1359
* طی حکمی خطاب به آقای کروبی، امام خمینی ایشان را مأمور رسیدگی به امور سرپرستی فرزندان شهدا کردند.
* در تلگرامی خطاب به آقای سیدعلی انگجی، امام خمینی در گذشت آقای سیدحسن انگجی (از علمای بزرگ آذربایجان) را تسلیت گفتند.
سه شنبه, ۰۲ دی ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
* آقایان سیدجلال الدین طاهری (امام جمعه اصفهان) و مهدی کروبی (سرپرست بنیاد شهید) و خانوادههای شهدای اصفهان با امام خمینی دیدار کردند؛ در این دیدار امام در ضمن بیاناتشان به خانوادههای شهدا به خاطر تربیت جوانان برومند و فداکار تبریک گفتند.
* به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه، مدرسان و طلاب حوزه علمیه و دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت حوزه و دانشگاه با امام خمینی در حسینیة جماران دیدار کردند. امام دربارة بیفایده بودن علم بدون تهذیب و تعهد و اهمیت نقش دانشگاه در جامعه سخنرانی کردند و خطاب به کسانی که از تعطیلی دانشگاهها انتقاد میکردند فرمودند: «شما که فریادتان بلند شده است که چرا دانشگاه تعطیل است میخواهید... اتاق جنگ باز بشود برای هدایت دمکرات و امثال این که ایران را به باد فنا بدهد؟... اسف شما بر این است که منافقین نباشند در دانشگاه؟» و در قسمت دیگری از سخنانشان فرمودند: «دانشگاهی که امثال شریف امامی تربیت میکند نباید هم باز بشود». امام خمینی بر لزوم تهذیب حوزه و دانشگاه تأکید کردند.
پنجشنبه, ۲۷ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
* در پی تحرکات طرفداران بنی صدر در مشهد و اصفهان و خروج اعتراض آمیز آقای جلال الدین طاهری از شهر اصفهان، و اعلام تعطیل و راهپیمایی سراسری در 27 آذر 59 از سوی احزاب، نمایندگان و شخصیتهای اسلامی، دفتر امام خمینی با صدور بیانیهای خواستار لغو راهپیمایی شد.
* گروهی از معلولین انقلاب و پرسنل سپاه پاسداران تبریز با امام خمینی دیدار کردند؛ امام از مجاهدات و زحمات آنها تشکر کردند.
چهارشنبه, ۲۶ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام خمینی درگذشت خواهر آیتالله گلپایگانی را به ایشان تسلیت گفتند.
یکشنبه, ۲۳ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
آقای فضلالله محلاتی (نماینده امام در سپاه پاسداران) و فرماندهان سپاه پاسداران و مسئولان دایرة سیاسی ـ عقیدتی ارتش جمهوری اسلامی ایران به حضور امام خمینی رسیدند؛ امام در بیاناتشان ابتدا دربارة اهمیت تلقین و تکرار مسائل اخلاقی برای حاضران صحبت کردند و پس به اهداف دشمن در ایجاد اختلاف اشاره کردند و دولت و قوای مسلح را خدمتگزاران ملت خواندند.
شنبه, ۲۲ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام خمینی سه تن از مخترعین را به حضور پذیرفتند و در ملاقات با آنها فرمودند: «ایران افرادش از سایر افراد دکتر نیستند،... لکن نگذاشتند این استعدادها به کار بیفتد. باید استعدادها را به کار بیندازند و دولت و ملت تأیید کنند از این کسانی که اختراع و ابداع کردهاند».
دوشنبه, ۱۷ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پادگان امام حسین و ولی عصر به حضور امام خمینی رسیدند؛ امام خمینی در بیاناتی پرهیز از اختلاف را تکلیف همگانی دانستند و دربارة اهداف دشمن از تضعیف روحانیت هشدار دادند.
شنبه, ۱۵ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
آقایان زوارهای و میرسلیم (معاونان وزارت کشور) و استانداران سراسر کشور با امام خمینی دیدار کردند؛ امام در بیاناتشان دربارة لزوم حفظ پشتوانة مردم نظام سخن گفتند و فرمودند: «دائماً در نظرتان این باشد که ما یک بندة خدایی هستیم که این مردم ما را به این محل رساندند و ما برای آنها باید خدمت کنیم. رئیس جمهور باید فکر بکند که این مردم کوچه و بازار من را از پاریس آوردند، من باید به آنها خدمت کنم. شما آقایان هم همین طور». امام تأکید کردند که باید خدمات دولت به اطلاع مردم برسد.
یکشنبه, ۰۹ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام به آقای سیدعارف الحسینی اجازه دادند برای فعالیتهای تبلیغی در شهر پیشاور پاکستان از محل مبارک امام استفاده کنند.
