پیام به ملت ایران در سالگرد کشتار خونین مکه (قبول قطعنامه )
قبول قطعنامه ۵۹۸
خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند! خوشا به حال آنان که در این قافلۀ نور جان و سر باختند! خوشا به حال آنهایی که این گوهرها را در دامن خود پروراندند!
خداوندا، این دفتر و کتاب شهادت را همچنان به روی مشتاقان باز، و ما را هم از وصول به آن محروم مکن. خداوندا، کشور ما و ملت ما هنوز در آغاز راه مبارزه اند و نیازمند به مشعل شهادت؛ تو خود این چراغ پر فروغ را حافظ و نگهبان باش. خوشا به حال شما ملت! خوشا به حال شما زنان و مردان! خوشا به حال جانبازان و اسرا و مفقودین و خانواده های معظم شهدا! و بدا به حال من که هنوز مانده ام و جام زهرآلود قبول قطعنامه را سر کشیده ام.
صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۹۳
سخنرانی در جمع اعضای مکتب های اسلامی قم و مسجد جامع نارمک (نقش بانوان)
وظایف شورای نگهبان در کلام امام خمینی (س)
با داشتن علما و قانوندانهای، حقوقدانهای نگهبان، شورای نگهبان، ما آرام هست دلمان، برای اینکه در مجلس ان شاءالله مسائلی بر خلاف اسلام و بر خلاف مصالح مسلمین نخواهد گذشت، و اگر اشتباهی در مجلس واقع بشود، شورای محترم نگهبان که در این دوره باکمال قدرت و استقلال عمل کرد، در دوره های دیگر هم همین طور باشد، و این ملت را و این دولت را و این کشور را به پیش ببرد.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۴۰۴
مصاحبه با خبرنگاران خارجی (وضع اقلیت ها در ایران ـ صدور انقلاب)
بیداری ملت ها به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی
ما امید این را داریم که این نهضت ایران روشن کند مسائل را به همۀ ملتها و روشن کرده است نسبت به ملتها. ملتها الآن با ما هستند. اگر سرنیزه را ازاین ملتهابردارند، از عراق بردارند، از ـ نمی دانم ـ ترکیه بردارند، از جاهای دیگر بردارند، همه یکصدا با ما موافقند. سرنیزه جلو را گرفته است. منتها ایران سرنیزه را شکست. ایران ایستاد. ملت ضعیف ایستاد در مقابل قدرتهای قوی و این سرنیزه های اینها را شکست و خودشان را هم بیرون کرد.
صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۲۹۷-۲۹۸
به مناسبت گشایش نخستین دوره مجلس خبرگان رهبری
مجلس خبرگان در راستای تقویت نهاد رهبری
مجلس خبرگان برای تعیین رهبری. این مسئله ای است که نباید ملت ایران برای آن کم ارج قائل باشد. الآن یک دسته از ـ قراری که شنیدم ـ دوره افتاده اند که این مجلس خبرگان نباید باشد، برای اینکه تضعیف رهبری است. مجلس خبرگان تقویت رهبری است. گول این حرفها را نخورند. باید همه وارد بشوند. این یک تکلیف است.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۱۰۱-۱۰۲
سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم (اغفال جهان سوم در جهت استثمار آنها)
تلاش همگانی برای قطع وابستگی
اوّل بیدار شدند. با نطق ناطقین، نویسندگان، بیدار شدند. یعنی نویسندگان متعهد. بعد که بیدار شدند اراده کردند. خواستند. دنبال اراده و خواست قیام حاصل شد. و دیدید که چیزی که ملت خواست متحقق می شود. ملت ما خواست که نظام جائر سلطنتی نباشد و به جای او یک نظام انسانی ـ اسلامی باشد. این را خواست و این شد. البته نمی گویم که الآن ما یک نظام اسلامی تمام عیار داریم. لکن این را می گویم که آن نظام جائر که همه چیز ما را به دیگران فروخت و از بین برد، آن رفت از بین. و دست آن ابرقدرتها کوتاه شد از مملکت. و ما الآن در اوّل قدم هستیم. و باید کوشش کنیم، همۀ ملت کوشش کنند، همۀ ملت کوشش کنند، هر کس در هر جا که هست کوشش کند. و کوشش این باشد که ما باید وابسته نباشیم.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۵۳۵
سخنرانی در جمع اعضای جامعه کلیمیان ایران (اسلام و اقلیت های مذهبی)
اسلام و اقلیتهای مذهبی
اقلیتهای مذهبی که از صدر اسلام، بعد از فتح اسلام، بین مسلمین بودند، اینها غیر از آن مشرکینی که توطئه گر بودند یا بعضی از اقشاری که توطئه می کردند و می خواستند وضع بشر را به هم بزنند، اینهایی که از اقلیتهای مذهبی بودند، تمام در اسلام احترام داشتند ... در یکی از قضایا ـ که لشکری از معاویه شاید بود ـ آمد و یک خلخالی از پای یک زن یهودیه ربود ـ به حسب نقل ـ حضرت امیر فرمودند که من شنیدم که آمدند و یک خلخالی از ذمیه ای ربوده اند؛ و اگر انسان بمیرد ـ قریب به این معنا ـ این اشکالی برایش نیست! اینطور عنایت داشتند به حفظ مصالح همۀ اقشار.
