مجله نوجوان 17 صفحه 7
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 17 صفحه 7

کپکزدایی پنیری را که کپک زده دور نریزید، آن را در ظرف درداری قرار دهید و چند حبه قند در ظرف بیاندازید. در ظرف را ببندید با این کار کپکها از پنیر جدا میشوندم و به سراغ قند میروند سپس در ظرف را بردارید و حبه قند را دور بیندازید، حالا پنیری بدون کپک دارید. البته هیچگاه مصرف ماده غذایی کپک زده خالی از خطر نیست، حتی فرم بازیافته شده آن !! شیرشناسی برای تشخیص اینکه شیر ناخالص است یا مواد دیگری از قبیل آب، نشاسته و غیره دارد میتوان آزمایش زیر را انجام داد: یک سوزن خیاطی پاکیزه را که از هر گونه چربی و آلودگیها پاک شده است بهطور عمودی در شیر فرو برده سپس بیرون بکشید اگر قطرهای از شیر در نوک سوزن باقی ماند شیر خالص است در غیر این صورت اگر چیزی باقی نماند و به سرعت چکید به آن آب اضافه شده است. چینی بندزن شیر، ترکخوردگی فنجانهای چینی را از بین میبرد. بهترین و آسانترین راه برای برطرف ساختن آثار ترکیدگی در فنجانهای چینی آن است که فنجان را درون شیر قرار داده و به آرامی مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه، بسته به میزان ترکخوردگی بجوشانید. اگر ترک فنجان زیاد نباشد، پروتئین موجود در شیر، کاملاً درز آن را خواهد پوشاند و چینی شما جوش خواهد خورد. حوصلهاش سر نمیرود اگر ... شیر درون ظرف برخلاف ظاهر آرامش، اگر به جوش آید، خشمگینتر از شیر بادیه و جنگل می­شود. با علم به اینکه انواع شیرهای محلی و غیرپاستوریزه را برای پیشگیری از تب مالت و بیماریهای دیگر لااقل باید مدتی در حدود نیم ساعت جوشاند، بد نیست به چند نکته در رابطه با اینکه شیر سر نرود یادآور شویم. برای آنکه شیر هنگام جوشیدن سر نرود میتوانید از شیرجوشهای مخصوص استفاده کنید و اگر چنین ظرفی در اختیار ندارد، لبه ظرف خود یعنی قسمت بالای آن را با کمی روغن یا کره چرب کنید. کف شیر از آن حد بالاتر نخواهد آمد یا آن که قاشق بزرگ و تمیزی مانند قاشقهای بزرگ چوبی و یا ملاقه داخل شیر بگذارید بهطوری که دسته آن روی لبه ظرف قرار گیرد. درپوشهای توری با مشبک نیز از سر رفتن شیر جلوگیری میکند. در گذشته از این گونه درپوشها و ظروف دوطبقه برای گرفتن سرشیر نیز استفاده میکردند. به این معنی که وقتی شیر کف میکرد، سرشیر آن در محفظهای واقع در طبقه بالا جمع میشد. و بالاخره اگر شعله چراغ را پایین بکشید و شیر را به آرامی و با حرارت ملایم بجوشانید، احتمال سر رفتن آن را اندک خواهد شد. یخشکن برای باز کردن یخ ماهی به جای استفاده از آب از شیر استفاده کنید. شیر مزه یخزدگی را از ماهی میگیرد و طعم دلپذیری به آن میدهد و همه فکر میکنند ماهی کاملاً تازه است. همچنین شیر در تعدیل بوی ماهی بسیار مؤثر است و در هنگام سرخ کردن ماهی، به ترد شدن آن کمک میکند.

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 17صفحه 7