امام خمینی: برای زنها کمال افتخار است که روز تولد حضرت صدیقه را روز زن قرار داده اند

امام خمینی: برای زنها کمال افتخار است که روز تولد حضرت صدیقه را روز زن قرار داده اند

گزیده ای از سخنان حضرت امام خمینی(س) در تجلیل از شأن حضرت فاطمه زهرا(س) و جایگاه زن مسلمان.

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۵
یادداشت امام در حاشیه صحیفه سجادیه

یادداشت امام در حاشیه صحیفه سجادیه

یکی از به یاد ماندنی ترین نوشته های امام(س) نصیب حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی خمینی گردید که در قالب یادداشتی بر هدیه صحیفه سجادیه بر نوه گرامیشان بر جای مانده است.

شنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۰
توصیه های نه گانه امام در آستانه اربعین ۵۷

فرازی از صحیفه امام

توصیه های نه گانه امام در آستانه اربعین ۵۷

خون شهیدان ما امتداد خون پاک شهیدان کربلاست و اربعین اخیر برادران ما بازتاب اربعین آن دلاوران می‏ باشد؛ خون طاهر آنان به حکومت طاغوتی یزید خاتمه داد، و خون پاک اینان سلطنت طاغوتی را به هم پیچید.

پنجشنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۷:۴۶
دیدگاه امام خمینی (س) نسبت به خبر و خبررسانی

اهمیت خبر و خبرنگاری

دیدگاه امام خمینی (س) نسبت به خبر و خبررسانی

«من میل ندارم رادیو هر وقت باز می شود اسم من باشد، مدت هاست که از این جهت متنفرم، این کار غلطی است، به اندازه متعارف نسبت به همه خوب است، زیادی اش مضر است.»

جمعه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۷:۰
موافقت امام با بررسی و انتشار توضیح المسائل ایشان

موافقت امام با بررسی و انتشار توضیح المسائل ایشان

در پاسخ به نامه آقای محمدرضا فاکر سرپرست دفتر انتشارات اسلامی در مورد تعیین یک یا دو نفر مورد اعتماد از سوی حضرت امام برای بررسی نهایی رساله ایشان، امام خمینی اعضای شورای استفتای قم را برای این کار تبیین فرمودند.

سه شنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۹ - ۱۷:۷
توصیه مهم امام در حراست از دین: در دولت اسلام، مکتبی عمل کنید.

بازخوانی دو سخنرانی امام در روز ۱۵ تیر ۱۳۵۸؛

توصیه مهم امام در حراست از دین: در دولت اسلام، مکتبی عمل کنید.

ما امروز تمام قشرهایمان مدعی هستند که رژیم ما جمهوری اسلامی است... من خوف آن دارم که به واسطه قشرهایی که غرض ندارند لکن نادان هستند کارهایی صورت بگیرد که مکتب ما را آلوده کند و بد معرفی کند؛ ما شکست بخوریم در مکتب؛ اسلام دفن بشود. اگر کمیته ها، چه آنهایی که در آنها بعض معممین هست و چه آنهایی که نیست، اگر خدای نخواسته بر خلاف موازین اسلامی عمل کنند، مکتب ما را شکست می دهند و این مسئولیت بزرگی است برای معممین.

یکشنبه, ۱۵ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷
تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی به فرمان امام

تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی به فرمان امام

مدتی است ضرورت انقلاب فرهنگی که امری اسلامی است و خواست ملت مسلمان می باشد، اعلام شده است و تا کنون اقدام مؤثر اساسی انجام نشده است و ملت اسلامی و خصوص دانشجویان با ایمان متعهد، نگران آن هستند و نیز نگران اخلال توطئه گران که هم اکنون گاه گاه آثارش نمایان می شود.

شنبه, ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۷:۲۵
 یادنامه عرفانی؛ از خود سفر کن؛ یا به خیال سفر باش...

یادنامه عرفانی؛ از خود سفر کن؛ یا به خیال سفر باش...

