امام خمینی در نامه ای در تاریخ نهم بهمن ماه سال ۶۷ از آیت الله موسوی اردبیلی و اعضای شورای عالی قضایی دلجویی کردند.
امام خمینی در سی ام آذر ماه سال 58 در حکمی خطاب به شورای انقلاب اسلامی بر دعوت از چند کشیش برای برگزاری مراسم مذهبی گروگان ها تاکید کردند.
شورای انقلاب را مأمور نمودم برای رسیدگی و ادارۀ امور کشور در حال انتقال.
امام خمینی در پانزدهم آبان ماه سال ۴۱ در نامه ای خطاب به شاه، اعتراض خود را نسبت به عملکرد اسدالله علم اعلام داشتند.
آقایان محسن رضایی و علی شمخانی گزارش آخرین تحولات جبهه های نبرد و عملیات رزمندگان را به استحضار امام خمینی رساندند و ایشان پیام زیر را برای رزمندگان اسلام فرستادند.
جنابعالی منصوب برای اقامۀ نماز جمعه ـ این فریضۀ بزرگ اسلامی، سیاسی و اجتماعی ـ می باشید. امید است مردم عزیز غیرتمند تبریز و آذربایجان در پشتیبانی شما که به نفع اسلام و مسلمین است کوشا باشند.
این مسئله امر طبیعی است که شخصیتهایی مثل جنابعالی، که عمر گرانمایۀ خود را در راه آزادی و استقلال کشور و مخالفت بی امان با دستگاه جبار و غارتگران بین المللی صرف نموده اند، در حبس و شکنجه به سر برند و از آزادی محروم باشند. آزادی امثال جنابعالی برخلاف منطق شاه و موازین دولت اوست. فشار ارادۀ آهنین ملت به طوری اعصاب شاه را خرد کرده است که دیوانه وار دست به جنایات ننگ آوری زده است که روی تاریخ را سیاه نموده. به طوری که مستحضر هستید دست به جنایات تعجب آوری زده! در شهرستانها دسته های ناشناس از کولیها و اجیرها با چماق و قداره و پشتیبانی قوای انتظامی به جان مردم افتاده و جنایاتی به بار آورده و می آورند. دولت ـ که باید حافظ نظم باشد ـ و قوای انتظامی او، به صورت مخرّب و قوای تخریبی درآمده است.
امام خمینی در جمع عشایر آذربایجان شرقی: نگذارید این انقلابی که حاصل شده و این نهضتی که حاصل شده و این چیزی که ما را پیروز کرده، نگذاریم سست بشود. این توجه به مقصد، که عبارت از این است که اسلام باید در این مملکت حکمفرما باشد، این باید در ذهن ما تا آخر باشد.
در دوم شهریور ۱۳۵۸ امام خمینی در نامه ای خطاب به هاشم صباغیان، وزیر کشور دولت موقت، بر جلوگیری از صرف بودجۀ سنگین در برگزاری مجلس خبرگان تاکید کردند

من، هم تبریک موفقیت آقایان در کسب اعتماد مجلس را عرض می کنم و هم هفته دولت را. من باید عرض کنم که دولت ما دولتی است که از بس حسن نیت دارد، مسائل خودش را ذکر نمی کند. از اول من مکرر این را گفته ام که شما کارهایی که می کنید به مردم بگویید. یک کاری شما در سیستان می کنید، در آن ور کشور مطلع نمی شوند. اگر آنجا یک کاری بکنید، آن طرف کشور مطلع نمی شوند. شما باید دائماً مسائلی را که، خدمتهایی را که کردید، و من می دانم خدمتهای بسیار زیاد و ارزنده ای بوده است اینها را ذکر کنید برای مردم. مقدس مآبی نکنید که مبادا خدای نخواسته چه بشود. الآن دنیا بر ضد شما، بر ضد حکومت شما، بر ضد اسلام حقیقتاً مجهز شده اند و می خواهند که یک چیزی پیدا کنند و عَلَم کنند و هر چی دلشان می خواهد بگویند. یکی از اموری که ممکن است گفته بشود این است که دولت برای مردم کاری نکرده. چنانچه دیدید که بعضی افراد گفتند این را که دولت کاری برای مردم نکرده. خوب! این برای این است که البته بعضیشان سوء نیت دارند. لکن مردم باید بفهمند که دولت چه کرده است برای مردم. این قاعده اش بود از اولی که دولت تأسیس می شود هر کاری که انجام می دهند برای مردم ذکر کنند که مردم بفهمند که چه کرده است دولت و چه کارهای بزرگی کرده است دولت. و حالا که مجال پیدا شده و «هفته دولت» است باید بیشتر این مطلب تعقیب بشود. و آقایان، از دو سه نفرشان، در یک روز مسائ
در پی رخصت حجت الاسلام والمسلیمن اشرفی برای بازگشت به حوزه نجف امام خمینی در مرقومی به ایشان رخصت بازگشت دادند.
در این نامه امام به یازده پرسش مختلف و از آن جمله تبعید آقای پسندیده، جبهه ملی و پرهیز از مراجعه به دستگاه های رژیم شاه پاسخ میدهد