در بامداد روز جمعه 31 فروردین 1358، هیأتی به نمایندگى از کشور عربستان سعودى با حضرت امام در قم دیدار کردند، در این دیدار که اعضاى هیأت نمایندگى عالى رتبه مذهبى عربستان سعودى به ریاست محمد السبیل (امام جماعت مسجد الحرام)، سفیر آن کشور، و ناصر میناچى (وزیر اطلاعات و تبلیغات وزارت ارشاد- و سرپرست سازمان اوقاف) حضور داشتند، حضرت امام با تاکید بر نقش اسلام در پیروزى مسلمانها، رهنمودهایى به هیأت نمایندگى عربستان  ارائه فرمودند.

متن کامل سخنان حضرت امام در این دیدار را از نظر می گذرانید:

بسم اللَّه الرحمن الرحیم

مسجد، مرکز جنبش و خیزش

اولًا تشکر مى کنم از این وَفْد «1» و از امام محترم «2» و از ملت حَرَمَیْنِ شریفین، ریاض و از جلالت ملک «3» که شما را براى تفقد از ما اینجا فرستاده است. مسجد در اسلام و در صدر اسلام همیشه مرکز جنبش و حرکتهاى اسلامى بوده؛ از مسجد تبلیغات اسلامى شروع مى شده است و از مسجد حرکت قواى اسلامى براى سرکوبى کفار و وارد کردن آنها در [زیر] بیرق اسلام بوده است. همیشه در صدر اسلام مسجد مرکز حرکات و مرکز جنبشها بوده است. شما که از اهالى مسجد و از علماى مساجد هستید، باید پیروى از پیغمبر اسلام و اصحاب آن سرور کنید و مساجد را براى تبلیغ اسلام و حرکت اسلامیه و براى قطع ایادى شرک و کفر و تأیید مستضعفین در مقابل مستکبرین قرار بدهید.

نقش اسلام در پیروزى مسلمانها

ما به خواست خداى تعالى با آنکه بى ساز و برگ بودیم و ملت ما در دستش از تفنگ و آلات جنگى چیزى نبود، به واسطه قدرت ایمان و وحدت کلمه بر قواى طاغوتى غلبه کردیم. و من امیدوارم که همه ملتهاى اسلامى بپاخیزند و با وحدت کلمه و با توجه به  اسلام و قدرت ایمان، بر اجانب و بر کسانى که مى خواهند این ملتها را همیشه در تحت اختیار و سلطه خود داشته باشند غلبه کنند. رمز پیروزى مسلمین در صدر اسلام، وحدت کلمه و قوّت ایمان بود؛ قوّت ایمان بود که یک لشکر ضعیف را بر امپراتوریهاى بزرگ عالم غلبه داد، و سى نفر به قیادت «4» خالد بن ولید «5» بر شصت هزار نفر لشکر پیشقراول روم غلبه کرد. این قدرت اسلام بود که پیش مى برد، و ما مسلمین باید با قدرتِ اسلام اسلام را پیش ببریم.

باید با قواى کفر به قدرت اسلامى مبارزه کنیم و دست تبهکاران را از ممالک خودمان دور کنیم. اگر وحدت کلمه اسلامى بود و اگر دولتها و ملتهاى اسلام به هم پیوسته بودند، معنا نداشت که قریب یک میلیارد جمعیت مسلمین زیر دست قدرتها باشد. اگر این قدرت- قدرت بزرگ الهى- مُنْضَم«6» بشود به قدرت ایمان و همه با هم برادرانه در راه اسلام قدم بردارند، هیچ قدرتى بر آنها غلبه نخواهد کرد.

خطر اسرائیل

مع الأسف با اختلافاتى که در مناطق دیده مى شد- و خصوصاً در مناطق عربى- این موجب شده است که اسرائیل با جمعیت کمى که دارد در مقابل اعراب با آن جمعیت کثیر و سازوبرگ کثیر ایستادگى کند. اگر جلوى این جرثومه فاسد گرفته نشود، طمع او بر تمام منطقه است و او قناعت نمى کند فقط بر فلسطین و مسجد اقصى؛ او همه جا را مى خواهد غلبه کند.