شنبه, ۰۸ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
* امام خمینی به کمیتههای امداد اجازه دادند از مازاد کمکهای نقدی برای جبران خرابیهای جنگ استفاده شود.
* در پاسخ به سؤال آقای علیرضا نوبری (رئیس کل بانک مرکزی)، اجازه دادند که مطالبات بانکها از طاغوتیان و فراریان رژیم گذشته، از محل اموال مصادره شدة آنها وصول شود.
* امام خمینی به مسئولان سازمان اوقاف اجازه دادند بخشی از وجوه اوقافی را صرف جبههها و آوارگان جنگی نمایند.
چهارشنبه, ۰۵ آذر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
فارغ التحصیلان آموزشگاه افسری شهربانی جهموری اسلامی ایران با امام خمینی دیدار کردند؛ امام دربارة وظیفة خدمتگزاری به مردم و تلاش غرب برای عقب نگه داشتن ممالک اسلامی بیاناتی فرمودند و در پایان پلیس را به رفتار اسلامی و مناسب با مردم توصیه کردند.
چهارشنبه, ۲۸ آبان ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
اصناف، بازاریان و اقشار مختلف مردم قم با امام خمینی در حسینیة جماران دیدار کردند؛ در این دیدار امام دربارة توطئه دشمنان برای کنار زدن روحانیت به حاضران هشدار دادند.
دوشنبه, ۲۶ آبان ۱۳۵۹ - ۱۲:۰

1359
* فارغ التحصیلان دومین دورة دانشکدة افسری جمهوری اسلامی ایران با امام خمینی دیدار کردند؛ امام در سخنانی به دسیسههای گروهکها برای تفرقه و جدایی بین نیروها و ضربه نظام اسلامی اشاره کردند و فرمودند: «عدهای بازی خورده جمع میشوند و در قم که مرکز روحانیت، مرکز اسلام است قطعنامه صادر میکنند و در آن قطعنامه هست که روحانیون نباید اصلاً دخالت بکنند... آزادی مطلق باید باشد... چریکهای فدایی خلق و فلان دستة منافق و فلان دسته کافر اینها آزاد باشند ولو به ضد اسلام... به ضد قرآن... به ضد جمهوری اسلامی حرف بزنند». امام به طرح کنار گذاشتن روحانیت از سیاست اشاره کردند و فرمودند: «این همان طرحی است که آمریکا نقشهاش را دارد». امام در سخنانش به شدت به روشنفکرانی که شعار جدایی روحانیت از سیاست را سر میدهند، حمله کردند. امام با توجه به اختلافات میان مسئولان خطاب به آنان فرمودند: «بیدار شوید... . چرا چشمهایتان را باز نمیکنید؟ هر که هرجا صحبت میکند، به ضدّ هم صحبت میکند به ضد هم مینویسد». امام از مردم خواستند در راهپیمایی روز عاشورا جلوی تفرقه افکنان را بگیرند.
* امام خمینی، آقای سیدمحمد خاتمی را به سرپرستی روزنامة کیهان منصوب فرمودند و در حکم پرستی خود تأکید کردند که: «مطبوعات باید همیشه در خدمت اسلام عزیز و مردم و کشور باشند و آزادیها در حدود قوانین مقدس اسلام و قانون اساسی به بهترین
یکشنبه, ۲۵ آبان ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
گروهی از مردم پاکستان در بازگشت از سفر حج با امام خمینی در حسینیة جماران دیدار کردند؛ امام خمینی در بیاناتی ضمن مردود دانستن قومیت و ملیت، این پدیده را طرح استعمار برای تفرقه و جدایی مسلمانان خواندند، و نیز از سکوت دولتها و ملتهای اسلامی در برابر تجاوز عراق به ایران اظهار تأسف کردند.
جمعه, ۱۶ آبان ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
در آستانة ماه محرم واعظان و خطیبان مذهبی، با امام خمینی در حسینیة جماران دیدار کردند؛ در این دیدار امام خمینی در سخنانی دربارة نحوة شکل گیری سلطنت پهلوی و تلاش رضاخان برای دین زدائی و نابودی روحانیت برای حاضران بیاناتی فرمودند. همچنین امام ضمن اشاره به فلسفة عزاداری برای سیدالشهدا و نیز سیاسی بودن غالب مسائل اسلام، از جمله حج، و لزوم بهره گیری دولتهای اسلامی از اجتماع مسلمانان در حج، فرمودند: «انقلاب کردیم که شعائر اسلام را زنده کنیم، نه انقلاب کردیم که شعائر اسلام را بمیرانیم». امام ضمن اشاره به مسائل و مشکلات جنگ و در عین حال تبعات مثبت آن از قبیل رسوایی دشمنان و توجه بیشتر مردم به انقلاب خطاب به پاسداران و قوای مسلح فرمودند: «من منتظرم که این حصر آبادان از بین برود... باید این حصر شکسته شود... نگذارند اینها بیایند در آبادان... از خرمشهر اینها را بیرون کنند، حال تهاجمی بگیرند». امام در پایان سخنانشان بر اهمیت کشاورزی و لزوم کمک دولت در این تأکید کردند.
