وی با بیان اینکه این فاصله به معنای انحراف نظام نیست، گفت: در برخی حوزه ها مانند عزت، استقلال و استکبارستیزی، جمهوری اسلامی در تراز بالایی قرار دارد؛ اما در بسیاری از ساحت ها، از افق فکری و عملی امام فاصله گرفته ایم.
۱۹ اسفند ۱۳۶۳ ش ـ (۱۷ جمادی الثانی ۱۴۰۵ ق) ـ سالروز تأکید امام خمینی بر استقلال و عدم وابستگی وزارت اطلاعات به احزاب است.
هوشنگ جمشیدیان، دبیر هنری جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله گفت: اگر این رویداد ملی شود نویسندگان به مدد می آیند، رقابت جدی تر و ارزشمندتر می شود.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در پیامی به آیت الله العظمی جوادی آملی درگذشت برادر این مرجع تقلید دکتر اسماعیل واعظ جوادی را تسلیت گفت.
سید ابراهیم رئیسی نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امروز بیش از هر زمانی نیازمندیم که خط نورانی امام را در کشور و عالم دنبال کنیم، گفت: فکر می کنیم که هر جا در مسیر امام حرکت شده، مسیر موفقیت ما بوده و هر جا با نگاه های دیگر از این خط فاصله گرفته شده، ما در آنجا مشکل داشته ایم. پیمان ما امروز با امام، که روحشان بر ما ناظر و نظاره گر رفتار ما هست، این است که در حوزه، دانشگاه، اقتصاد، سیاست و همه شئون زندگی این خط نورانی را بشناسیم و بدانیم این خط نجات بخش کشور است.
مرحوم آیت الله العظمی سید محسن حکیم در دهه چهل شمسی، قریب ده سال به عنوان یکی از مراجع طراز اول شیعه، پیشوایی و مرجعیت شیعیان را برعهده داشته و با شجاعت و درایت تمام در مقابل حاکمیت ظلم و فساد ایستاده و لطمات و صدمات زیادی را متحمل شدند.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت دختر شهید صدوقی را تسلیت گفت.
حضرت امام تمام این ها را مجموعه کلان کشور می دانست. اگرچه فلان مذهب در کشور در اقلیت است، اما چون جزئی از ملت است، باید مورد توجه قرار بگیرد. بنابراین در مسائل کلان کشور هیچ فرقی میان اقلیت ها مذهبی و قومی وجود ندارد. همان حقی که مردم تهران دارند، مردم کردستان هم دارند. همان حق را هم مردم آذربایجان دارند و... . بنابراین ملاحظه می فرمایید که امام به اقلیت های مختلف کشور اهمیت زیادی می داد. در سخنرانی های ایشان این توجه و اهتمام مشهود است. امام تلاش می کرد آنچه عامل اختلاف و تشنج است، به خوبی شناسایی کند و دولت را هم موظف می کرد سریع تر به آن ها رسیدگی کند تا نگذارد این اختلافات ریشه بدواند و دشمن هم بتواند از آن ها سوءاستفاده کند. این روشی بود که امام به کار می برد.
در روز ۱۸ اسفند ۱۳۶۳ خبر تکان دهنده کشتار ده تن از علمای بزرگوار حوزه علمیه نجف که عموماً از بیت شریف آیت الله العظمی سید محسن حکیم (از مراجع بزرگ شیعه) بودند، توسط رژیم بعثی عراق منتشر گردید. حضرت امام طی پیامی به این مناسبت و نیز شهادت جمعی از مردم لبنان در انفجارهای صورت گرفته در آن کشور، ضمن برشمردن خصوصیت های وحشیانه رژیم صدام به ملت عراق و اعضای بیت حکیم و ملت لبنان تسلیت گفتند
سومین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله کار خود را آغاز کرد.
