امام جمعه قم با بیان اینکه کمبود اخلاقی جامعه ما را به حال و روز فعلی انداخته است، تاکید کرد: حوزه‌های علمیه گرفتار معضل اخلاقی شده‌اند.


به گزارش خبرنگار ستاد خبری بزرگداشت امام خمینی، آیت الله امینی در همایش امام خمینی، حوزه و اخلاق، با بیان اینکه امام شخصیت جامعی بود که تنها یک استاد اخلاق نبود، یادآور شد: امام خمینی در همه حوزه‌های مختلف یک فقیه و فیلسوف و عارف به تمام معنا بودند. امام، یک استاد اخلاق بود که البته تنها به معنای تدریس درس اخلاق نبود بلکه ایشان خود در تمامی جهات اخلاقی عمل می‌کردند.

وی ادامه داد: یکی از جنبه‌های اخلاقی امام، که بسیار هم مهم بود، و علت محبوبیت روزافزون ایشان هم شد، اخلاص در عمل بود.

عضو مجلس تشخیص مصلحت نظام در ادامه به نحوه آشنایی خود با رهبر کبیر انقلاب اشاره کرد و گفت: من با امام در سال 1321، آشنا شدم. آن زمان برای تحصیل در حوزه به قم آمده بودم. در آنجا در درس اخلاق امام که در مدرسه فیضیه برگزار می‌شد، شرکت کردم. وقتی خدمت امام می‌رسیدیم، شاگردان ایشان نوعا، از سخنان امام گریه می‌کردند.

وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: بعد از اینکه درس اخلاق ایشان به اتمام می‌رسید تحولی در روحیه من و دیگران شاگردان امام به وجود می‌آمد، به قدری شارژ می‌شدیم که برای کلاس بعدی که یک هفته به طول می‌انجامید لحظه شماری می‌کردیم.

آیت الله امینی به چگونگی ارتباط خود با امام اشاره کرد و گفت: امام تنها به عنوان یک استاد من نبود بلکه من به عنوان یک مراد به ایشان نگاه می‌کردم و سعی کردم مرید واقعی ایشان باشم.

وی افزود: آن چیزی که در رفتار امام نمود بارزی داشت اخلاص ایشان بود. و رمز موفقیت امام هم همین بود.

امام جمعه قم با بیان اینکه امام آدمی نبود که «پر عبادت باشد» و در مستحبات هم زیاد وارد نمی‌شد، اظهار داشت: هنگامی که صحبت از اخلاص می‌شود بیشتر سمت و سوی عبادات به اذهان متبادر می‌شود اما اخلاص اعم از این است. و اینکه در تمامی احادیث بر اخلاص تاکید شده برای این است که همه کارها برای خدا باشد. اگر مسئولان برای خدا کار کنند، مشکلات اینچنینی که در جامعه است ایجاد نمیشود اگر نمایندگان با اخلاص به مجلس بروند، مشکلات اینچنینی ایجاد نمی‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود بر ضرورت اخلاق محوری در حوزه‌های علمیه تاکید کرد و در زمینه خاطرنشان کرد: حوزه اگرچه به اخلاق احتیاج دارد ولی بیش از همه به عمل به اخلاق و عملگرایی نیاز دارد. گفتن و نوشتن اگرچه کار خوبی است اما مشکلی را حل نمی‌کند. طلبه‌های ما و حتی جامعه ما به الگو نیاز دارد که باید الگوی اخلاقی برای آنها وجود داشته باشد. مشکلی که در جامعه داریم این است که الگویی در زمینه مسائل اخلاقی وجود ندارد.

وی در ادامه نسبت به کمبود اخلاق در حوزه‌های علمیه هشدار داد و گفت: حوزه گرفتار معضل اخلاقی است.

آیت الله امینی در بخش دیگری از سخنان خود، به در پیش بودن سالگرد ارتحال امام اشاره کرد و گفت: در این ایام درباره امام زیاد صحبت می‌شود ولی با کمال تاسف جنبه سیاسی امام بر جنبه اخلاقی ایشان غلبه می‌کند. در حالیکه جنبه‌های اخلاقی امام بسیار نسبت به وجه سیاسی ایشان غلبه دارد. امام اگر در برابر استبداد می‌ایستاد، بیشتر به خاطر وجوه اخلاقی ایشان بود.

وی تصریح کرد: امام مجدانه تاکید داشته‌اند که اخلاق در جامعه اسلامی محور باشد. البته من نمی‌دانم که در مقطع فعلی تا چه حد مسئولان، به جنبه‌های اخلاقی اعتقاد دارند.

امام جمعه قم با اظهار تاسف از کمبود مسائل اخلاقی در جامعه، حال و روز فعلی کشور را به دلیل عدم رعایت مسائل اخلاقی دانست.

آیت الله امینی در پایان به ذکر خاطراتی از رابطه خود با امام و بخصوص بعد از ارتحال آیت الله بروجردی پرداخت که به گفته ایشان، امام گفته بود مرحوم فلسفی در مراسم ختم آیت الله بروجردی سخنرانی نکند چون آقای فلسفی از امام تعریف می کرد و امام این مساله را نمی پسندید. این رفتار امام،‌نشانگر خلوص و تذهیب نفس ایشان است.

انتهای پیام /*

. انتهای پیام /*