همایش بین المللی «امام خمینی (س) و امت اسلامی» پیش از ظهر امروز 13 خرداد 1395 با حضور یادگار گرامی امام، اندیشمندانی از 20 کشور جهان و سخنرانی هایی توسط برخی از اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار شد.

به گزارش پرتال امام خمینی خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در این همایش ضمن بیان اینکه امروز جهان اسلام درگیر فاجعه بسیار عظیمی است، تصریح کرد: مقابله با جنگ های داخلی و برادر کشی یک همت عالی می طلبد که دست به دست هم به خصوص علمای اسلام نسبت به این موارد حساسیت داشته باشند.

یادگار امام گفت: این موضوع چه در میان شیعه و چه در میان اهل سنت محکوم است؛ یعنی برادر کشی شیعه و سنی ندارد.

وی با ابراز تأسف از اینکه حساسیت به رژیم صهیونیستی در طول چند سال اخیر کم شده است، افزود: متأسفانه جهان اسلام روزگار خوشی را سپری نمی کند. چشمان اشک بار پیامبر (ص) و اهل بیت و صحابه پیامبر را می توان حس کرد. ان شاء الله همت کنیم با توجه به الطاف خداوند دغدغه مسلمانان را پشت سر بگذاریم.

پیش از سخنان یادگار امام حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی طی سخنانی با تأکید بر اینکه بزرگترین هدف امام خمینی (س) به عنوان یک رهبر اسلامی، وحدت جهان اسلام بود، یادآور شد: این نگاه امام برخواسته از جان، روح، و حقیقت اسلام بود. اسلام یک دین جهانی است نه دین یک قبیله، گروه و یا یک کشور.  رهبرانی که اسلام را درست شناختند همواره با این نگاه جهان اسلام را حمایت کردند. اگرچه متأسفانه بعد از ارتحال پیامبر (ص) اسلام دچار حکومت های قبیله ای شد، اسلام نبوی به دور از هر گرایش قبیله ای، محدود، فرقه ای و سختگیرانه است.

وی تأکید کرد: دین، ضد تعصب و عین آگاهی است و اسلام با هرگونه عصبیت و تعصب مخالف است. تعصب به معنای مطلق گرایی و ترجیح یک دید به همه نگاه های دیگر و خود حق پنداری مطلق است. اساس همه گرفتاری ها و جنگ ها همین است که یک فرد و یا یک قبیله خود را حق مطلق می داند.

یونسی ضمن بیان اینکه مطلق گرایی راه هرگونه ابتکار و خلاقیت را می بندد، اظهار داشت: مطلق گرایی یعنی دست و پای بشر را ببندیم و اجازه ندهیم به صلح و بشریت فکر کند. سختگیری و تعصب از جهالت و نادانی است.

وی افزود: اسلامی و جهانی بودن که از ویژگی های امام بود به معنای پذیرش تنوع و تکثر است. نمی شود کسی جامعه جهانی را بپذیرد و تکثر را نپذیرد. اختلافات و تنوع و تکثر آسیب زننده نیست و بلکه سکوی پرش است. وحدت جهان اسلام از دل تکثر ها است. اگر کسی شمشیر بردارد که اختلافات را برطرف کند اختلافات با شمشیر برطرف نمی شود.

وزیر اطلاعات دولت اصلاحات با تأکید بر ضرورت بازگشت به خدا، قرآن، عقلانیت، گفت: امت اسلامی جز این جامعه متکثر چیزی نیست. هرگونه تلاش برای ترجیح قومی بر قوم دیگر جز اختلاف و نفرت چیزی بار نخواهد آورد. ما باید به طرز تفکر توحیدی امام برگردیم. امام تنها رهبر ایران نبود و بلکه رهبر تمام مسلمین است. باید به تفکر امام برگردیم تا عظمت را دریابیم و ما جز کسانی که با مسلمانان می جنگند یعنی تکفیری ها با کسی سر جنگ نداریم.

همچنین آیت الله سید هاشم بطحایی نیز در این مراسم، امام خمینی (س) را بنیانگذار وحدت اسلامی دانست و خطاب به سعودی ها اظهار داشت: خطابم به آنهایی است که محل نزول قرآن هستند. چرا اصل قرآنی وحدت را فراموش می کنند؟ چرا انسان دانسته خطا کند؟  این اختلاف نشأت گرفته از استعمار است. پیامبر اکرم وقتی وارد مدینه شد بین مهاجرین انصار وحدت برقرار کرد؛ باید به همان خط باز گردیم. 

آیت الله عباسعلی اختری نیز در این همایش یک روزه گفت: ما به خوبی روزهای سخت طاغوت را به یاد می آوریم که می رفت تا هیچ اثری از اسلام باقی نماند. این قضیه نه تنها در کشور ما بلکه در کل جهان پیش می رفت. کشورهای منطقه یکی پس از دیگری سقوط می کرد و غریب و مظلومانه یکی پس از دیگری دور نگه داشته می شدند. در چنین زمانی انقلاب اسلامی شروع و در سال 57 به پیروزی رسید. این پیروزی چنین موجی ایجاد کرد که توانست اساس جامعه ایرانی را به یک جامعه اسلامی تبدیل کند. در جهان بین المللی نیز تمام معادلات سیاسی جهان را به طور کامل دگرگون کرد.

وی اظهار داشت: امام دین را در جهان زنده کرد. این تحول سیاسی باعث شد که امروز جهان به یک سیاست جدید به نام حکومت دینی و اسلامی بیاندیشد. اگر بهتر بیاندیشیم می بینیم که حتی ادیان دیگر هم به دنبال حکومت دینی هستند.

به گزارش جماران، در ابتدای این همایش حجت الاسلام و المسلمین محمد مقدم در مورد انگیزه برگزاری این همایش گفت: با پیشنهاد نخستین از سوی یادگار امام و با توجه به رنجی که امروز مسلمانان می کشیم و زخمی که امروز بر پیکر خود احساس می کنیم و خطری که با همه وجود لمس می کنیم و آتشی که در منطقه شعله ور شده و هیزمی از سوی دشمنان مسلمانان بر آن افزوده می شود، خواستیم از نخبگان و فرزانگاه اسلام دعوت کنیم و از آنان بخواهیم که راهی گشوده شود تا مسلمانان به آگاهی و آشنایی بیشار برسند.

رئیس ستاد خارجی بزرگداشت امام خمینی (س) با تأکید بر اینکه تکفیریان سایه جهل و تعصب و تحجر و آتش کینه توزی را برافروختند، ابزار امیدواری کرد: با برگزاری این همایش بتوان گامی در جهت همگرایی و وحدت برداریم. گفتیم اگر نمی توانیم در سطح بزرگ تر کاری کنیم حداقل شمع نخستین را روشن کنیم.

وی تأکید کرد: اگر می خواهیم به وحدت برسیم راز و رمز اولیه آن تحمل است. اتحاد و یکپارچگی سعه صدر می خواهد. اتحاد و یک پارچگی اراده جمعی می خواهد که با جهل، تعصب و تحجز مبارزه کنیم و چراغ روشنگری را برافرازیم. هدف این بوده است.

. انتهای پیام /*