امام خمینی، بیش و پیش از آنچه سیاستمداری روشن بین باشد، عارفی بزرگ بود. در کوران حوادث بسیار مهم دهه شصت، این عارف بزرگ در دهکده جماران، همزمان با رهبری کشوری گرفتار جنگ و انقلاب، به زیست عارفانه خود ادامه داد.

چهارشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۹:۰
امام خمینی (س): بالاترین شکستی که ممکن است بر ما وارد بشود، شکست در مکتب است.

امام خمینی (س): بالاترین شکستی که ممکن است بر ما وارد بشود، شکست در مکتب است.

اگر خود ما یک کارهایی بکنیم که در بین مردم، در بین جوامع، در بین متفکرین، با دامن ‏زدن‏ دشمنهای ما در داخل و خارج بر مسائل، و اسباب این بشود که مکتب ما شکست بخورد، این شکست است که دیگر جبران ندارد.

دوشنبه, ۰۳ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۳
مطبوعات باید منعکس ‏کننده آمال و آرزوی ملت باشند

مطبوعات باید منعکس ‏کننده آمال و آرزوی ملت باشند

روزنامه از ملت است و برای ملت است؛ و چنانچه بر خلاف مسیر ملت بخواهد رفتار بکند، خود ملت با او مخالفت می‏ کنند. لازم هم نیست که مخالفتش این باشد که بریزد و بزند و بشکند؛ نه، اینها این کار را نمی‏ کنند؛ لکن روزنامه برای خواننده است، وقتی خواننده نباشد روزنامه نیست.

چهارشنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۷:۰
روند انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها

روند انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها

در روز اول اردیبهشت ۱۳۵۹، چند روز پس از طرح بحث هایی پیرامون تعطیلی دانشگاه ها و «انقلاب فرهنگی»، امام خمینی طی سخنانی بر لزوم اسلامی شدن دانشگاه ها تاکید کرد.

دوشنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۸:۴۳
اگر روزی باید روز زن باشد، چه روزی والاتر و افتخارآمیزتر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا (س)

میلاد دو نور

اگر روزی باید روز زن باشد، چه روزی والاتر و افتخارآمیزتر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا (س)

ردا روز تولد صدیقه طاهره، فاطمه زهرا- سلام الله علیها- است؛ روز زن است. تمام ابعادی که برای زن متصور است و برای یک انسان متصور است در فاطمه زهرا سلام الله علیها- جلوه کرده و بوده است. یک زن معمولی نبوده است؛ یک زن روحانی، یک زن ملکوتی، یک انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانیت، تمام حقیقت زن، تمام حقیقت انسان. او زن معمولی نیست؛ او موجود ملکوتی است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است؛ بلکه موجود الهی جبروتی در صورت یک زن ظاهر شده است. پس، فردا روز زن است. تمام هویتهای کمالی که در انسان متصور است و در زن تصور دارد- تمام- در این زن است. و فردا همچو زنی متولد می شود؛ زنی که تمام خاصه های انبیا در اوست. زنی که اگر مرد بود، نبی بود؛ زنی که اگر مرد بود، به جای رسول الله بود. پس، فردا روز زن است؛ تمام حیثیت زن و تمام شخصیت زن فردا موجود شد. معنویات، جلوه های ملکوتی، جلوه های الهی، جلوه های جبروتی، جلوه های مُلکی و ناسوتی- همه- در این موجود مجتمع است. انسانی است به تمام معنا انسان؛ زنی است به تمام معنا زن. از برای زن ابعاد مختلفه است؛ چنانچه برای مرد، و برای انسان. این صورت طبیعی نازلترین مرتبه انسان است و نازلترین مرتبه زن است و نازلترین مرتبه مرد است؛ لکن از همین مرتبه نازل، حرکت به سوی کمال است. انسان، موجود متحرک است؛ از مرتبه طبیعت تا مرتبه غیب، تا فنا در الوهیت. برای صدیقه طاه