اثر گرانسنگ و ماندگار صحیفه سجادیه «اخت القرآن»، مجموعه ای از دعاهایی است که نه تنها نیایش با خداوند و گنجینه ای از معارف است که آینۀ تمام نمای روزگار آن حضرت است. بیزاری از کردار و گفتار زشت آن روز، پناه بردن به خداوند از شرّ مردمان روزگار، روشنگری و نشان دادن راه درست زندگی و تربیت صحیح، پاکیزه کردن جانها از زشتی و پلیدی ها، تعلیم چگونه دعا کردن برای پدر و مادر، همسایگان، اقوام و خویشان، مرزداران و توجه به همه اقشار جامعه تبلور عینی دعاهای امام سجاد(ع) در صحیفه نورانی سجادیه است.
حسن رحیم پور ازغدی در حرم امام خمینی(س) گفت: تشیعی که برای ما در عزاداری و زیارت خلاصه کرده اند، تشیع حسینی(ع) نیست. هر جا دیدید دینی را برای شما تعریف می کنند که باطل و فساد را می بیند و می گوید به ما ربطی ندارد و مسئولیتی در این باب نداریم، آن دین امام حسین(ع) نیست. مؤمن باید خونش به جوش بیاید و بگوید من اوضاع را تغییر می دهم. پس روی مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی چشم نبندیم و نگوییم مذهب با اینها کار ندارد.
سومین جشنواره تئاتر روح الله پس از دو سال به ایستگاه پایانی می رسد.
ماه شعبان مقدمه یک ضیافت بزرگ است. در ضیافت همه ما را راه می دهند. منتهایکی در کوچه پس کوچه ها نشسته است، یکی هم در اندرونی. همچون مجلس سلطان عالم عارف و حکیمی که عده ای در کنارش با هم هم سخن و همدل اند. اینجا را باید هدف قرار دهیم به صرف اینکه توفیق روزه، دعا و مناجات پیدا کردیم همه اینها ارزشمند است اما پایان ماجرا این نیست. پایان ماجرا آنجاست که صاحب مجلس و ضیافت، حق تعالی انسان را مهمان ویژه خویش بشمارد و این گونه با او رفتار کند.
کتاب «نسی ء و کبیسه» پژوهشی در بازشناسی نسی ء و ماههای حرام در گاه شماری ها و تفاسیر، زیر نظر حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی و تألیف حجت الاسلام و المسلمین رشید داودی توسط انتشارات اطلاعات منتشر شد.
یکی از کارهای امام حسین در حرکتش و شخصیتش، بازسازی مفاهیم دینی بود. مفاهیم دینی خیلی وارونه شده بود و ما شخصیت امام حسین را که بررسی می کنیم، می توانیم مطرح بکنیم که اباعبدالله در حرکتی که انجام داد و در طی زندگی اش، دنبال این بود که مفاهیم دینی مندرس شده را بازسازی بکند.
حضرت امام حسین (ع)، در میان سایر ائمه، یک ویژگی منحصر به فرد به نام «معیاربودن» دارد. حضرت امام حسین(ع) در سه حوزه معیار و ملاک است؛ اول: امام حسین(ع) معیار تشخیص و میزان ایمان ماست. یعنی برای سنجش ایمان خود می توانیم از معیار امام حسین(ع) استفاده کنیم؛ به میزانی که ما به امام حسین(ع) علاقه مندیم؛ و به میزانی که محبت امام حسین در دلمان شعله ور است، به همان میزان ایمان ما کامل تر است.
اواخر سال ۱۳۸۹ و اوایل سال ۱۳۹۰ بود که استاد معظّم و یادگار گرانقدر امام خمینی، آیت الله سید حسن خمینی ایده ای را در راستای عمق بخشی و تدقیق در فهم متن و محتوای روایات در میان جمعی از دوستان مطرح کرد که در این ایده تلاش می شد تا با بازشناسی شرایط جوّی و محیطی مذکور در روایات و فهم اوقات صدور آن به توان نکاتی نو در راستای شناخت روایات به دست آورد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.