وقتی از آقای خمینی جوان پرسیده شد که فکر می کند آیت الله خمینی در برابر این جنگ چه توصیه ای به او می کرد، پاسخ داد: «با هم بمانید، متحد بمانید؛ اگر این کار را بکنید، هیچ دشمنی نمی تواند بر شما پیروز شود.»
امام خمینی در جمع مسئولان نظام به بعد معارف نهج البلاغه اشاره کرده و فرمودند: در بُعد معارف، کسی که ادعیۀ حضرت را ملاحظه کرده باشد و نهج البلاغه را بررسی کرده باشد، می داند که پایه اش روی چه پایه ای هست؛ یعنی، آن که معارف قرآن را فهمیده است این بزرگوار است و کسانی که مورد تعلیم او بودند مثل ائمۀ هدی. دعوی معارف خیلی آسان است که شعری انسان بگوید، نثری بگوید و ادعا کند که ما دارای چه معارفی هستیم، این آسان است، دعوی هم خیلی کرده اند. اما واقعیت مطلب چطوری است؟
در نشست تخصصی «روش تبدیل گزاره های فقهی به هنجارهای اجتماعی در سیره امام خمینی (ره) پیش از انقلاب»، آیت الله سید مجتبی نورمفیدی، رئیس پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر، با تأکید بر ارزش ها و نقش شخص امام خمینی (ره) به عنوان هنجارساز، چگونگی تولید و اصلاح گزاره های بنیادین کلامی و فقهی را کلید تحول اجتماعی در ایران دانست. وی توضیح داد که امام خمینی (ره) فراتر از اتکا به هنجارهای موجود، با بهره مندی از صلاحیت های علمی و ویژگی های شخصیتی، توانست ارزش های الهی را به هنجارهای جامعه تبدیل کند و بدین ترتیب بنیان های نظم اجتماعی نوینی را پیش از انقلاب بنا نهاد.
با نزدیک شدن به خردادماه و سالگرد درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی، تیم تولید مستند «احمد» در حال آماده کردن نسخه ای ۴ قسمتی از این مستند هستند. احتمال نمایش این مستند در یکی از پلتفرم ها و یا شبکه های تلویزیونی وجود دارد.
امام خمینی (س) آگاهی های امام صادق (علیه السلام) درباره کتاب و سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) را معرف شخصیت آن حضرت شمرده است. معتقد است که امام صادق (علیه السلام) ذریه پیامبر، مبین احکام اسلام و اهداف رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم)، حجت خداوند بر مردم، ولی الله الاعظم، مظهر تام حق تعالی، آگاه به علم تأویل و تنزیل (علوم قرآنی)|تنزیل قرآن می باشد.
تیمسار سید محمود آذین درباره واقعه نوزدهم تیر ۱۳۵۸ چنین می گوید: آن روز یکی از حساس ترین مقاطع انقلاب بود. در این واقعه، نیروی هوایی و هوانیروز نقش مهمی در مدیریت بحران ایفا کردند. پس از پیروزی انقلاب، بسیاری معتقد بودند که نیروهای نظامی توان ادامه فعالیت های حرفه ای خود را ندارند، اما نوزدهم تیر نشان داد که ارتش ایران، ارتشی ملی است که می تواند امنیت کشور را حفظ کند. من به عنوان یکی از مسئولان حاضر در صحنه، شاهد هماهنگی و تلاش خستگی ناپذیر نیروها برای کنترل شرایط بودم. این روز ثابت کرد که ارتش، هوانیروز و سایر نیروها با تکیه بر اصول نظامی و همبستگی، توانایی عبور از چالش های بزرگ را دارند. این رویداد برای من یادآور صلابت و شجاعت نیروهای مسلحی است که حتی در سخت ترین شرایط، در خدمت کشور بودند.
دومین جلسه ستاد مرکزی سی و ششمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س)، در جوار حرم مطهر معمار کبیر جمهوری اسلامی اسلامی برگزار شد.
«احمد» به روایت مصطفی رزاق کریمی یکی از مستندهای هفدهمین جشنواره سینماحقیقت بود. او در این مستند زمانه حجت الاسلام سیداحمد خمینی(ره) را از دوران کودکی تا پیروزی انقلاب اسلامی و پنج سال پس از ارتحال حضرت امام (ره) به تصویر کشیده است. این کارگردان پیش تر فیلم «بانو قدس ایران» را درباره خدیجه ثقفی همسر امام خمینی (ره) ساخته بود.
پرسشی که همواره مطرح می شود این است که با وجود حضور پُررنگ و تأثیرگذار سید احمد خمینی در پیدایش و پیروزی انقلاب اسلامی، چه اتفاقی افتاده که این روح چند ساحتی همچنان ناشناخته باقی مانده و اندیشه و عملکرد او همچنان محل بحث و جدل در میان موافقان و مخالفان و منتقدان است؟
اختلافات میان مجلس شورای اسلامی و بنی صدر که رئیس جمهور بود مدام بیشتر می شد، امام اما در این میان هر دو طرف را به رعایت قانون و وحدت توصیه می کردند و خود دخالتی در امور نمی کردند. بنی صدر پا را از قبل هم فراتر گذاشت تا جایی که روز چهاردهم اسفند ماه سال ۵۹، نیروهای انقلابی را مورد ناسزا قرار داد و آنان را مشتی چماقدار خواند در حالی که این نیروهای طرفدار بنی صدر بودند که به جان نیروهای انقلابی افتاده بودند. چهارده اسفند در تاریخ انقلاب اسلامی نام غائله را به خود گرفت.
نماز شب جزء اعمال عبادی ای بود که امام از همان دوران نوجوانی خود را مکلف به آن کرده بودند و این مهم تا آخر عمرشان نیز ادامه پیدا کرد.
پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما با تأکید بر اینکه منطق عقلانی امام یعنی دوری از دو عنصر انفعال و تحجر، گفت: نه انفعال و نه تحجر، بلکه منطق عقلانی که سرزندگی، نشاط، حرکت رو به جلو، حرکت رو به آرمان، قناعت نکردن به آنچه که هست، راضی نبودن به مسیر طی شده و نگاه کردن به مسیر تکاملی، منطق عقلانی امام راحل که مبنای منطق انقلاب است را شکل می دهد.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای رییس قوه قضاییه در مراسم تجدید میثاق قوه قضائیه با آرمان های امام خمینی(س) گفت: اجازه ندهیم که خناسان و منافقان به صفوف ما رخنه کنند؛ حتی با شعارهای انقلابی! هیچ مانعی نتواند ما را ناامید کند. ممکن است ما در دنیا نباشیم اما حق پیروز خواهد بود.
بخشی از کتابی به نام «ایران، دیکتاتوری و توسعه» را که درباره ساواک است منتشر کرده است؛ تیتر این قسمت «همکاری های ساواک با سیا و موساد اسراییل» است
رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت در دومین روز از دهه مبارک فجر، با حضور در حرم مطهر امام خمینی (س)، با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند.
من و حاج مهدی عراقی برای دیدن امام به پاریس رفتیم. باید برای امام محافظ انتخاب می کردند. سید احمد آقا خمینی پیشنهادش را به من داد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.