در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
صاحب جواد الحکیم روی پارچه ای نوشته بود من دکتر امام خمینی بودم و این برای پیرمرد مایه افتخار بود که روزگاری بزرگمردی را ویزیت می کرده است که امروز جهان را با جهان قبل متفاوت کرده است.
قضیه و قصه صلح امام حسن علیه السلام از آن دست وقایع تاریخی است که همواره بسیاری از کارشناسان درباره اش به بحث و گفت و گو نشسته اند. امام خمینی به چرایی این صلح پرداخته است.
بیستم مرداد ماه سال ۵۷ بود و امام در تبعید در عراق به سر می بردند که نامه ای را برای برادرشان در ایران فرستادند و به پرسش های ایشان پاسخ دادند.
یازدهم مرداد سال ۶۰ بود که امام حکم ریاست جمهوری شهید رجایی را تنفیذ کرد.
بی شک ملت بزرگ ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه جلوه ای باشکوه از اتحاد وانسجام ملی همچون دوران هشت ساله دفاع مقدس را از خود نشان داده است، واین اتحاد وانسجام توانست همراه با پاسخ قدرتمندانه نیروهای مسلح به متجاوزین، نقشه شوم رژیم اشغالگر را برای فروپاشی کشور خنثی کند.
در تلاقی فرهنگ ناب اسلامی و تمدن اصیل ایرانی که از یک سو، گفتمان احسان و به زیستی، هم سفارش اولیاء دین است و هم در آخرت مستوجب پاداش الهی و در دیگر سو، فرهنگ ایثار و نوع دوستی در جان و روح مردمان این دیار نهادینه شده، در برهه های مختلف به ویژه در هنگامه سختی ها، جلوه های زیبای خیرخواهی و نوع دوستی بیش از هر زمان دیگری قابل مشاهده است.
احسان تقی زاده سالاری مدیر پژوهش مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در یادداشتی نوشت: تجربه های تاریخی نشان می دهد در مواجه با چالش های سیاست خارجی، رجوع به آموزه های وحیانی و توصیه های پیشوایان و رهبران دینی، می تواند مسیر تصمیم گیری ها را روشن تر و مصالح ملی را تضمین نماید.
وقتی از آقای خمینی جوان پرسیده شد که فکر می کند آیت الله خمینی در برابر این جنگ چه توصیه ای به او می کرد، پاسخ داد: «با هم بمانید، متحد بمانید؛ اگر این کار را بکنید، هیچ دشمنی نمی تواند بر شما پیروز شود.»
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.