نشست بررسی و نقد کتاب «ایران در فرآیند انقلاب؛ امام خمینی(س) و چالش سنت و مدرنیته» با حضور مؤلف این کتاب در پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی برگزار شد.
یکشنبه, ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۳
علیرضا بروجردی، سخنران شب هفتم محرم حرم مطهر امام خمینی(س)، گفت: بنی امیه تلاش داشت عنوان کند که کشته شدن حسین بن علی(ع) و یارانش در کربلا کار خدا بود، ولی امام سجاد(ع) به یزید فرمود سربازان تو کشتند؛ و آن حضرت به این طریق تفکر جبریه را باطل کرد. حضرت در مجلس یزید خودش را معرفی کرد و در مقابل دشمن ذره ای ضعف از خودش نشان نمی دهد.
شنبه, ۲۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰
اگر در دوران امامتش مردم را به نمازجمعه دعوت می کرد، بعد از امامتش هم خودش نیز هم چون احدی از مردم در صف نمازجمعه حاضر می شد. آری شاید بزرگی را دیگران از آدمی سلب کنند اما سلب بزرگواری محال است!
شنبه, ۰۲ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(س) در بیانیه ای برنامه های این ستاد را به مناسبت سی و پنجمین سالگرد ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
دوشنبه, ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۹:۵۱
عمل جراحی بر روی امام انجام شده بود. درد زیادی را تحمل می کردند هر چند که داروهای ضد درد هم برای ایشان تجویز می شد. جوّ اما جوّ تاثربرانگیزی بود. هر که می آمد دلش می خواست به دیدار امام برود و وقتی به آقا گفته می شد، نه نمی گفتند...
یکشنبه, ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
حجت الاسلام و المسلمین محمد مقدم دبیر همایش اجلاس بین المللی «غزه؛ مظلوم مقاوم» گفت: جنگ غزه به دنیا نشان داد نسل کشی اسراییل و صهیونیست ها یک نسل کشی واقعی است و اگر نازی ها کوره های آدم سوزی داشتند و نفراتی را در کوره سوزاندند، امروز در مقابل چشم جهان اسراییل سرزمین غزه را به جهنم سوزان تبدیل کرده و همه را می سوزاند و به خاک و خون می کشد. لذا مسأله مظلوم نمایی اسراییل رنگ باخته و افکار عمومی جهان را به سوی یک مساله جدیدی در دنیا شکل داده است.
شنبه, ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۵
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، اظهار داشت: شعار امسال ما در مراسم بزرگداشت امام «محو اسرائیل» است و این شعار هم محقق می شود و طوفان الاقصی یکی از مصادیق نصرت الهی و وعده های صادق الهی است و در کنار آن وعده صادقی صورت گرفت و مردم بزرگ انتقام شهادت دیپلمات های خودش را گرفت و هیچ از امکانات آمریکایی ها و اسرائیلی ها نترسیدیم. ضربه ای که جمهوری اسلامی به قدرت رژیم اسرائیل وارد کرد، هیچ کس نتوانست به آنها وارد کند. لذا برنامه های ما تحت عنوان حمایت از ملت فلسطین شکل خواهد گرفت.
سه شنبه, ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۳
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری، دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، گفت: باید مردم و عظمت مردم را باور داشته باشیم و به تک تک مردم احترام بگذاریم. یکی از صحنه های جالب این بود که در مراسم های این شهدا همه قشرهای مردم و همه تفکرات سیاسی به صحنه آمدند؛ لذا باید عظمت مردم را بشناسیم، درد آنها را بشنویم و واقعا خادم مردم باشیم. کجای تاریخ این 45 ساله بی مهری مردم بوده است؟! کجای تاریخ این مردم، پشت کردن به آرمان های امام و ولایت مشاهده می کنیم؟! همه مردم سر پیمان با امام و ولایت ایستاده اند.
یکشنبه, ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۹
همه برنامه ریزی ها و نقشه ها برای انجام عملیات والفجر هشت کشیده شده بود. نیروها باید از عرض اروند آن هم در زمستانی سرد و سخت می گذشتند. تجربه های قبلی گذر نیروها از رودخانه تجربه خوبی نبود. فرماندهان نگران این موضوع بودند و ادامه ماجرا...
سه شنبه, ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴
در بخشی از وصیت نامۀ یادگار امام آمده است: به فرزندان عزیزم حسن و یاسر (رضا) و علی سفارش می کنم که متدین و باتقوی باشند و دوست دارم در حوزه علمیه قم درس دینی بخوانند و در موقعش متلبس به لباس روحانیّت شوند. معتقدم اینطور بیشتر محفوظ می مانند.