سه شنبه, ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۷:۰
امام، الگوی تربیت اسلامی

دکتر علی شریعتمداری

امام، الگوی تربیت اسلامی

کوشش امام برای استقرار نظامی اسلامی و بهتر ساختن شرایط مادی و معنوی در جامعه ما مبین جامعیت شخصیت امام است. امام نه تنها در بعد معنوی که حقاً در آن زمینه، از شخصیتهای برجسته محسوب می شود بلکه در زمینه های اجتماعی، سیاسی، نظامی، اقتصادی نیز حساسیت خاص داشته اند. اقدامات ایشان در تأسیس نهادهای مختلف اجتماعی، انتظامی، رفاهی و توصیه ایشان در مورد تأمین نیازهای اساسی مستضعفان نمونه های بارز شخصیت همه جانبه امام است.

چهارشنبه, ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۸:۵۲
ارتباط حوزه و دانشگاه در بیانات بنیانگذار جمهوری اسلامی

گزیده ای از صحیفه امام

ارتباط حوزه و دانشگاه در بیانات بنیانگذار جمهوری اسلامی

ما موظفیم ابهامی را که نسبت به اسلام به وجود آورده اند برطرف سازیم. تا این ابهام را از اذهان نزداییم، هیچ کاری نمی توانیم انجام بدهیم. ما باید خود و نسل آینده را وادار کنیم؛ و به آنها سفارش کنیم که نسل آتیه خویش را نیز مأمور کنند این ابهامی را که بر اثر تبلیغات سوء چند صدساله نسبت به اسلام در اذهان حتی بسیاری از تحصیلکرده های ما، پیدا شده رفع کنند؛ جهان بینی و نظامات اجتماعی اسلام را معرفی کنند. حکومت اسلامی را معرفی نمایند تا مردم بدانند اسلام چیست و قوانین آن چگونه است. امروز حوزه قم، حوزه مشهد، و حوزه های دیگر موظفند که اسلام را ارائه بدهند و این مکتب را عرضه کنند. مردم اسلام را نمی شناسند. شما باید خودتان را، اسلامتان را، نمونه های رهبری و حکومت اسلامی را، به مردم دنیا معرفی کنید. مخصوصاً به گروه دانشگاهی و طبقه تحصیل کرده. دانشجویان چشمشان باز است. شما مطمئن باشید اگر این مکتب را عرضه نمایید و حکومت اسلامی را چنانکه هست به دانشگاهها معرفی کنید، دانشجویان از آن استقبال خواهند کرد.

سه شنبه, ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۰
اگر امام را منحصر کنیم بین امام و جامعه و حقیقت فاصله انداخته ایم

حجت الاسلام و المسلمین علی پورمحمدی

اگر امام را منحصر کنیم بین امام و جامعه و حقیقت فاصله انداخته ایم

اگر امام تنها یک فقیه بودند، می توانست مرجعی باشد که مشکلات شرعی مردم -که مهم هم هست- را حل و فصل کند. اگر امام، تنها یک عارف نظری بود؛ می توانست ابعاد رسیدن به خدا را خیلی خوب تحلیل کند، اما از آن جمهوری اسلامی در نمی آمد. اینجاست که وقتی امام در جای یک هدایتگر می نشیند، باید جامع این علوم باشد و البته هست.

چهارشنبه, ۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۶
عقل و نقل

آیة الله عبدالله جوادی آملی

عقل و نقل

اگر إنّما المؤمنون اخوه است، این ندای وحدت ملی است. اگر یا اهل الکتاب، تعالوا إلی کلمه سواء بیننا و بینکم است، این صلای وحدت ادیان الهی است. اگر لا ینها کم الله عن الذین لم یقاتلو کم فی الدین سوره ممتحنه است که متن این پیام در قانون اساسی آمده است، این ندای وحدت انسانی است. انسان با انسان متحد است، موحّد با موحّد متحد است، مسلمان با مسلمان متحد است؛ اینها زیر مجموعة «کرامت انسانی» است. و کرامت انسانی آن است که در «قلمرو دین» می گنجد.

