پرتال امام خمینی ـ اصغر میرشکاری: علاقه و ارادت و توجه ویژه امام خمینی(س) به حضرت معصومین (علیهم السلام) و سرمشق  قراردادن راه و روش آن اولیای الهی و بهره برداری های ناب اجتماعی از سفارشات و یا رفتار آن حضرات بدون شک از ویژگی های ممتاز و برجسته ترین فصل زندگی درخشان و پربار آن عبد صالح الهی بود.
دراین میان آن چه مربوط به محرم و صفر است، در راستای اهداف متعالی او و از جمله بارزترین آنها وحدت و همبستگی مسلمانان و جوامع اسلامی است، برجستگی بارزتری دارد. به زعم آن مصلح بزرگ، تفرقه و پراکندگی اجتماعی معرفی کننده عدم سلامت حکومت است و پدیده وحدت که مورد تأکید اسلام است، به عنوان شاخص سلامت حکومت ریشه در عواملی چون عاشورا و اربعین دارد و جالب است که در این مورد تأثیر"اربعین"  همسنگ "عاشورا" و درکنار آن دیده می شود. در مطلبی که ذیلا از قول ایشان مشاهده می کنیم گرچه  امریکا  به عنوان ام الفساد به حساب می آید، اما ریشه بدبختی های اجتماعی مسلمانان در عدم پایبندی حکومت های آنان به عامل وحدت و دوری از انگیزه های نهفته در فرهنگ روزهای عاشورا و اربعین دیده شده است:                           

«کجا شما آقایان مى‏ توانستید در رژیم سابق- که دل بسته بود به جدا کردن روحانى از دانشگاه و نظامى از غیر نظامى و هر گروهى را در مقابل گروه دیگر با تحریکات و تبلیغات قرار دادن- در یک مجلس مجتمع بشوید و روى یک مقصد، آن هم مقصد پیش‌برد اسلام و انقلاب اسلامى و تحکیم جمهورى اسلامى، همه فعالیت داشته باشید؟ ما از دست امریکا نباید خیلى گله کنیم و لو ام الفساد اوست، لکن از کشورهاى اسلامى و از حکومتهاى اسلامى باید شکوه کنیم و فریاد بزنیم. اسلام این قدر براى اجتماع و براى وحدت کلمه، هم تبلیغ کرده است و هم عمل کرده است؛ یعنى، روزهایى را پیش آورده است که با خود این روزها و انگیزه این روزها تحکیم وحدت مى‏ شود مثل عاشورا و اربعین. و قرآن کریم پافشارى دارد در این مطلب که متفرق نباشند مردم، مسلمین از هم، و ید واحده باشند و معتصم به «حبل اللَّه» باشند. (صحیفه امام، ج‏15، ص:437و 438)

اما اربعین که به مناسبت گذشتن چهل روز از واقعه عاشورا و شهادت حضرت حسین (علیه السلام) مشهور شده و نیز نقل است که در این روز کاروان اسرای کربلا در بازگشت از شام به کربلا و زیارت قبر حضرت اباعبدالله(ع) آمده اند، از ایام زیارتی آن حضرت محسوب می شود که در طول تاریخ مورد عنایت بزرگان و قاطبه شیعیان واقع شده و در دوران‌هائی با خریدن بزرگترین سختیه‌ا و خطرات بدان اقدام کرده اند. پیاده روی هرساله انبوهی از عاشقان حسینی که اخیرا غیر شیعیان و حتی غیر مسلمانان از سراسر عالم عاشقانه بدان اقدام می کنند، البته در کنار بیان عظمت اسلام و ستودن کار سترگ حضرت حسین(ع) و خاندان آن حضرت، مورد بغض و اقدام‌های وحشیانه  افراط گرایان و دشمنان مردم مسلمان هم واقع شده و هرساله متأسفانه در عراق و پاکستان و ایران قبل از انقلاب اسلامی و در مواردی بعضی کشورهای افریقائی (اربعین خونین 1964 زنگبار)  تعدادی از زائران به خاک و خون کشیده شده و می شوند.

حضرت امام خمینی(س) که خود سالها ناظر جنایات حزب بعث بر مردم عراق بوده و تضییقات و جنایات آنها بر مردم را مشاهده کرده است، در مواردی نسبت به  فریب کاریهای صدام چنین اشاره دارند:

 مردم سالهاى دراز با این حزب بعث زندگى کردند و از این حزب بعث، اینها صدمه‏‌ها دیدند. این آدمى که حالا دارد مى‏‌گوید من مسلمان هستم و ما در مقابل کفّار داریم جنگ مى‏کنیم، این آدم همان آدمى است که براى اربعین، وقتى که زوّار حضرت سید الشهدا حرکت کردند، آنها را به توپ و تفنگ بستند و آن قدر جنایت کردند.( هان، ج‏13، ص: 249)

گرچه اخیرا افراط گرایان داعشی متأسفانه به اسم دین با اقدامات وحشیانه خود همواره تعدادی مسلمان بی گناه را به خاک خون می کشند تا شاید این نور خدائی را خاموش کنند که زهی خیال باطل چون می بینیم که سال به سال بر عظمت این مانور اسلامی افزوده شده و اکنون به بزرگتری اجتماع مذهبی تبدیل شده است.

. انتهای پیام /*