مجله کودک 352 صفحه 36
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 352 صفحه 36

صفحه درخواستی از کباب قفقازی تا چلوکباب ایرانی تعدادی از دوستان خوب مجله در نامه­های خود، از ما خواسته بودند تا مطلب صفحه درخواستی درباره­ی غذاهای ایرانی به خصوص چلوکباب باشد. ما هم درباره­ی این غذا اطلاعاتی را جمع آوری کرده­ایم که به دوستان خود مجله، سنبله یزدانپور، مهناز سعیدنژاد، سیامک قلی خانی، فرزاده طه، روشنک غفوری، نیوشا قاسم خانی، فربد مهدیخانی و رضا طاهری پور تقدیم می کنیم. شما هم می­توانید مطالب درخواستی خود را که می­خواهید در این صفحه چاپ شوند به ما اطلاع دهید. برای این کار به نشانی مجله نامه بنویسید و روی پاکت حتماً بنویسید:مطلب درخواستی چلوکباب ایرانی یکی از لذیذترین غذاهای ملی ما است که تقریباً در سراسر جهان، مردم آن را با اشتها و ولع زیادی می­خورند. این موضوع را جهانگردان اروپایی و مورخین خارجی که در دوران صفویه از کشورمان دیدن کرده­اند، در کتابها و نوشته­های خود آورده­اند. اما در مورد چلوکباب کتابی به نام «تاریخ قاجار» وجود دارد که در آن نویسنده برای اولین بار از این غذا نام برده است. در این کتاب نوشته شده که ناصرالدین شاه قاجار علاقه­ی خاصی به کبابی که در منطقه قفقاز طبخ می­شده، داشته است. به همین خاطر، آشپزان ناصرالدین شاه تغییراتی در کباب قفقازی دادند و آن را به شکل چلوکبابی که امروزه مصرف می­کنیم درآورده­اند. یکی از نوادگان ناصرالدین شاه تعریف می­کند که ناصرالدین شاه بعضی روزهای جمعه عادت داشت که به زیارت حضرت عبدالعظیم در شهر ری برود. او هزار همراه و خدمه را با خود به شهر ری نام جاندار: فیل دریایی جنوبی اندازه: حدود 6 متر گستردگی: قطب جنوب، سواحل جنوبی اقیانوس اطلس زیستگاه: سواحل قطبی تغذیه: ماهی، ماهی مرکب

مجلات دوست کودکانمجله کودک 352صفحه 36