مجله کودک 499 صفحه 12
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 499 صفحه 12

سفره خودمان فراهم میکنیم همه صد درصد محصولات سالم و ارگانیک هستند اما میتوانم به جرأت بگویم که بخش عمدهای از خوراک روزانه ما این ویژگی را دارد. برنجی که سر سفره ما وجود دارد ممکن است برنجی نیمدانه باشد، ممکن است دانه بلند و زیبا نباشد، اما برنج سالمی است. در مورد سبزیجات سعی میکنیم که یا از سبزیجاتی استفاده کنیم که در باغچه خودمان کاشتهایم و یا اینکه آنها را از جایی تهیه کنیم که از سالم بودن تولیدش اطمینان داشته باشیم. در مورد سایر مواد غذایی هم به همین شکل سعی میکنیم از دستهای از آنها استفاده کنیم که بهطور سالم و ارگانیک تهیه شده باشند. Õ برنجهای سالم و ارگانیک را از کجا تهیه میکنید؟ شنیدهام قیمت بالاتری هم نسبت به دیگر برنجها دارند. در مورد قیمت آنها که بله، به خاطر نحوه تولید طبعاً گرانتر هستند. البته شخصاً به دلیل اینکه حدود سی سال است در زمینه کشاورزی فعالیت میکنم مزارعی که این گونه از برنجها را تولید میکنند میشناسم و با چانهزنیهای زیادی که انجام دادهام برنج را به قیمت مناسبی خریداری میکنم. Õ این قیمت مناسب چقدر است؟ قیمت هر کیلوگرم برنج تولید شده بدون استفاده از مواد شیمیایی هزار تومان گرانتر از برنج مشابه غیرارگانیک. Õ برنجهای دیگر هم چندان ارزان نیستند و بعضی از مردم با سختی آنها را تهیه میکنند، حالا اگر قرار باشد به خاطر نحوه تولید طبیعی و بدون سموم و کودهای شیمیایی قیمت بالاتری هم پیدا بکنند به این معنی است که بحث سالم و ارگانیک بودن غذا را برای خیلی از ما درواقع بیمعنی خواهد بود. در سؤالتان مواردی را مطرح میکنید که خیلی جای صحبت دارد. یک حساب سرانگشتی که انجام دهیم میبینیم که هر ساله مبلغ بسیار زیادی صرف استفاده از مواد شیمیایی در مزارع برنج میشود. حدس میزنید این مبلغ چند میلیارد تومان است؟ به موازات همین نحوه کشاورزی، ما شیوه دیگری هم در تولید برنج داریم، مبارزه طبیعی و بیولوژیک با آفات برنج، شیوهای که هم اکنون هم تا حدودی بهکار گرفته میشود، ولی خب، همانطور که قبلاً هم گفتم رسیدن به جایی که بخواهیم برنج یا دیگر محصولات کشاورزی با این شیوه تولید شوند راهی سخت و دشوار دارد. یکی از جملاتی که همواره در حین صحبت درباره مواد غذایی سالم میشنویم این است که گفته میشود تولید محصول سالم با کاهش تولید محصولات مواجه خوهد بود، اما واقعاً و در صورتی که درست عمل کنیم چنین نیست. مهمترین دشمن بلوگا، خرسهای قطبی هستند. بخصوص هنگامی که بلوگا در بین یخهای قطبی گیر بیفتد. انسانها بخصوص اسکیموها نیز خطر مهمی برای این ماهی به حساب میآیند.

مجلات دوست کودکانمجله کودک 499صفحه 12