سخنان حضرت آیت الله شیخ محمدمهدی شمس الدین رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان
بسم الله الرحمن الرحیم
والحمدالله رب العالمین و الصلاة و السلام علی سیدنا محمد و آله و علی جمیع انبیاء الله و رسله و عباده الصالحین
به منظور بزرگداشت یکصدمین زادروز حضرت امام خمینی، جنبه های مختلف زندگی آن رهبر کبیر، و شخصیتی را که در کنار تواناییهای کم نظیر رهبری، از عالیترین ابعاد روحانی و معنوی هم برخوردار بود، بررسی می نماییم.
همچنین با توجه به اهداف و دستاوردهای حرکت آن رهبر کبیر که از حوزۀ ایران اسلامی فراتر رفت و سراسر جهان اسلام را در برگرفت، درمی یابیم که ایشان، ایران را از اسارت و ذلتی که بدان دچار شده بود، رها
کتابرویارویی تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(س)، (ح. 1): مجموعه مقالات و رویدادهای همایش بزرگداشت یکصدمین سال میلاد امام خمینی(س)صفحه 43
کرد و این کشور را به جایگاه مهمی در جهان اسلام و سراسر عالم ارتقا بخشید. امام خمینی(ره)، ایران را از چنگال رژیمی که آن را سرسپرده غرب نموده بود، نجات داد و این کشور را به کانون مهم سیاست اسلامی و جهانی، و عاملی مؤثر در جهان تبدیل کرد.
رهبری حکیمانه و آگاهانه امام خمینی(ره) از مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی فراتر رفت و بینشی عمیق در امتهای اسلامی ایجاد کرد و این باور را در میان مسلمانان -که اکثریت آنان را محرومین و مستضعفین تشکیل می دهند – به وجود آورد که تنها راه رهایی و نجات امت اسلام، بازگشت به احکام اسلامی و پیاده کردن آن در سطوح مختلف اجتماعی – سیاسی است.
امام خمینی(ره) از طریق بیانات و رهنمودهای انقلابی خود، بار دیگر اسلام را به عنوان خط مشی پیشرفته ای برای ادارۀ امور جامعه معرفی کرد که قادر است در برابر دو نظریه رایج؛ یعنی لیبرالیسم و مارکسیسم ایستادگی کند و بر آنها چیره شود. این امر، اعتماد به نفس را به مسلمین بازگرداند و این احساس را در آنان به وجود آورد که با تکیه بر روش سیاسی خاص خود، قادر خواهند بود به مقابله با نیروهای استکباری جهان برخیزند.
همچنین امام توانستند نهضتهای جهان اسلام را از انزوا و سردرگمی خارج کرده و در آنها انگیزه ای نیرومند برای پیشرفت و رسیدن به درک و آگاهی عمیق ایجاد کنند تا بتوانند در عرصۀ سیاستهای منطقه ای و جهانی تأثیرگذار باشند و مواضع مسلمین را از حوزۀ محدود سیاست و موقعیت انفعالی خارج کرده و آن را به ابعاد مختلف ایدئولوژیک، فرهنگی، نوگرایی و سیاست گسترش دهند.
در چنین مناسبتی، به یاد آوردن روحیۀ معنوی والا و ایمان حضرت
کتابرویارویی تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(س)، (ح. 1): مجموعه مقالات و رویدادهای همایش بزرگداشت یکصدمین سال میلاد امام خمینی(س)صفحه 44
امام(ره) به پشتیبانی خداوند از انقلاب، که موجب موفقیت ایشان در رویارویی با رژیم شاه در ایران و پیروزی گردید، می تواند ما را در مقابله با واقعیتهای موجود و تهدیدات پیرامون خود، یاری دهد و ما را از ورطۀ خطرات اطرفمان نجات بخشد. از جملۀ این تهدیدات، افزایش سلطه و سیطرۀ موجود در جهان اسلام، بخصوص کشورهای عربی، و دیگری، گسترش نفوذ صهیونیسم و قدرت آن در رویارویی با اعراب و همۀ مسلمانان می باشد که این واقعیتها باید ما را با سرعت بیشتری به سوی وحدت کلمه و همبستگی و همکاری در سطح کشورهای عربی و اسلامی به پیش برد.
مراسم سالگرد میلاد حضرت امام(ره) باید این باور را در ما به وجود آورد که می توانیم بر دشمن چیره شده و نقاط ضعف خود را برطرف نماییم.
در این زمینه، چشم انداز روشنی در پیش روی ما قرار داد. قدمهای مثبتی که در راه همبستگی میان مسلمانان و نزدیکی بیشتر ایران و کشورهای عربی از سوی جمهوری اسلامی برداشته شده، رهنمودهای پر برکت رهبران جمهوری اسلامی ایران و گامهای مؤثری که سران و حاکمان کشورهای عربی در این راستا برداشته اند، و همایشهایی این چنین، به یقین دستاوردهای با برکتی برای اعراب و مسلمانان به دنبال خواهد داشت.
ما، نزدیکی بیشتر میان ایران و کشورهای عربی و اسلامی را لازم و مؤثر می دانیم؛ زیرا این همبستگی، منافع اعراب و مسلمانان و موفقیت آنان را در رویارویی با تهدیدات معاصر در پی دارد.
در همین راستا و به این مناسبت، لازم است همۀ تلاشها و پیگیریهایی را که امام خمینی(ره) در راه اتحاد امت اسلامی و ثبات و پایداری آن انجام دادند، مورد بازنگری قرار داده و به عنوان مقدمه، لازم می دانم به مهمترین
کتابرویارویی تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(س)، (ح. 1): مجموعه مقالات و رویدادهای همایش بزرگداشت یکصدمین سال میلاد امام خمینی(س)صفحه 45
مسأله مورد توجه ایشان؛ یعنی مسأله قدس شریف بپردازم.