شنبه, ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۱
در نجف ملبس به لباس روحانیت شدم و درس را از همانجا شروع کردم و بعد هم قم «سطح» را نزد آقایان ابطحی و صادقی و محمدفاضل و آقای سلطانی خواندم. البته اکثر درس هایم را نزد آقای ابطحی خواندم و درس «خارج» را نزد حضرت آقای موسی زنجانی و آقای حائری، و نجف هم نزد امام و مرحوم برادرم. درس هایی هم مرحوم شهید آقای مطهری هفته ای دو روز می آمدند قم که من هم شرکت می کردم. در مدتی که در قم بودم مثل سایر طلاب در رساندن اعلامیه های امام و اعلامیه هایی علیه دولت و رژیم سابق به مردم تلاش می کردیم...
شنبه, ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۲
فرزندم مشغول تحصیل بود و مردد بود که دوره عالی را ادامه بدهم یا طلبه شوم، و به امام ارادت داشت. به پسرم گفتم: می خواهی از امام بپرسم؟ گفت: از امام بپرس. رفتم و از امام پرسیدم، فرمود که هر چه میل خودش است، باشد. تحمیل نکن. فرزندم بیشتر علاقه داشت به دانشگاه برود و چون در مدرسه عالی شهید مطهری، لیسانس، فوق لیسانس و دکتری دارد؛ بالاخره مدرسه عالی را انتخاب کرد.
دوشنبه, ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۹:۲۹
با همه فرصت ها و مناصب و موقعیت هایی که داشت اما؛ اساس اخلاق و آزادی خواهی و شجاعت و ادب و حکمت و ساده زیستی و راستگویی و زهد و دنیاگریزی و پاکدستی و از همه مهمتر " هیچ انگاری قدرت و ثروت" در زندگی او آن چنان موج می زد که تا امروز هم در خانه ای استیجاری و با مشقت بسیار زندگی می کرد.
جمعه, ۲۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۲
کمی بعد از پیش بینی تاریخی امام خمینی، مجاهدین خلق، چنان خشونتی را به جامعه تحمیل کرد که زخم های آن بعد از گذشت چهار دهه، هنوز تازه است.
جمعه, ۲۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹
سه شنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶

صادق و امانتدار
در اوج گیری اختلاف سلایق سیاسی به ویژه بین مسئولین و دست اندرکاران، بودند افراد و گروه هایی که نظرات و جهت گیری های حضرت امام را با اندیشه و تفکرات خویش مغایر می دیدند و به جای اصلاح مواضع خویش به فرافکنی و توجیهات غیر اخلاقی و تشکیک در صحت بیان مطالب به طریقی مرحوم حاج سید احمد آقا را که در مواردی واسطه بین حضرت امام و سایرین در امور سیاسی بود متهم به بی صداقتی می کردند؛ حضرت امام در پاسخ نامه حاج سید احمدآقا در این زمینه به تأیید صداقت و امانتداری ایشان پرداختند. این پاسخ مختصر چند سطری، جلوه ای بارز از عرفان بالا و خداخواهی محض حضرت امام و خلوص در کارها از یک طرف و از طرف دیگر بیانگر واقع بینی در امور اجتماعی و داشتن سعه صدر فوق العاده در جایگاه رهبری، در برخورد با کسانی است که متفاوت از آن حضرت فکر می کردند.
متن نامه حجت الاسلام و المسلمین احمد خمینی به امام و پاسخ امام به این شرح است:
نامه [به آقای سید احمد خمینی (تأیید صداقت و امانتداری ایشان)]
زمان: ۳ آذر ۱۳۶۳/ ۳۰ صفر ۱۴۰۵
مکان: تهران، جماران
موضوع: تأیید صداقت و امانتداری
مخاطب: خمینی، سید احمد
[بسم الله الرحمن الرحیم. از آنجا که همیشه واسطه بین حضرت عالی و مسئولین و غیر مسئولین در امور سیاسی این جانب می باشد و از آنجا که گاهی دستورات حضرت عالی با خطوط فکری بعضی از دست اندرکاران و یا گروه ها و افراد عادی برخورد ج
یکشنبه, ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۶:۰
اولین اجازه نامه امام خمینی در امور حسبیه که هفت روز پس از رحلت آیت الله العظمی حاج سید حسین بروجردی در تاریخ بیستم شوال ۱۳۸۰ مطابق با هفدهم فروردین ۱۳۴۰ بنا به در خواست مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج سید سجاد حججی صادر شده است.
سه شنبه, ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳
جناب حجت الاسلام دانشمند محترم آقای مفتح و دو نفر پاسداران عزیز اسلام به فیض شهادت رسیدند و به بارگاه ابدیت بار یافتند، و در دل ملت و جوانان آگاه ما حماسه آفریدند و آتش نهضت اسلامی را افروخته تر و جنبش قیام ملت را متحرکتر کردند. خدایشان در جوار رحمت واسعه خود بپذیرد و از نور عظمت خود بهره دهد. امید بود از دانش استاد محترم و از زبان و علم او بهره ها برای اسلام و پیشرفت نهضت برداشته شود.
شنبه, ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۷:۵۲
ابعاد نطق تاریخی امام درباره کاپیتولاسیون
پرتال امام خمینی (س): این اینفوگرافی ابعاد نطق تاریخی امام خمینی درباره کاپیتولاسیون در 4 آبان 1343 را بررسی می کند.