چهارشنبه, ۱۴ آبان ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، در حسینیة جماران با امام خمینی دیدار کردند؛ امام خمینی ضمن اشاره به ترس بیجای ملتها از ابرقدرتها با ذکر مقاومت مردم افغانستان در برابر قدرت شوروی و تسخیر لانة جاسوسی آمریکا فرمودند: «این [قدرت فوق العادة ابرقدرت ها] از آن واهمههایی بود که در ذهن مردم بود، در ذهن دولتها بود و آن هیولایی که نشان داده بودند آنها از قدرتهای بزرگ، آن را شکستند». امام ضمن اشاره به آمادگی اقشار مختلف مردم برای جنگ فرمودند: «ما باید مهیا بشویم برای جنگها و ما قدرت داریم... مهم این است که ما با هم منسجم باشیم». امام ضمن اشاره به صحبتهایی که در اطراف انزوای ایران میشود فرمودند: «ما از انزوا نمیترسیم. این انزوا ما را وادار میکند که خودمان به فکر خودمان بیفتیم». در پایان امام ضمن تشکر از دانشجویان خط امام فرمودند: «حالا که بنا دارید که مجلس کار خودش را انجام داده است و [امر گروگانها را] محول میخواهید بکنید به دولت، امر صحیحی است».
دوشنبه, ۱۲ آبان ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
آقای هاشمی رفسنجانی (رئیس مجلس) و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و آقای رجایی (نخست وزیر) و اعضای هیأت دولت و مدیران مراکز رادیویی شهرستان ها به مناسبت عید غدیر خم به محضر امام رسیدند؛ امام در سخنرانی خود خطاب به آنان فرمودند: «ما با اینها [رژیم بعثی عراق و صدام] هیچ راه مصالحهای نداریم. برای اینکه، مقصد ما یک مقصدی است و آن اسلام است. همة ملت ما اسلام را میخواهند. مقصد آنها هم یک مقصد ضداسلامی است. اسلام و ضداسلام نمیشود با هم تفاهم کنند».
سه شنبه, ۰۶ آبان ۱۳۵۹ - ۱۲:۰

1359
* به مناسبت عید سعید قربان، سفرای کشورهای اسلامی در تهران با امام خمینی در حسینیة جماران دیدار کردند؛ امام خمینی در سخنرانی خود دین اسلام را دینی عبادی ـ سیاسی توصیف کردند و مقابله با دولت صدام را وظیفة همة کشورهای اسلامی دانستند؛ امام فرمودند: «بعضی گمان میکنند که ما منزوی شدهایم... ما منزوی نیستیم ... برای اینکه میزان ملتها هستند... همة ملتهای ضعیف حتی ملتهای غیراسلامی که جزء مستضعفین شدند با ما هستند». امام در این سخنرانی خواستار بیداری ملتها و مردان دولتهای اسلامی و فاصله گرفتن آنها از ابرقدرتها شدند.
* حبیب شطی(دبیرکل کنفرانس اسلامی) به حضور امام خمینی رسید. امام خمینی خطاب به وی فرمودند: «دولتها اگر میخواهند عملی بکنند و صلح و صفا باشد، باید با آن کسی که مهاجم بوده است و هجوم کرده است... با او قتال کنند، تا اینکه برگردد به امر خدا. برگشتن به امر خدا مجرد این نیست که از کشورما بیرون برود؛ خسارات ایران را... . باید جبران کند». در پایان این دیدار حبیب شطی دربارة آمدن هیأتی از رؤسای دولتهای اسلامی به ایران جهت بررسی، از امام سؤال کرد و امام فرمودند: «برای رسیدگی به جنایات صدام، آمدن به ایران مانعی ندارد».
دوشنبه, ۲۸ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام خمینی به مناسبت عید سعید قربان پیامی برای نیروهای مسلح، ملت مسلمان ایران و مسلمانان و مستضعفان جهان فرستادند؛ امام در این پیام از مردم خواستند آماده باشند تا اگر نیاز شد به جبههها اعزام شوند.
یکشنبه, ۲۷ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام خمینی در پیامی خطاب به ملت و ارتش عراق، ضمن برشمردن خیانتهای رژیم بعثی به ملت عراق و اسلام، از آنان خواستند تا بر ضد حکومت بعثی قیام کنند.
