به گزارش پرتال امام خمینی حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا حشمتی در گفت و گو با جماران، راه اصلی مقابله با جنگ نرم استکبار علیه مردم ایران را تقویت باوردهای دینی دانست و اظهار کرد: مساله این است که همه ما می گوییم باید باورهای دینی مردم و جوانان را تقویت کنیم تا از درون بتوانند با تهدیدها مقابله کنند. اگر حوزه های علمیه و روحانیون وارد صحنه شوند و کار کنند، مسئولان هم درست عمل کنند و در عین حال از ابزارهایی مثل هنر برای جذب افراد استفاده شود، مجموعه این عوامل باورهای دینی را تقویت می کند و اگر این کار را انجام دهیم نیاز نیست که دست به اقداماتی مثل جمع آوری ماهواره ها بزنیم.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راه تقویت باورهای دینی و مقابله با تهدیدها، افزود: شاید وظیفه ما این باشد که با استفاده از زبانی که جوانان آن را بیشتر می پسندند مثل زبان هنر و سینما این کار را انجام دهیم و ما از این ابزارها استفاده می کنیم و البته ارگان ها و سازمان های دیگر هم می توانند در این مسیر ما را یاری دهند.

حشمتی ضمن تأکید بر لزوم هم افزایی در بخش فرهنگ تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی فرهنگ در بخش دولت وظیفه دارد که هماهنگی بین تمامی متولیان را برقرار کند تا به وسیله این هماهنگی از همه امکانات برای برقراری این هم افزایی استفاده شود. باید در این راستا از نویسندگان، پیشکسوتان، ‌هنرمندان و ارگان های ذیربط از جمله صدا و سیما کمک بخواهیم و به دلیل اینکه با هم افزایی می توانیم در عرصه فرهنگ موفق باشیم، باید از تفرق جلوگیری کنیم.

وی در پاسخ این پرسش که ترویج فرهنگ و اندیشه امام در میان نسل جوان چقدر می تواند به مبارزه و مقابله با جنگ نرم دشمن کمک کند، گفت: مشکل ما در بین نسل جوان نوجوان این است که الگو می خواهند. این الگوها باید به آنها معرفی شود. ما باید بتوانیم همه جهات شخصیتی مثل امام را به عنوان مدل و الگوی یک شخصیت مؤثر مسلمان، انقلابی، مبارز، فقیه، عارف و به عنوان یک انسان کامل به جوانان معرفی کنیم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن انتقاد از کم کاری های صورت گرفته در زمینه ترویج افکار و اندیشه های امام، تصریح کرد: به نظر من از ابزار هنر کمتر استفاده می شود. مثلا ما یک رمان خوب و بلند و یا حتی داستان کوتاه در مورد زندگی امام خمینی (س) نداریم، کتاب هایمان را کم ترجمه می کنیم، به زبان های زنده دنیا فیلم مناسبی نساختیم، در فضاهای مجازی حضور نداریم و با زبان کودکان کم کار کردیم و کم مطلب داریم؛ به همین دلایل امام ناشناخته مانده و اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که اندیشه های امام را ترویج دهد.

وی در مورد موانع ترویج فرهنگ اسلام و اندیشه امام نیز گفت: مانع این است که خیلی ها خودشان را نماینده اسلام و به عنوان اسلام معرفی می کنند. در این اوضاع به هم ریخته، ادعای جریان های مختلف به عنوان اسلام اصیل، باعث می شود که یک جوان و یک مؤمن راهش را گم کند. این در حالی است که مقام معظم رهبری و دستگاه های فرهنگی کشور اعتقاد دارند که اندیشه ناب اسلامی در رفتار، گفتار و نگاه امام است.

حشمتی تأکید کرد: اندیشه کامل، اندیشه ای است که هم با وحدت و احترام به انسان ها همراه باشد و هم برگرفته از قرآن و سیره اهل بیت باشد. باید اندیشه امام به عنوان اندیشه برتر و اندیشه اسلام ناب معرفی شود و بقیه جریان ها باید ذیل اندیشه امام و نه در برابر اندیشه حضرت امام قرار بگیرند.

وی افزود: یکی از اندیشه های امام خمینی (س) که بسیار برجسته بود و نظام جمهوری اسلامی را بر مبنای آن به پا کرد اتکا به رأی مردم است و احترام به انسان ها در اندیشه امام موج می زند. مشارکت مردم به عنوان یک اصل مترقی در دنیای امروز شناخته می شود. بعضی ها بدون اتکا به آرای مردم و بدون اینکه کرامتی برای مردم قائل شوند، به عنوان اسلام خودشان را معرفی می کنند. باید اینها را برای مردم باز کنیم و توضیح بدهیم که چه تفاوت هایی با اندیشه امام دارد.

. انتهای پیام /*