بر مسلمین و بر دولتهاى اسلامى است که با هم متحد بشوند و این جرثومه فساد را از بن و بیخ برکنند و [به ] کسانى که پشتیبانى آنها را مى کنند اجازه ندهند که پشتیبانى کنند. من از خداى تبارک و تعالى قدرت اسلام و عظمت اسلام و مسلمین را و وحدت کلمه آنها را خواستارم.

اندرز به سعودى ها

حکومت سابق ما براى اینکه همه طور خدمت به اربابهاى خودش بکند، در اینجا فجایع کرد، و در خصوص زائرین بیت اللَّه الحرام مضیقه هایى ایجاد کرد؛ و گاه نسبت به مسئولین دولت سعودى چیزهایى گفت که شاید پیش ایرانى ها یک ناراحتیهایى از آنها هم حاصل شد. و ما پس از رفتن او و قطع ید غاصبه او متوجه این هستیم که در سالهاى آتیه مملکت سعودى با ایرانى هایى که براى زیارت بیت اللَّه و حرمین شریفین مى آیند، چه نحو عمل خواهد کرد. ایرانى ها نظر به این معنا دوخته اند که با برادران خودشان چه نحو عمل خواهد شد. و من امیدوارم که اکنون که دست ظلم از این مملکت کوتاه شده است و تبلیغات سوئى که مى کردند از بین رفته است، برادرهاى ما با هم برادر باشند و رفتار آنها رفتارهاى برادرانه باشد و براى حجاج بیت اللَّه تسهیلات فراهم کنند، و از خداى تبارک و تعالى این توفیق را خواستارم.

سرمشق قرار دادن تاریخ

تاریخ باید سرمشق ما باشد و ما وقتى که تاریخ را نگاه مى کنیم، تحولاتى که پیدا شده است در اسلام و در مسلمین، هر جا که قوّت ایمان در کار بوده است و مردم و مسلمین به قوّت ایمان حرکت مى کردند، نصر با آنها همراه بوده است. و هر وقت براى رسیدن به آمال دنیایى بوده است، نصر از آنها فرار مى کرده است.

تعلیمات انبیا و تعلیم نبى اکرم- صلى اللَّه علیه و آله و سلم- این است که با قدرتهاى معنوى، شما مى توانید پیش ببرید. آن قوه هاى معنوى که پشت سر مسلمین بود و ملائکة اللَّه که قدرت معنوى بود موجب شد که مسلمین در کمتر از نیم قرن بر همه معموره «7» دنیا سلطه پیدا کنند. ما باید از تاریخ عبرت بگیریم. آن وقت که یک دولت قوى ما داشتیم- مثل دولت عثمانى- در مقابل شوروى، در مقابل ژاپن مى ایستاد و گاه غلبه مى کرد. دشمنان ما وقتى سلطه پیدا کردند، این مملکت پهناور را تکه تکه کردند وهر کدام را به دست یکى از عمال خودشان دادند و بین آنها مع الأسف تفرقه انداختند، و این موجب شد که مسلمین و اسلام ضعیف شد و مُسْتَعْمِرین بر ما غلبه کردند. ما باید از این امور عبرت بگیریم، و دولتهاى ما از این معانى و از این امر تاریخى عبرت بگیرند و اختلافات خودشان را رفع کنند. اگر اینها با هم مجتمع بشوند یک قدرتى خواهند داشت که هیچ قدرتى با آنها معارضه نمى کند، البته به شرط ایمان کامل. و من از خداى تبارک و تعالى مى خواهم که ایمان ما را و ایمان دولتهاى ما را و ایمان ملتهاى ما را قوى کند، و با عنایت خودش با ما همراهى کند که ما بر مشکلات خودمان سلطه پیدا کنیم. و از شما و دوستان شما باز هم تشکر مى کنم.

و السلام علیکم (صحیفه امام، ج 7، ص: 65- 68)

(1)- هیأت سیاسى. (2)- آقاى محمد السبیل، امام جماعت وقت مسجد الحرام و رئیس هیأت مذهبى اعزامى. (3)- ملک فهد بن عبد العزیز، پادشاه وقت عربستان سعودى. (4)- رهبرى، فرماندهى. (5)- صحابه پیامبر- صلى اللَّه علیه و آله و سلم- و فاتح امپراتورى بیزانس در دوران حکومت عمر بن خطاب. (6)- ضمیمه (7)- آبادى، شهر. 

. انتهای پیام /*