جمعه, ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۸
مفهوم پاسداری در کلام امام خمینی(س)

گزیده ای از صحیفه امام

مفهوم پاسداری در کلام امام خمینی(س)

همۀ ما و همۀ ملت باید پاسدار باشد و پاسدار از اسلام و قرآن کریم باشد. این راه مستقیم است؛ راه پاسداری از اسلام، راه مجاهده در راه اسلام، در راه خدا، این راه مستقیم است. این همان صراط مستقیمی است که شما در نماز از خدا می خواهید. انحراف پیدا نکنید که انحراف یک طرفش مَغضُوبِ عَلَیهِم است، و یک طرفش ضالّین، است.

شنبه, ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷
انقلاب فقهی امام خمینی(س)

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمد خمینی

انقلاب فقهی امام خمینی(س)

اسلام دین کامل و جامع و جهانشمول است و برای ادارۀ جهان به عنوان آخرین دین عرضه شده است. ما معتقدیم که اسلام می تواند به بهترین شکل جهان را اداره کند. احکام اولیه متکفل این امر است. احکام ثانویه که مسلماً خود از اسلام است برای موارد اضطرار و حل معضل اجتماع و مسلمانان است.

جمعه, ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۸:۰
 اشتغال به نماز شب بهتر است یا مطالعه کتابهای علمی؟

آیت الله حسین تقوی اشتهاردی

اشتغال به نماز شب بهتر است یا مطالعه کتابهای علمی؟

از بعضی از نزدیکان امام شنیده می شد که نماز شب را ترک نمی کردند. بعضی از طلاب از ایشان پرسیدند که آیا اشتغال به نماز شب قبل از سپیده صبح بهتر است یا مطالعه کتابهای علمی؟ در جواب فرمودند: نماز شب را سریعتر بخوانید، سپس مشغول مطالعه شوید.

جمعه, ۱۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۷
مصاحبه با آیت الله موسوی اردبیلی

آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی

مصاحبه با آیت الله موسوی اردبیلی

آن روزی که مدرس می گفت سیاست ما دیانت ما و دیانت ما سیاست ماست، یک دومی نبود بگوید احسنت، راست گفتی. ... یک روز سیاستهای محلی بازی می کند با اسلام مثل بنی امیه و غیره و امروز سیاست یک ابرقدرت مثل امریکا که یک سیاست حاکم است، آن سیاستی که می آید نفت ببرد آن سیاستی که می آید خلیج فارس را تسخیر کند ... در اسرائیل طرفداری از صهیونیستها می کند، ... این سیاست نه پدر دارد نه مادر و نه اصل، این دین را به حال خود نمی گذارد ...دقیقاً روی اسلام مطالعه می کند یک چیزهایی را برمی دارد و یک چیزهایی را می گذارد. این می شود اسلام امریکایی یعنی اسلام در تسخیر امریکا.

جمعه, ۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۶
نحوه تدریس امام و انقلاب در کتب درسی درست نیست/کتاب های دینی شهیدباهنر و شهید بهشتی عالی بود/در کتاب های دین و زندگی امروز مشکل داریم

دکتر سید کاظم اکرمی:

نحوه تدریس امام و انقلاب در کتب درسی درست نیست/کتاب های دینی شهیدباهنر و شهید بهشتی عالی بود/در ...

دکتر اکرمی از سویی به این نکته اشاره داشت که تعطیلی بخشی از سیاست ها و برنامه های آموزش و پرورش در سال های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد نظر امام خمینی نبوده و در دوران وزارت وی دوباره احیا شد و از سوی دیگر به این نکته تکان دهنده اشاره می کند که برنامه هایی که برای اجرای سیاست های مورد تأکید امام خمینی در دوران مدیریت وی در پیش گرفته می شود؛ پس از وی متوقف می شود. او بحران عدم تداوم سیاست ها را بزرگترین مشکل این بخش پس از بودجه می خواند

دوشنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۶