به مناسبت پاسداشت مقام خانم خدیجه ثقفی همسر گرامی امام خمینی (س) همایشی یک روزه تحت عنوان «بانوی بزگ انقلاب» در 22 فروردین سال 1394 برگزار خواهد شد.

به گزارش پرتال امام خمینی به نقل از جماران، قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)؛ در جلسه هماهنگی سالگرد رحلت امام خمینی (س) و همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب با بیان اینکه به دلایل متعدد حق همسر امام (س) در نهضت امام خمینی (س) ادا نشده و نقش ایشان مغفول مانده است، اظهار داشت: ما همچنان نیاز داریم تا بر اساس دیدگاههای حضرت امام (س) نقش زنان را مورد توجه قرار دهیم و همایش بانوی بزرگ انقلاب باید بهانه ای باشد تا به این نقش بپردازیم.

وی یادآور شد: وقتی به آمار زندانیان زن سیاسی پیش از انقلاب و شهدای انقلاب و دفاع مقدس و حجم تبلیغاتی که برای آنان صورت گرفته است توجه کنیم متوجه می شویم که نقش زنان مغفول و مهجور مانده است.

حمید انصاری تصریح کرد: همایش بانوی بزرگ انقلاب می تواند سرسلسله معرفی مفاخری باشد که در تاریخ این سرزمین و خصوصا نهضت اسلامی نقش تعیین کننده ای داشته اند، ضمن آن که طبعاً نظام درصدد تبیین سبک زندگی ایرانی و اسلامی است، خانم ثقفی همسر گرامی امام به دلایل مختلف می تواند یکی از این زنان بزرگ باشد که ارزشها و فضایل متعالی خود را در طول زندگی نشان داد.

انصاری با بیان اینکه باید در خصوص نقش زنان کار علمی صورت بگیرد و همایش بانوی بزرگ انقلاب گامی در آغاز این راه است خبر داد که این همایش با پیام مصادر عالی نظام و با حضور رئیس جمهور و سایر مسئولین کشور برگزار خواهد شد.

وی با بیان این که کارهای محتوایی خوبی برای همایش بانوی بزرگ انقلاب انجام شده است، یادآور شد: همسر امام در زندگی خود مصایب بسیاری را تحمل فرمودند و صبوری ایشان برای بانوان و خانواده ایرانی که امروز از بی صبری ها و ناشکیبایی ها آسیب بسیاری دیده است می تواند مؤثر باشد.

در این نشست همچنین خانم پروانه مافی رئیس کمیته بانوان ستاد بزرگداشت امام خمینی (س) و مسئول دبیرخانه همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب با اشاره به تقارن نیمه شعبان با مراسم 14 خرداد 1394 اظهار داشت: این تقارن به نظر من بسیار مبارک است. از آنجا که تمام مسیر مبارزه و نهضت اسلامی امام خمینی (س) برای احیای تفکر مهدویت و تحکیم تفکر امام زمان (عج) و حکومت داری جهانی بوده و هست، لذا قطعا این هماهنگی و تقارن زمانی برای مردم ما منشا خیر و برکت خواهد بود.

وی با اشاره به شبهاتی که نسبت به وجود مبارک امام زمان (عج) وارد می شود، افزود: شاید این همزمانی ما را هدایت کند به این اقدام جدی برای رفع شبهات و فعالیت در این زمینه را آغاز کنیم. آنچه بیشتر باید مورد توجه ما قرار بگیرد پاسخ به این شبهات بر اساس اندیشه های امام است.

وی گفت: تأکید بر شایستگیهای امام و بیان اینکه هدف ایشان حرکت و فراهم نمودن زمینه های حکومت حضرت مهدی (عج) بوده است وظیفه ما در مراسم گرامیداشت حضرت امام (س) در سال 1394 است.