چهارشنبه, ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰:۰
یکشنبه, ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰
عالی ترین سند حقوقی
در روز ۱۲ آذرماه ۱۳۵۸ متن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس خبرگان قانون اساسی به همه پرسی عمومی گذاشته شد.
دوشنبه, ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۹:۵۳
حضرت امام وقتی که می خواستند بعضی از واقعیات را به مردم بگویند عده ای از متحجرین و مرتجعین، هیاهو راه می انداختند که دین از دست رفت! و حتی عده ای از آنان امام را نصیحت می کردند که با این رویه به تقدس و معنویت شما صدمه می خورد؛ اما مسالۀ مهمی که همواره امام آن را نصب العین قرار می دادند، تبیین واقعیت ها و گفتن احکام واقعی به مردم بود.
جمعه, ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۳
بیانات کوتاه امام که از کانال تلویزیونی ویژه ای پخش گردید، در واقع اولین سخنان ایشان است که از سیمای جمهوری اسلامی پخش شده است و آغازی است نو بر فصل آزادی رسانه های عمومی میهن اسلامی.
شنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
پیام رهبر انقلاب در مورد مراجعت به ایران موجی از شادی را در میان مردم برانگیخته بود. خبرگزاریهای جهان موضوع بازگشت امام به میهن اسلامی را به عنوان مهمترین خبر به سراسر جهان مخابره می کردند. ژنرال امریکایی هایزر که در ایران به سر می برد، در کتاب خود نوشته است: این امر بر من تأثیری واقعی داشت. اینک مسأله ای در پیش بود که به توجه ویژه احتیاج داشت. همۀ اعضای گروه معتقد بودند اگر [امام] خمینی بازگردد، عمر رژیم شاه پایان می یابد.
چهارشنبه, ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۸
غایت اصلی حکومت اسلامی در اندیشه امام خمینی (س) وصول به سعادت، کمال و رستگاری در زندگی دنیوی و حیات اخروی است، اما برای نیل به این هدف، علل و عوامل متعددی می توانند مؤثر باشند؛ چراکه سعادت گوهر گرانبها و ارزشمندی است که با تحمل رنج ها به دست می آید نه اینکه به صورت دفعی و ناگهانی حاصل شود.
سه شنبه, ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
حکم امام خمینی (س) به مهندس بازرگان برای تعیین هیأت پنج نفره برای اداره مناطق نفتی و نحوه نظارت در تولید نفت فقط برای مصرف داخلی و عدم دخالت نظامیان در این امر و یا عدم احتکار نفت تولید شده و قطع صدور آن و قطع کلی جریان نفت در صورت نقض شروط سه گانه تعیین شده، نمونه ای از مدیریت داهیانه حضرت امام در جریان مبارزه بود.
دوشنبه, ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۶
با اینکه در اهمیت مجلس خبرگان برای تعیین رهبر یا شورای رهبری این جانب کراراً تذکراتی داده ام و حضرات علمای اعلام اهمیت آن را گوشزد نموده اند لازم دانستم که نکته مهمی را به عرض ملت شریف برسانم و آن اهمیت ویژه ای است که این مجلس دارا می باشد... حکومت به جمیع شئون آن و ارگانهایی که دارد تا از قِبَل شرع مقدس و خداوند تبارک و تعالی شرعیت پیدا نکند اکثر کارهای مربوط به قوه مقننه و قضاییه و اجراییه بدون مجوز شرعی خواهد بود.
سه شنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
من اعلام می کنم که اگر کسی به من سَبّ بکند فحش بدهد عکس من را پاره کند احدی حق ندارد که به او تعرض بکند. حرام است تعرض کردن به کسی که به من سَب کند، به من فحش بدهد، عکس مرا پاره کند، مرا بزند، هر کاری بکند. احدی حق ندارد در این وقتی که ما گرفتار هستیم در این مصیبت بزرگ، با او مقابله کند تا اینکه به زد و خورد برسد و غائله ایجاد بشود. امروز آرامش ما می خواهیم. غائله نباید ایجاد بشود. باید همه با هم دست به هم بدهید و ایجاد غائله نشود.
شنبه, ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰
امام در گفتگو با خبرنگار تلویزیون تایمز در روز ۶ آذر ۵۷ و در پاسخ به پرسش پایانی خبرنگار، به طور فشرده سرفصل برنامه های پس از برقراری حکومت اسلامی را اعلام نمودند.
پنجشنبه, ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
امروز رژیم شاه، حکومت جائرانه بر ملت مستضعف می کند و بر خلاف شرع اسلام و خواست ملت- که در سراسر ایران علیه او قیام نموده اند- مقام حکومت را اشغال نموده و مصالح عالیه مسلمین و احکام اسلام را به نفع سلطه شیطانی خود و اربابان مفتخوارش به نابودی کشیده است. بر عموم ملتِ بپاخاسته است که با تمام قدرت مخالفت خود را با شاه، گسترش و ادامه دهند، و او را از سلطه خطرناکش به زیر کشند.
شنبه, ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