دیدگاه ها و نظرات
| ارسال به دوستان 0

انجام غسل حیض در غیر روز هفتم و دهم قاعدگی

پرتال امام خمینی (س) / استفتائات

سؤال: خانمی که از عادت ماهانه پاک شده است، غسل حیض را چه روزی باید انجام دهد؟ این که گفته می‌شود فقط در روز هفتم یا دهم می‌توان غسل کرد، آیا درست است؟

توضیحات کارشناس:

امام خمینی (س)  در تحریر الوسیله می‌فرمایند: «و منها - وجوب الغسل عند انقطاع الحیض لکل مشروط بالطهارة من الحدث الأکبر» [۱]  یعنی: و از جمله احکام حیض این است که: واجب است پس از قطع خون حیض برای هر چیزی که به طهارت از حدث اکبر مشروط است غسل کند.

بنابر این: برای انجام غسل حیض زمان معین و بخصوصی وجود ندارد و چون دوره حیض کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نیست [۲] پس، از روز چهارم تا دهم، هر روز و هر وقت و ساعتی که خون بند آمده و پاکی حاصل شود، برای انجام عبادت مثل نماز و روزه، و کارهایی که مشروط به طهارت است مانند توقف در مسجد، باید غسل کرد، لذا این گفته که فقط در روز هفتم یا دهم می‌توان غسل کرد سخن درست و موجهی نیست.

۱۳۹۱/۱۰/۰۲ (ویرایش با اضافات: ۱۴۰۲/۰۳/۲۹) – محمد ساعدی

______________________________

[۱] موسوعة الإمام الخمینی، ج ۲2، تحریرالوسیله، ج1، ص: 57، کتاب الطهارة، القول فی احکام الحائض، موسسة تنظیم و نشر آثار الإمام الخمینی (قدس سره) - ایران - تهران، چاپ: ۳، ۱۴۳۴ ه.ق.

[۲] موسوعة الإمام الخمینی، ج ۲2، تحریرالوسیله، ج1، ص: ۴۹، کتاب الطهارة، فصل فی غسل الحیض، مسألة ۸، موسسة تنظیم و نشر آثار الإمام الخمینی (قدس سره) - ایران - تهران، چاپ: ۳، ۱۴۳۴ ه.ق.


دیدگاه ها و نظرات

برای ارسال نظرات از فرم پایین صفحه استفاده کنید.
مسئولیت نوشته‌ها بر عهده نویسندگان آنهاست و گذاشتن آنها به معنی تائید نظرات آنها نیست.
*
*
دیدگاه شما با موفقیت ارسال شد.
دیدگاه شما پس از تایید توسط مدیریت، نمایش داده خواهد شد.