مجله کودک 352 صفحه 37
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 352 صفحه 37

می­برد و خدمتکاران شاه مجبور بودند پنجشنبه به شهر ری بروند و برای شاه، همسران او و هزار نفر خدمه، مقدار زیادی کباب به همراه سبزی خوردن و پیاز آماده کنند. همچنین در تاریخ نوشته شده است که اولین چلوکبابی در تهران به شکل تقریباً امروزی دربازار تهران قرار داشت و برای اولین بار به شیوه­ی اروپایی­ها، غذا بر روی میز سرو می­شد. رسم بر این بود که یک پیشخدمت یا به زبان جدیدتر یک گارسون، برنج را به شکل هرم و کله قند بر روی بشقاب مشتری کوه می­کرد و تکه­ای کره هم کنار آن می­گذاشت. پیشخدمت یا گارسون دوم هم بلافاصله از راه می­رسید و کبابها ر ابا سیخ در ظرف مشتری قرار می­داد. جالب آنکه به نوشته تاریخ،فرقی بین کسی که یک سیخ کباب می­خورد با کسی که چهار یا پنج سیخ کباب می­خورد، وجود نداشت. قیمت 3 تا 5 ریا ل اولین قیمت یک پرس چلو کباب فرد اعلا در زمان ناصرالدین شاه قاجار بوده است که مورخان آن را گزارش کرده­اند. در ضمن یکی از شیوه­های جلب مشتری در چلوکبابی­ها این بوده که آب کباب را بر روی ذغال داغ می­ریختند تا بوی کباب، مشتری را بیشتر به سوی چلوکبابی جذب کند. در خاتمه باید گفت با اینکه چلوکباب غذای سنتی و محلی ایران است اما متاسفانه امروزه یکی غذای گرانقیمت به حساب می­آید. نام جاندار: فُک هودد اندازه: حدود دو متر و شصت سانتی متر گستردگی: شمال اقیانوس اطلس،سواحل قطبی زیستگاه :سواحل قطبی و یخی تغذیه: ماهی، ماهی مرکب

مجلات دوست کودکانمجله کودک 352صفحه 37