در اندیشه و عمل سیاسی امام خمینی(س) نقش مردم در حکومت از چنان اهمیت و موضوعیتی برخوردار است که همه امور آن از تشکیل نظام و ارکان آن تا ابقا و اصلاح، همگی متکی بر آرای عمومی است و در واقعاً میزان رأی مردم است. بر همین اساس اولین اقدام اساسی برای استقرار نظام جمهوری اسلامی برگزاری رفراندوم تعیین نظام در 10 فروردین 1358 در کمتر از دو ماه از پیروزی انقلاب اسلامی بود. حضرت امام خمینی(س) در ساعات اولیه رأی‌گیری در محله چهار‌مردان قم رأی خود را به صندوق انداختند و طی سخنانی در جمع مردم ضمن تشویق به شرکت در انتخابات بر آزادی در رأی تأکید ورزیدند:

«امروز رفتم در محلى که شهداى قم جان خود را براى اسلام و جمهورى اسلام از دست دادند. براى اینکه آنها را شاد و ملت اسلام را دلگرم کنم، به جمهورى اسلامى رأى دادم. من امیدوارم که همه ملت اسلام و همه ملت ایران موفق باشند و ملت ما رأى به جمهورى اسلامى بدهند. جمهورى اسلامى براى ما سرنوشت آزاد، و خوشبختى و استقلال هدیه مى‏ آورد؛ و دشمنان اسلام مى‏ خواهند اخلال در امر کنند و ملت ما باید پافشارى کند و رأى خودشان را به جمهورى اسلامى بدهند.»

(صحیفه امام، ج6، ص450)

* اعلام روز جمهوری اسلامی توسط امام‌خمینی

رأی‌گیری درباره نظام جمهوری اسلامی از روز جمعه 10 فروردین 1358 در سراسر ایران آغاز شد و به مدت دو روز ادامه یافت. در این رأی‌گیری که یکی از آزادترین انتخابات تاریخ ایران بود، 2 /98% رأی‌دهندگان به استقرار نظام جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند و حضرت امام خمینی(س) طی پیامی مکتوب به ملت ایران، ضمن اشاره به ویژگی های آرمانی نظام جمهوری اسلامی از حضور گسترده مردم در رفراندوم تشکر کرده و روز جمهوری اسلامی ایران را اعلام و به مردم تبریک گفتند.

«من در این روز مبارک، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهورى اسلامى ایران را اعلام مى‏ کنم . . . صبحگاه 12 فروردین ـ که روز نخستین حکومت الله است ـ از بزرگترین اعیاد مذهبى و ملى ماست. ملت  ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند.» (صحیفه امام، ج6، ص 452 ـ 454)

منبع: روزنگار زندگی و تاریخ سیاسی اجتماعی امام خمینی، ص 19 و 20


. انتهای پیام /*