پنجشنبه, ۲۴ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
روحانیون و طلاب مبارز عراق در حسینیة جماران با امام خمینی دیدار کردند؛ امام فرمودند: «ملتها وقتی که با هم متحد شدند هیچ حکومتی و هیچ قدرتی بر آنها نمیتواند غلبه کند».
دوشنبه, ۲۱ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
در فرمانی خطاب به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی وظایف و اختیارات شورای عالی دفاع را در هشت بند مشخص کردند.
یکشنبه, ۲۰ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام در مصاحبه با خبرنگان خارجی فرمودند : «میل داریم که بین همة کشورها آرامش و صلح باشد. لکن اگر جنگ را بر ما تحمیل کنند. ما تمام ملتمان جنگجوست و با تمام قوا مقابله میکنیم ولو اینکه همة ابر قدرتها دنبال او باشد».
پنجشنبه, ۱۷ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام خمینی عدهای از جوانان انقلابی عراق را به حضور پذیرفتند و فرمودند: «این شخص کثیف [صدام] را از مملکت خود دور کنید. این حکومت [بعث] رفتنی است».
چهارشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام خمینی در نامهای خطاب به آقای حاج میرزا محمدباقر آشتیانی، درگذشت آیتالله حاج میرزا محمود آشتیانی را تسلیت گفتند.
دوشنبه, ۱۴ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
در پیامی خطاب به ملت و ارتش عراق، امام خمینی آنان را به سرنگونی صدام حسین فراخواندند. امام خمینی در این پیام خطاب به کشورهای خلیج فارس و دیگر دولتهایی که از صدام حمایت میکنند فرمودند: «اینجانب آنان را موعظه میکنم که دست از مخالفت با اسلام و طرفداری از کفر بردارند».
شنبه, ۱۲ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
امام خمینی آقای ربانی شیرازی را برای بررسی اوضاع فارس به آن منطقه اعزام کردند.
پنجشنبه, ۱۰ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
گروهی از مردم مرزنشین کشور با امام خمینی در حسینیة جماران دیدار کردند؛ امام خمینی در سخنرانی خود ضمن اعلام رسوایی گروهکهای مدعی طرفدار خلق، جنگ را منشأ ظهور فعالیت و تحرک و موجب وحدت و همبستگی مردم دانستند و بر پایداری و فداکاری ملت در دفاع از اسلام تأکید کردند و در مورد پیشنهاد مذاکره با عراق فرمودند: «ابداً قضیه صلح و قضیه سازش در کار نیست. ما اصلاً مذاکرات نمیکنیم با اینها؛ برای اینکه فاسد و مفسد هستند و ما با این اشخاص مذاکره نمیکنیم؛ بله، اگر اینها بروند کنار و از همه جا بیرون بروند و تسلیم شوند ما آن وقت ممکن است که به واسطة اینکه بین مسلمین خیلی [تفرقه] نشود، ما هم یک سکوتی بکنیم».
سه شنبه, ۰۸ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
* درپیامی خطاب به ملت ایران، امام خمینی ازعلما و روحانیون و قاطبة مردم خواستند تا از بازماندگان شهدای جنگ بازدید و دلجویی کنند.
* در پیامی خطاب به علما و مشایخ اهل سنت و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی، امام خمینی ضمن تشکر از پشتیبانی آنان فرمودند: «ما برای میهن عزیزمان تا شهادت یکایک سلحشوران ایرانی مبارزه میکنیم و پیروزی ما حتمی است».
شنبه, ۰۵ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰
1359
* در پیام رادیوـ تلویزیونی، امام خمینی از جوانمردیهای نیروهای مسلح ایران تجلیل کردند و در پاسخ به جنگ روانی دشمن و پخش شایعة درگذشت امام، ایشان فرمودند: «شنیدم که امروز هم یک شایعة مرگ فلانی شده است... شما [صدام و همدستانش] باید دعا کنید خدا بمیرد خدا هست، من کی هستم. ملت ما، خدا دارد». امام خمینی ضمن برشمردن تفاوتهای انگیزة ارتش و ملت ایران با انگیزة ارتش عراق، از مردم عراق و ارتش این کشور خواستند تا بر ضد حکومت کافر بعثی قیام کنند.
* در پیامی خطاب به آقای میرزاحسن انگجی، امام خمینی از مجاهدات روحانیون و مردم آذربایجان و پشتیبانی آنها از نیروهای مسلح تشکر کردند و فرمودند : «آذربایجان همیشه سنگر پایدار و محکم اسلام و کشور بوده است و انشاءالله خواهد بود».
جمعه, ۰۴ مهر ۱۳۵۹ - ۱۲:۰