صحیفه امام، ج ۷، ص ۲۸۹
سخنرانی در جمع سفیران و کارداران ایران (صدور انقلاب با رشد اخلاق و اسلام)
تحقیر بنیادهای ظلم و طاغوت با عمل و اخلاق اسلامی
شما باید خیال کنید خودتان که در یک مملکتی وارد شدید و می خواهید این مملکت را مثل مملکت خودتان تربیت کنید. و می خواهید اسلام را در آنجا هم صادر کنید. صدور اسلام به این است که اخلاق اسلامی، آداب اسلامی، اعمال اسلامی آنجا طوری باشد که مردم توجه به آن بکنند. و از امور مهمه داشتن یک نشریه در هر سفارتخانه هست. نشریه، نه مثل نشریه های زمان طاغوت. نشریه، یک نشریۀ اخلاقی ـ اسلامی و در آن درج بشود مسائلی که در ایران گذشته است. شما می بینید که الآن در همه جای دنیا تقریباً به ضد جمهوری اسلامی تبلیغات می شود. تبلیغات همه جانبه، چه دستگاههای تبلیغات غرب با همۀ وابستگان و چه دستگاه تبلیغات شرق با همۀ وابستگانش. این برای این است که اینهااز جمهوری اسلامی وحشتزده شده اند.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۴۸۶
سخنرانی در جمع بانوان اردبیل (تأثیر حضور بانوان در صف مقدم نهضت)
مجاهدت بانوان در پیشبرد مقاصد اسلامی
ملتی که بانوانش در صف مقدم برای پیشبرد مقاصد اسلامی هست آسیب نخواهد دید. ملتی که [بانوانش] در میدانهای جنگ با ابرقدرتها و با مواجه شدن با قوای شیطانی قبل از مردها در این میدانها حاضر شده اند پیروز خواهد شد. ملتی که شهید در راه اسلام، هم از بانوان دارد و هم از مردها و شهادت را هم بانوان طلب می کنند و هم مردها، آسیب نخواهد دید.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۱۲۸
پیام به ملت مسلمان ایران (تبریک نیمه شعبان ـ هشدار درباره توطئه ها)
هشدار دربارۀ توطئۀ مشترک گروهکهای ضدانقلاب
گناهی بزرگتر از این نیست که خدای ناکرده در مقابل ضد خدا و ضد مردم ساکت باشید و پاداشی بالاتر از حضورتان در مقابل ضدانقلاب نمی باشد. آرامش را حفظ نمایید و در حفظ وحدت و اخوت اسلامی کوشش نمایید.
صحیفه امام، ج ۱۴، ص ۴۷۵
به یاد یار سفر کرده
لحظات آخر زندگی امام راحل وداع با ایشان و تشییع توسط امت اسلامی
به یاد یار سفر کرده
لحظات آخر زندگی امام راحل در بیماراستان قلب جماران، دیدار یاران و نزدیکان و تلاش تیم پزشکی برای احیای مرد بزرگ تاریخ ایران
به یاد یار سفر کرده
منطق ملت ما، منطق مؤمنین، منطق قرآن است: اِنا لله ِ وَ انّا اِلَیْهِ راجِعُونَ
صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۱۳۴
به یاد یار سفر کرده
حضور امام در جمع خانوادگی و لحظه جانگداز وداع خانواده با ایشان در بیمارستان
سخنرانی در جمع گروهی از مسئولین نظام (قداست ماه های شعبان و رمضان)
ماه مبارک رمضان، ماه نبوت
و ماه شعبان معظم است؛ برای اینکه ماه ادامۀ همان معنویات ماه رمضان است. این ماه مبارک رمضان جلوۀ لیلة القدر است.
صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۲۴۸
سخنرانی در جمع مسئولان و کارکنان وزارت پست (برداشت های مختلف از انتظار فرج)
سخنرانی امام خمینی (س) در جمع مسئولان و کارکنان وزارت پست به مناسبت میلاد حضرت مهدی(عج) انجام شده است. موضوع سخنرانی برداشتهای مختلف از انتظار فرج بوده است.
در این سخنرانی حضرت به بررسی انتظار فرج و معنای صحیح آن و روشنگری در رابطه با اینکه قدرتهای بزرگ با تبلیغ معنای غلط از انتظار به دنبال اهداف خود هستند میپردازند.
صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۱۳-۱۷
همگام با انتخابات
توجه به جنگ و شرکت آگاهانه در انتخابات
به زن و مرد و آن کسی که به حد رأی دادن قانونی رسیده واجب است این مسئله که در پای صندوقهای تعیین رئیس جمهور حاضر بشوند و رأی بدهند. چنانچه سستی بکنید، کسانی که می خواهند این کشور را به باد فنا بدهند، ممکن است پیروز بشوند. باید همۀ شما، همۀ ما، زن و مرد، هر مکلف همان طور که باید نماز بخواند، همان طور باید سرنوشت خودش را تعیین کند
صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۲۸
همگام با انتخابات
مردم، تعیین کننده سرنوشت انتخابات
از اموری که لازم است امروز تذکر بدهم شاید بعد دیر بشود، قضیۀ انتخابات است. همان طوری که مکرر من عرض کرده ام و سایرین هم گفته اند، انتخابات در انحصار هیچ کس نیست، نه در انحصار روحانیین است، نه در انحصار احزاب است، نه در انحصار گروههاست. انتخابات مال همه مردم است. مردم سرنوشت خودشان دست خودشان است. و انتخابات برای تأثیر سرنوشت شما ملت است.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۳۶۷
سخنرانی در جمع مسئولان وزارت کار و کارگران (اهمیت کار و کارگر)
برتری یک روز کارگر بر یک عمر سرمایه دار
من این روز مبارک کارگر را بر شما و همۀ کارگرانی که در طول تاریخ رفته اند و خواهند آمد، تبریک عرض می کنم. مبارک باد بر شما قشر عزیزِ عامل ارزشهای بزرگ انسانی! و مبارک باد بر شما و بر همۀ ملت ما این روز مبارک! که بحمدالله امروز کشور ما طوری است که روز کارگر، روز همه است و روز ارتش روز همه است و روز زن، روز همه است و همه با هم منسجم اند و یک واحد الهی را متحقق کرده اند. آن وحدتی را که خدای تبارک و تعالی امر فرموده اند، بحمدالله ، در قشرهای ملت مسلمان ایران متحقق شده است و اگر یک اقلیت ناچیزی هم باشد، در این اکثریت مستهلک است.
صحیفه امام، ج ۱۶، ص ۲۳۲
سخنرانی در جمع مسئولان نظام (انگیزه و برکات بعثت پیامبر «ص»)
بعثت، منشأ تحول علمی ـ عرفانی در عالم
مسئلۀ مبعث و ماهیّت آن و برکات آن چیزی نیست که بتوان با زبانهای الکن ما از آن ذکری کرد؛ و به قدری ابعاد آن زیاد است و جهات معنوی و مادی او زیاد است که گمان ندارم بتوان حول و بر او هم صحبت کرد. مسئلۀ بعثت یک تحول علمی ـ عرفانی در عالم ایجاد کرد که آن فلسفه های خشک یونانی را که به دست یونانیها تحقق پیدا کرده بود و ارزش هم داشت و دارد، لکن مبدل کرد به یک عرفان عینی و یک شهود واقعی برای ارباب شهود. لسان قرآن که از برکات بعثت است، از برکات بزرگ بعثت رسول خداست، لسانی است که سهلِ ممتنع است.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۴۳۰-۴۳۱
همگام با انتخابات
پیام امام خمینی (س) به ملت ایران در مورد شرکت در انتخابات
همان طور که قبلاً تذکر دادم مردم در دادن رأی به اشخاص واجد شرایط آزاد هستند، و هیچ کس را حق الزام کسی نیست. و من امیدوارم که ملت شریف ایران در این امر مهم الهی که منحرفان از هر چیزی بیشتر با آن مخالفت کرده و می کنند و این نیز از اهمیت آن است، یکدل و یک جهت در روز انتخابات به سوی صندوقها هجوم برند و آرای خود را به صندوقها بریزند. و امید است علمای اعلام ـ کثّرالله امثالهم ـ هم خود شرکت نمایند و هم ملت را ارشاد فرمایند.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۱۳۳