت والا و جایگاه ایشان برگزار شود.
دکتر جهانگیری اظهار امیدورای کرد: بازتعریف زندگی پربار، سلوک انسانی و رفتار ایمانی و اخلاقی بانو خدیجه ثققی در این همایش بتواند سرمشق و الگویی عملی از سبک زندگی یک بانوی مسلمان، فرهیخته، مسئولیت شناس و دردآشنا برای دختران و زنان ایران اسلامی باشد.
معاون اول رییس جمهور همچنین برگزاری این همایش را پاسداشت بیش از نیم قرن همراهی و همرازی بانو خدیجه ثقفی در زندگی پرفراز و نشیب رهبر کبیر انقلاب اسلامی دانست و گفت: خدمات بی نظیر این بانو در آرامش بخشی و پشتیبانی بی دریغ و همه جانبه از امام در همه ادوار نهضت، دوران تبعید، شکل گیری انقلاب اسلامی و استقرار جمهوری اسلامی انکارناپذیر است.
حجت الاسلام و المسلمین شهیدی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیادشهید و امور ایثارگران نیز در این جلسه، برگزاری چنین همایشی را اقدامی مثبت و ابتکاری شایسته خواند و با تاکید بر اینکه امام خمینی (س) و خانواده ایشان به گردن همه ما حق دارند تصریح کرد: بنیاد شهید به صورت همه جانبه آماده همکاری برای برگزاری این مراسم و هر چه بهتر انجام شدن برنامه های آن خواهد بود.
در این نشست که وزرای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فاطمه طباطبایی عروس امام خمینی و علی ثقفی برادر همسر امام خمینی نیز حضور داشتند، آقای انصاری قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) هدف از برگزاری این همایش را انتقال ارزشها و سجایای اخلاقی بانو خدیجه ثقفی به جامعه عنوان کرد و گفت: متاسفانه عموم آحاد جامعه از ارزشها و فضائل فراوان ایشان بی اطلاع هستند و تنها نزدیکان بیت امام خمینی از ویژگی های منحصر به فرد این بانو آگاهی دارند.
وی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی و آگاهی جامعه از منش و فضائل اخلاقی بانو ثقفی خاطرنشان کرد: ایشان نقش و جایگاه رفیعی در نهضت امام خمینی و پیروزی انقلاب اسلامی داشته است و در این همایش تلاش خواهیم کرد، گوشه ای از همراهی و فداکاریهای این بانو را تشریح کنیم.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی همچنین گفت: بانو خدیجه ثقفی فارغ از اینکه همسر امام خمینی بود، از ویژگیها و فضائل اخلاقی منحصر به فردی برخوردار بود و آشنایی با ادبیات، هنر و زبان فرانسه از جمله ویژگیهای ایشان است.
وی با اشاره به روحیه مقاوم و پایداری همسر بنیانگذار انقلاب اسلامی در سختیها و ناملایمات خاطرنشان کرد: ویژگیهای بانو خدیجه ثقفی می تواند از جهات مختلف برای جامعه و بخصوص بانوان کشور آموزنده و بعنوان یک الگو مطرح باشد.
آقای انصاری در ادامه با تاکید بر نقش بی بدیل همسر امام خمینی در حفظ و قوام کانون خانواده و جلوگیری از ورود تلاطم های سیاسی و مشکلات فراوان به محیط خانواده تصریح کرد: تدابیر بانو ثقفی در کانون خانواده، محور اصلی آرامش امام(س) در فراز و نشیب ها و مشکلات متعدد بود.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با بیان اینکه عمده مسئولیت تربیت فرزندان امام بر دوش بانو ثقفی بود گفت: به دلیل مشغله های فراوان امام خمینی، همسر ایشان فرزندان را به گونه ای تحت تعلیم و تربیت قرار دادند که هر یک از مفاخر علمی و ادبی جامعه خود باشند.
در ادامه این جلسه در خصوص جزئیات برگزاری هر چه مناسب تر همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی بحث و تبادل نظر شد.
در این نشست زمان برگزاری این همایش روز 22 فروردین ماه سال آینده (بیستم جمادی الثانی) همزمان با ایام ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) ، روز زن و میلاد امام خمینی(س) اعلام شد و مقرر گردید معاونین دستگاه های اجرایی متولی امور فرهنگی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت کشور، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان اسناد و کتابخانه ملی، جلساتی را با موسسه تنظیم و نشر اثار امام خمینی برگزار کنند و تمهیدات لازم را برای هر چه بهتر انجام شدن این همایش بیندیشند.
گفتنی است کمیته اجرایی این همایش از 14 ماه قبل فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون آثار گرانسنگی را برای معرفی این شخصیت و زوایای دست آموز زندگانی پربار بانو ثقفی آماده سازی نموده و نسبت به تدوین 5 عنوان کتاب با عناوین: بانوی انقلابخدیجه دیگر، سالشمار یک قرن زندگی پرماجرا، بانوی انقلاب در آیینه خاطرات، بانوی انقلاب به روایت اسناد و مجموعه مقالات همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اقدام کرده است. منیع: پایگاه اطلاع رسانی دولت 

. انتهای پیام /*