طاهری خرم آبادی رئیس مدرسه تخصصی فقه امام خمینی(س) اظهار داشت: این مدرسه از بین طلاب و فضلای حوزه علمیه که پایه سوم را گذرانده باشند امتحان گرفته و منتخبین را از میان شرکت کنندگان اخذ کرده و به روال همه حوزه‌ها درس خارج ارائه می‌دهد، با این تفاوت و امتیاز که در بین دروس فقهی و اصولی، بر نظر حضرت امام، در کنار نظر دیگر علمای عالم اسلام، به صورت ویژه تاکید می‌شود. هدف تربیتی و تعلیمی این مدرسه این است که طلاب و فضلایی پرورش یابند که بتوانند در آینده آرا و نظرات امام خمینی(س) را ترویج و تبلیغ کنند.

به گزارش پرتال امام خمینی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام طاهری خرم آبادی رئیس مدرسه تخصصی فقه امام خمینی(س)، انگیزه از راه اندازی این مدرسه را تلاش در جهت شناخت شخصیت علمی مغفول مانده حضرت امام ذکر کرد و گفت: باید عرض کنم شخصیت امام یک شخصیت چند بعدی است و ابعادی نظیر علم، انقلابی گری و مجاهده در راه خدا از ابعاد ایشان است. در  بعد علم هم دارای ابعاد مختلفی مانند فقاهت، عرفان، فلسفه، تفسیر و اخلاق است.

وی در همین خصوص افزود: یکی از ابعاد وجودی ایشان مجاهده و رهبری انقلاب اسلامی بود. به دلیلی برجستگی این وجهه ایشان، بعد از انقلاب، وجهه علمی امام در حوزه علمیه تا حدی کمرنگ و مغفول ماند. گرچه اساتید بزرگواری مانند مرحوم آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی، آیت‌الله مومن و آیت‌الله طاهری خرم آبادی در دروس خود تا حدی استفاده از آرای عالمانه امام را پیش گرفتند اما روال رایج در حوزه به این شکل نبود.

ایشان ادامه داد: این نیاز احساس شد حقی که امام بر گردن حوزه‌های علمیه دارند، را ادا کنیم. روی همین جهت و برای ادای همین حق، حضرت آیت‌الله طاهری خرم آبادی و حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج سید حسن آقای خمینی به این نتیجه رسیدند که مدرسه‌ای با این رویه و با نام مدرسه فقه امام خمینی دایر شود.

طاهری در خصوص نحوه پذیرش دانشجو در این مدرسه بیان داشت: این مدرسه از بین طلاب و فضلای حوزه علمیه که پایه سوم را گذرانده باشند امتحان گرفته و منتخبین را از میان شرکت کنندگان اخذ کرده و به روال همه حوزه‌ها درس خارج ارائه می‌دهد، با این تفاوت و امتیاز که در بین دروس فقهی و اصولی، بر نظر حضرت امام، در کنار نظر دیگر علمای عالم اسلام، به صورت ویژه تاکید می‌شود. هدف تربیتی و تعلیمی این مدرسه این است که طلاب و فضلایی پرورش یابند که بتوانند در آینده آرا و نظرات امام خمینی(س) را ترویج و تبلیغ کنند.

عضو شورای خبرگان رهبری در این زمینه خاطر نشان کرد: ما نمی‌خواهیم بگوییم هرچه امام در زمینه فقه و اصول گفته بدون مناقشه است، بلکه قصد داریم آرای ایشان مغفول نماند و مانند سایر علما با جدیت طرح و بحث شود. علمای زیادی در عصر ما معتقدند که آثار، تالیفات و تقریرات دروس ایشان از دقت و غنای ویژه‌ای برخوردار است.

طاهری خرم آبادی در مورد مکان ویژه این مدرسه گفت: این مدرسه در بیتی تاسیس شده که امام راحل پس از بازگشت از فرانسه به ایران و ورود به قم در آن ساکن شدند. از نظر تاریخی این بیت ارزش خاصی دارد و در حساس ترین برهه انقلاب میزبان امام و خیل بازدیدکنندگان داخلی و خارجی و مردم و مسئولین بوده است. یعنی تاریخ مهمی از انقلاب را درخود دارد. جدای از آن موقعیت مناسبی هم که این مکان در شهر داشت ما را متقاعد کرد که انتخاب این مکان به عنوان مدرسه، انتخاب مناسبی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درمورد برنامه‌های آتی موسسه اشاره کرد: از برنامه‌های بلند مدت ما انتشار نشریات علمی با محتوای رساله‌های خود طلاب است. همچنین یکی دیگر از برنامه‌های موسسه که در گذشته با استقبال کیفی خوبی روبرو شده و در آینده نیز قصد ادامه آن را داریم همایش‌های علمی با توجه به نظریات امام به قصد نقد و بررسی آن نظریات است.

وی توسعه این برنامه‌ها را در جهت اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه حضرت امام خمینی خواند و افزود: ما قصد داریم در آینده از اقشار دانشگاهی و غیر حوزوی هم برای شرکت در این همایش‌ها بهره ببریم و سعی کنیم تا در مورد آرای حضرت امام در مسائلی جز فقه و اصول هم چنین همایش هایی برگزار کنیم.

حجت الاسلام طاهری خرم آبادی در نهایت نظر طلاب مدرسه را از مدرسه تخصصی فقه امام خمینی(س) مثبت ارزیابی کرد و گفت: به حمدالله طلاب و فضلای مدرسه بارها از این فضا که می‌تواند بنیه علمی ایشان را به خصوص با توجه به اندیشه حضرت امام تقویت کند ابراز خرسندی کرده‌اند و از این روند راضی‌اند.

. انتهای پیام /*