در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
برای دهه اول محرم الحرام آیت الله العظمی وحید خراسانی توصیه مهمی کرده اند.
روز بیست و چهارم ذیحجه روزی است که حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم با نصارای نجران مباهله کردند و پیش از آن اهل بیت خود را زیر عبا گرفتند. این روز روز مباهله نام گرفت و برای آن اعمال خاصی ذکر شده است.
در بین اطرافیانمان بعضی ها نخبه اند. این نخبه بودن بیشتر در یک جنبه خود را نشان می دهد. اما بعضی آدم ها در همه جهات نخبه می شوند. مصطفی چمران یکی از همان هایی بود که نه تنها نخبه علمی که نخبه نظامی هم بود، در عرفان هم سرآمد بود. در اخلاق هم و... .
روزگار امام هادی علیه السلام به ویژه دوران طولانی حکومت متوکل، از دوران سیاه تاریخ اسلام به شمار می رود. در آن دوران رهبری امت اسلامی در دست افرادی متحجر و فردگریزی چون متوکل و فتح بن خاقان بود که در شادخواری شهره بودند و با آزاداندیشی و نقد و نظر مبارزه می کردند.
پرتال امام خمینی(س): سخنان حضرت امام درباره عید غدیر
زمانی که همراهی نکردن رژیم در اصلاحات برای عموم جامعه محرز شد، با تکیه بر عنصر مردم که همواره در اندیشه ی امام خمینی زیر بنای تحولات اجتماعی هستند، تلاش می کند تا با همراهی نخبگان و متنفذین در آگاهی بخشی و مطالبه گری، جریان تحولات اجتماعی را در جهت تحقق حکومت مطلوب مدیریت کند. سخنرانی امام در سال ۱۳۵۰، چند ماه پیش از آغاز جشن های ۲۵۰۰ ساله، در شرایط بحرانی اقتصادی ایران در آن زمان یکی از مصادیق این گفتمان است.
علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع باید توجه شود، داخل عدالت اجتماعی تعادل، توازن و حضور و مشارکت مردم نقش بسیار اساسی دارد. لذا به نظر می رسد که مسأله مهم برای پیگیری فکر امام، تحقق عدالت اجتماعی است.
اگر در دوران امامتش مردم را به نمازجمعه دعوت می کرد، بعد از امامتش هم خودش نیز هم چون احدی از مردم در صف نمازجمعه حاضر می شد. آری شاید بزرگی را دیگران از آدمی سلب کنند اما سلب بزرگواری محال است!
سخنرانی امام در عصر عاشورای ۴۲، ارکان سلطنت شاه و رابطه اش با رژیم اشغالگر قدس و نیز بهائیت را نشانه گرفت. ماموران رژیم شاه نیمه شب به خانه امام در قم هجوم بردند و ایشان را دستگیر کردند و... .
ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(س) در بیانیه ای برنامه های این ستاد را به مناسبت سی و پنجمین سالگرد ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
عمل جراحی بر روی امام انجام شده بود. درد زیادی را تحمل می کردند هر چند که داروهای ضد درد هم برای ایشان تجویز می شد. جوّ اما جوّ تاثربرانگیزی بود. هر که می آمد دلش می خواست به دیدار امام برود و وقتی به آقا گفته می شد، نه نمی گفتند...
حجت الاسلام و المسلمین محمد مقدم دبیر همایش اجلاس بین المللی «غزه؛ مظلوم مقاوم» گفت: جنگ غزه به دنیا نشان داد نسل کشی اسراییل و صهیونیست ها یک نسل کشی واقعی است و اگر نازی ها کوره های آدم سوزی داشتند و نفراتی را در کوره سوزاندند، امروز در مقابل چشم جهان اسراییل سرزمین غزه را به جهنم سوزان تبدیل کرده و همه را می سوزاند و به خاک و خون می کشد. لذا مسأله مظلوم نمایی اسراییل رنگ باخته و افکار عمومی جهان را به سوی یک مساله جدیدی در دنیا شکل داده است.
حجت الاسلام و المسلمین مسیح بروجردی، مدرس حوزه علمیه قم، گفت: حدیث جنود جهل و عقل اقتضا می کند که تحلیل مستقلی از تحلیل فلاسفه و کتب اخلاقی داشته باشد. اگر قوه ای بیشتر از حالت اعتدال به کار رود، به رذیلت تبدیل می شود. خواجه نصیر می گفت مثل یک دایره که دور آن رذیله و مرکز آن فضیلت است؛ از مرکز که عبور کنیم رذیلت می شود.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، اظهار داشت: شعار امسال ما در مراسم بزرگداشت امام «محو اسرائیل» است و این شعار هم محقق می شود و طوفان الاقصی یکی از مصادیق نصرت الهی و وعده های صادق الهی است و در کنار آن وعده صادقی صورت گرفت و مردم بزرگ انتقام شهادت دیپلمات های خودش را گرفت و هیچ از امکانات آمریکایی ها و اسرائیلی ها نترسیدیم. ضربه ای که جمهوری اسلامی به قدرت رژیم اسرائیل وارد کرد، هیچ کس نتوانست به آنها وارد کند. لذا برنامه های ما تحت عنوان حمایت از ملت فلسطین شکل خواهد گرفت.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.