مسئول دبیرخانه همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب با بیان اینکه این همایش فرصت گرانسنگی برای پاسداشت بیش از نیم قرن همراهی همسر حضرت امام با ایشان است؛ اظهار داشت: ایشان در طول زندگی تلاشهای بسیاری از خود نشان دادند و مانند یک فرمانده عمل می کردند و همانگونه که اگر حضرت خدیجه (س)، حضرت زهرا (س) و حضرت زینب کبری (س) را از تاریخ اسلام حذف کنیم چیز زیادی از تاریخ اسلام باقی نمی ماند؛ همسر امام هم از جمله زنانی هستند که باید در تاریخ انقلاب از ایشان یاد کرد. زیرا بخش بزرگی از عظمت انقلاب مدیون شخص ایشان است، همانگونه که از امام نقل شده است که من هر چه دارم از «خانم» دارم و این بیان نشان می دهد که ایشان شخصیتی است که برای زنان می توانند به عنوان یک الگوی موفق معرفی شوند و اگر ایشان از انقلاب منها شود معلوم نیست از تاریخ انقلاب چه می ماند.

مافی یادآور شد: شخص همسر حضرت امام (س) در زمان حیات علاقه ای به مطرح شدن نداشتند و بعد از فوت هم خانواده ایشان تمایلی به این امر نشان نمی دادند؛ اما اخیرا موسسه تنظیم و نشر آثار امام (س) رضایت بیت امام را برای بزرگداشت همسر امام دریافت کرد چرا که جامعه امروز دنبال الگویی موفق است و همسر امام نمونه یک الگوی موفق برای زنان ما می تواند باشد.

وی گفت: از 14 ماه پیش در کمیته علمی همایش کار پژوهش در خصوص زندگی و شخصیت همسر حضرت امام آغاز شد و در این راستا با مراجع عظام و علمای بزرگوار دیدارهایی انجام گرفت و آنان ما را به این نکته رهنمون شدند که همسر امام بایستی بیش از این شناسانده شوند و حتی یکی از مراجع تقلید از همسر امام به عنوان شخصیتی مجهوله القدر یاد کردند.

وی با بیان اینکه همسر امام اهل شعر و ادب بود، افزود: یکی از نوه های امام برای ما نقل می کرد که اگر همسر امام وابستگی سیاسی به امام نداشت، قطعاً یکی از نویسندگان بزرگ ایران می شد. بردباری ایشان در زندگی و صبوری در مقابل مشکلات بزرگی چون حبس و تبعید امام و در گذشت فرزندان، زیبایی خاصی به نهضت اسلامی امام (س) داد.

مسئول دبیرخانه ستاد بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب با بیان اینکه در کمیته علمی همایش چندین کتاب و مجله آماده و در حال چاپ است گفت: زندگی نامه همسر امام (س) بر اساس دستنوشته هایی شخصی، مجموعاً در 2 جلد و 82 صفحه توسط برادر ایشان تدوین شده است. همچنین سالشمار "یک قرن زندگی پر ماجرا" به قلم دکتر قادری و در غالب رمانی که برگرفته از یک حقیقت ناب است نوشته شده است. همچنین با دریافت خاطرات حدود 80 نفر از اطرافیان ایشان کتاب «بانوی انقلاب در آیینه خاطرات» در 700 صفحه آماده چاپ است. همچنین کتاب "بانوی انقلاب به روایت اسناد" کتابی است که در این خصوص منتشر خواهد شد.

مافی ادامه داد: همچنین در قالب کتاب دیگری مقالاتی که شخصیت های سیاسی و علمی کشور در خصوص موضوع زنان و همسر امام به قلم درآورده اند، چاپ خواهد شد و در ویژه نامه همایش نیز زندگی نامه همسر امام و اخبار همایش و مصاحبه با شخصیت های دینی و سیاسی و مقالات برگزیده همایش به چاپ خواهد رسید و با توجه به آنکه یک ویژه نامه دیگری هم برای امور زنان در دست چاپ است می شود گفت: مجموعاً 8 جلد کتاب در طول 14 ماه اخیر برای همایش تدوین شده است که بسیار خواندنی و جذاب است.

مافی تأکید کرد که دبیرخانه همایش تعطیل نمی شود به همان گونه که حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی و مراجع عظام توصیه داشتند کار آن تا 7 سال ادامه خواهد یافت اما در سالهای بعد کار این همایش تجلیل از زنان برجسته جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف خواهد بود.

وی گفت: این همایش یک روزه است و در 22 فروردین 1394 در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد و ریاست کنگره بر عهده دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول محترم رئیس جمهور خواهد بود.

. انتهای پیام /*