آذرماه 1390
November 2011

  بازگشت به پرتال گاهنامه شماره 23
 
 

تأملی مجدد بر قیام حسینی

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا
عباسی فرد

غم و شادی دو احساس متضاد و واکنش‌هائی هستند
که بطور طبیعی بر انسان در مواجهه با آنچه می‌خواهد یا
نمی‌خواهد عارض شده و به اختلاف مراتب او را تحت تأثیر
قرار می‌دهند.
منشأ عروض این حالات بطور اعم اغلب عاطفه و در موارد معدودی عقل و اندیشه می‌باشد. با این تفاوت که عمق و پایداری در مواردی که علت غم و شادی عاطفه است با آنچه که غم و شادی زیربنائی از عقل و اندیشه دارد، متفاوت است و می‌توان گفت نقطه اوج و فراگیری آن در جائی است که سبب عقل و عاطفه توأماً جمع می‌شود. از معدود حوادثی که تمام ظرف وجود زمان و مکان و افکار را پرنموده و گذشت قرون و اعصار آن را کهنه نساخته حادثه جانسوز و دلخراش عاشورا در سرزمین عشق و ایثار کربلا و شهادت مظلومانه سالار شهیدان امام حسین علیه‌السلام و اصحاب و یاران باوفا و فداکارش می‌باشد.
در این واقعه عظیم تمام علل و عوامل برای تشخیص عقل و تحریک عاطفه در حد اعلاء وجود دارند که شرح و بیان تمام واقعیت آن نه در این مقال که در عالم امکان نمی‌گنجد، ولی حقیقتی که در آسمان‌ها و ملأ بالا و در عرش خدا یاد و ذکر آن مایه بهت و حیرت اولیاء و انبیاء و فرشتگان مقرب است در تجلی قابل درک آن برای خاک‌نشینان عقول قاصر را محروم ننموده و پنجره‌ای از نور معرفت را به روی مشتاقان و شیفتگان زمینی گشوده‌اند تا به قول معروف:
«آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید»
از نظر عاطفی آنان که با حسب و نسب امام حسین(ع) آشنا هستند، آنان که دوران جاهلیت و جامعه عرب قبل از طلوع اسلام را می‌شناسند، آنان که دین حیات‌بخش اسلام و کتاب آسمانی آن را درک نموده‌اند

ادامه...

فیلم






آیت الله سبحانی: امام می دانست که مردم خواب اند

مطلبی که در ادامه می خوانید گفت و گویی است که با آیت الله جعفر سبحانی استاد و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره واقعه عاشورا صورت گرفته است. در این گفت و گو زمینه‌ها و بستر وقوع نهضت عاشورا، فلسفه و اهداف این نهضت، مراحل و سیر وقوع نهضت عاشورا و درسها و دستاورد‌های آن، مبانی نظری تحقیق در نهضت عاشورا، تاریخ‌نگاری و تبلیغ و بزرگداشت فرهنگ عاشورا مورد بحث قرار گرفته است.

ادامه...

گفت و گو

آیت الله رضا استادی: عاشورا نسخه آموزنده ای برای همه است

آيت‌الله‌ استادي‌ در پيش‌ از انقلاب‌، دوشادوش‌ مردم‌ به‌ مبارزه‌ براي‌ سرنگوني‌ رژيم‌ شاه‌ پرداخت‌ و پس‌ از انقلاب‌ به‌ عضويت‌ جامعه‌ مدرسين‌ حوزه‌ علميه‌ قم‌ درآمد. مديريت‌ حوزه‌ علميه‌ قم‌، عضويت‌ در شوراي‌ نگهبان‌، نمايندگي‌ مجلس‌ خبرگان‌ در دوره‌ سوم‌ از استان‌ تهران‌، سرپرستي‌ كتابخانه‌ مسجد اعظم، عضويت در هيئت‌ امناي‌ دايره‌المعارف‌ اسلامي‌، عضويت در هيئت‌ مديره‌ موسسه‌ در راه‌ حق‌، عضو مشاوران‌ كتابخانه‌ آستان‌ قدس‌ رضوي‌، عضويت‌ در شوراي‌عالي‌ حوزه‌ ،امامت جمعه شهر مقدس قم از جمله مسووليت‌هاي ايشان در دوران انقلاب اسلامي است. با آیت الله استادی درباره چارچوب و گستره درس آموزی از نهضت عاشورا، ابعاد مغفول و ناشناخته نهضت عاشورا و ضرورت حفظ قداست عاشورا به گفت و گو نشسته ایم.

ادامه...

در این شماره می خوانید

img1
  امام خمینی و عزاداری امام حسین(ع)


ادامه...

img1
تحلیل عرفانی - ساختاری زیارت عاشورا حضرت سیَدالشهداء(ع)

ادامه...


  نهضت عاشورا در نگاهى تحلیلى‏



ادامه...

img1   محرم و عاشورا در کلام امام راحل(س)

ادامه...