در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
عبور از کوچه های اطراف حسینیه جماران بنده را به یاد سال شصت و هشت می انداخت. زمانی که امام از میان ما رحلت کرد و ما برای تجدید میثاق به جماران آمدیم.
حضرت امام براى آرمان و خواست مردم اهمیت ویژه اى قائل بودند، زیرا ایشان،با مبنا قرار دادن شیوه حکومتى جمهوری، اعمال رأى و نظر مردم را در قالب «حق» ارزیابى می کردند.
در مذاهب فلسفی و عرفانی امام خمینی، انسان مختار است و می تواند ماهیت های گوناگونی را بپذیرد و اگر انسان ماهیتی را که مطابق فطرت انسانیش است بپذیرد و انتخاب کند به آخرین درجه کمال خود سیر خواهد کرد.
چند روز پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نمایندگان کانون نویسندگان ایران در مدرسه علوی به دیدار امام رفتند.
ویژگی های حضرت امام(س) و جاذبه ایشان در معنویت و اخلاص و بندگی خالصانه اش در پیشگاه خداوند متعال بود.
150 تن از استادان دانشگاه و جامعۀ اسلامى دانشگاهیان در روز 27 بهمن 1357 در مدرسۀ علوى با امام دیدار کردند. در این دیدار اساتید دانشگاه سوالات خودشان را درباره دولت موقت مطرح کردند.
درود بر ملتی که در انقلابش چنان حفظ نظم کرد که چشم های دنیا را خیره کرد. و الآن قدم ثانی است که شما باید بردارید و آن قدمِ سازندگی است. قدمی است که در این قدم باید همه با هم شرکت نمایند و ایران خراب را آباد کنند.
وصیت نامه امام خمینی را می توان به عنوان آخرین سفارش و جمعبندی تمامی توصیه های امام، مهمترین منشور جمهوری اسلامی بعد از قانون اساسی دانست.
دعوتنامه شرکت در مراسم اختتامیه جشنواره وبلاگنویسی «آیینه مهر» که به دستم رسید انگیزه ام را برای دیدار دوباره از جماران برانگیخت.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.