همانطوری که بارها تذکر داده ام، از دیدگاه اسلام، یهودی کردن قدس از نظر شرعی غیرممکن و نامشروع است. هیچ منبعی وجود ندارد که حاکمیت یهود و صهیونیسم بر قدس و فلسطین را جایز بداند و هیچ یک از پیمانها و عهدنامه هایی که از سوی جریانات سیاسی دنیا به ناچار بر دولتها تحمیل شده، نمی تواند مسأله یهودی کردن را از نظر شرعی توجیه کند.
بار دیگر، همگان را به تلاش برای ایجاد گروههایی در سطح ملی، منطقه ای و اسلامی فرامی خوانیم تا مجموعه ای را به وجود آورند که هدف اصلی و اساسی آن، زنده کردن مسأله قدس در افکار جهانیان و وجدان ملتها باشد و قضیه فلسطین را به عنوان واقعیتی روزمره، در اندیشۀ ملتها و سازمانهای مردمی و رسمی تبدیل کند.
و اکنون توانسته ایم برپایی چنین نهضتی را برای تلاش در راه توجه دادن مسلمانان به «قبلۀ اول»، - قدس شریف - به یاری خداوند، اعلام نماییم.
در زادروز امام خمینی(ره)، بار دیگر بر لزوم مخالفت با مسأله سازش و همزیستی با دشمن تأکید می نماییم. لازم است امت اسلام، تمامی امکانات خود را برای مبارزه با این پدیده، بسیج نموده و همۀ تواناییهای خود را برای جلوگیری از آن بکار گیرد. تا صهیونیسم جهانی نتواند به هدف خود، که قرار گرفتن در بافت منطقه، به عنوان جزئی از آن است، دست یابد. صهیونیسم، پدیده ای است که به رسمیت شناختن و پذیرفتن آن جایز نیست و تا زمانی که شر و پلیدی در جهان وجود دارد، و شیطان در عالم حضور دارد، ما با پلیدی و با شیطان در نبرد خواهیم بود.
مبارزه با اشغالگری و تجاوز، یک وظیفۀ شرعی، ملی، میهنی و انسانی است و بر همۀ ما لازم است که ضمن اتحاد و همکاری و همبستگی،
کتابرویارویی تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(س)، (ح. 1): مجموعه مقالات و رویدادهای همایش بزرگداشت یکصدمین سال میلاد امام خمینی(س)صفحه 46
تمامی امکانات و تواناییهای خود را برای مبارزه با آن و ناکام گذاشتن برنامه های تجاوزکارانه، به کار گیریم.
به عقیدۀ ما، این نهضت مقاومت، صفحه ای زرین و نورانی را در تاریخ معاصر دنیای عرب و جهان اسلام رقم زده است و تا زمان رسیدن به هدف نهایی؛ یعنی آزادی کامل و بی قید و شرط فلسطین و لبنان، هرگونه کوتاهی و درنگ و تلاش برای به سازش کشاندن این جنبش، محکوم و ناپسند است.
در کنار پیشبرد نهضت، بر همراهی و همگامی میان سوریه و لبنان به منظور رویارویی با اسرائیل تأکید می نماییم؛ چرا که دشمن صهیونیستی، امروز بیش از هر زمان دیگری برای ایجاد جدایی و تفرقه میان این دو کشور تلاش می کند.
ما معتقدیم که امام خمینی(ره) در ملت ایران، عزم و اراده ای ایجاد کرد که برای تولید وسایل و ابزار مورد نیاز کشور به پا خیزند و تنها به وارد کردن کالا از خارج اکتفا نکنند و برای از بین بردن ضعف و عقب ماندگی در همۀ زمینه های صنعتی، بخصوص صنایع نظامی، تغییر و تحول ایجاد نمایند.
لازم به ذکر است که یکی از ویژگیهای حکومت اسلامی ایران، وجود همۀ خصوصیات دولت اسلامی در آن می باشد. به علاوه، منابع حکومتی و تشریعی و قانونگذاری، از اصول فرهنگی خود ملت سرچشمه گرفته و بر فرهنگ بیگانه تکیه ندارد، و این بازتابی از فرهنگ اسلامی در ساختار کلی جامعۀ ایران می باشد که موجب شگفتی سایر مسلمانان جهان گردیده است.
بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران، یک دولت اسلامی به تمام معنا
کتابرویارویی تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(س)، (ح. 1): مجموعه مقالات و رویدادهای همایش بزرگداشت یکصدمین سال میلاد امام خمینی(س)صفحه 47
و یک حکومت اسلامی به معنای واقعی کلمه می باشد که روز به روز به اهداف خود نزدیکتر شده و با اسلامی کردن سازمانها و نهادهای کشور و پاکسازی محیط جامعه، راه بازگشت فرهنگ غرب را که با آن قطع رابطه کرده، مسدود می نماید.
یکی از اهداف و اندیشه های رهبران جمهوری اسلامی، پاکسازی محیط اجتماعی و زدودن همۀ مظاهر غرب گرایی از عرصه های فرهنگ، اجتماع و اقتصاد بوده است که با آشکار نمودن مفاهیم و اصول اسلامی، موجب بازگرداندن هویت اسلامی ملت و احیای گرایشهای اصیل و ریشه ای در آن خواهد بود.
والحمدلله رب العالمین
کتابرویارویی تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(س)، (ح. 1): مجموعه مقالات و رویدادهای همایش بزرگداشت یکصدمین سال میلاد امام خمینی(س)صفحه 48