مجله کودک 461 صفحه 19
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 461 صفحه 19

دانشمندان علم تغذیه میگویند که علت این موضوع به خاطر نوعی قند موجود در شیر است که «لاکتوز» نام دارد. بعضی از افراد نمیتوانند قند لاکتوز را در بدنشان هضم کنند. لاکتوز باید پس از اینکه توسط شیر یا هر ماده غذایی دیگری وارد دستگاه گوارش ما شد، هضم و شکسته شود. برخی افراد آنزیم لازم برای شکستن لاکتوز را به حد کافی در بدن خود ندارند در نتیجه شیر با لاکتوز وارد شده داخل معده و روده باقی میماند، سپس تخمیر میشود و تولید نفخ، دل درد واسهال میکند. حتی در برخی موارد، جذب سایر مواد غذایی هم دچار مشکل میشود. امروزه نوعی شیر به نام شیر بدون لاکتوز ساخته میشود که در کارخانه، به کمک دستگاههای مخصوص، لاکتوز را از شیر حذف یا مقدار آن را خیلی کم میکنند. بنابراین افراد حساس به لاکتوز با خوردن چنین شیری دچار ناراحتی نمیشوند. گاهی هم اگر به مدت طولانی شیر نخوریم و بعد شروع به خوردن آن کنیم ممکن است دچار دل درد و اسهال شویم. دانشمندان علوم غذایی در این مورد میگویند، این افراد اگر به صورت کم و به تدریج شیر بخورند، رفته رفته این مشکل در آنها حل میشود. حتی گاهی لازم است که شیر این افراد رقیق شود یعنی مقداری آب همراه آن شود تا با مصرف شیر رقیق شده، دستگاه گوارش آرام آرام شیرههای گوارشی مورد نیاز هضم شیر را ترشح کند. به هرحال باید سعی کنیم که از این نوشیدنی ارزشمند در برنامه غذایی خودمان استفاده کنیم. مصرف لبنیات و ماست هم میتواند به ما کمک کند تا رفته رفته به نوشیدن شیر عادت کنیم. بیشتر سحابیها شکل گداختهای دارند که با نوری قرمز رنگ ناشی از گاز هیدروژن مشخص میشوند.

مجلات دوست کودکانمجله کودک 461صفحه 19