در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
دبیر گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از برگزاری سلسله نشست های نسبت حکمت متعالیه و انقلاب اسلامی در قم و تهران خبر داد.
امام برای اولین بار که بر سر مزار فرزندشان رفتند، برخورد ویژه ای داشتند. اول به حرم رفتند و زیارت کردند، بعد از زیارت تصمیم گرفتند که بر سر مزار فرزند حاضر شوند.
حج در حیات سیاسی و اجتماعی مسلمانان، بلکه در سرنوشت بشر نقشی بسیار ارزنده دارد. نخستین خانهای که برای مردم بنا گردیده و مشعل هدایت انسان خوانده شده، کعبه است.
برنامه «سراج» این هفته به نقش آیت الله سیدمصطفی خمینی از آغاز نهضت انقلاب اسلامی در سال 41 و 42 تا شهادت وی اختصاص دارد.
آیت الله سید محمد سجادی، از شاگردان حضرت امام خمینی(س) و شهید آیت الله سید مصطفی خمینی است.
این کتاب ضمن بیان خاستگاه تاریخی و نظری اندیشه سیاسی امام خمینی، جایگاه فلسطین، آمریکا، جهاد، انقلاب، اجتهاد، حکومت اسلامی و مسائل مربوط به زنان را در اندیشه و دیدگاه های ایشان تبیین کرده است.
این چهار ماه که چهره جهان را تغییر داد، موضوع فیلم مستندی ساخته «ژرار پوئشمورل» است که با عنوان «112 روز اقامت خمینی در فرانسه» از شبکه سه فرانسه پخش شد.
به گفته یک پژوهشگر تاریخ معاصر ایران، امام (س) در غائله انجمن های ایالتی و ولایتی، طی تلگرافی از شاه خواسته دولت را وادار کند دست از اجرای این لایحه بردارد، اما نخست وزیر وقت 6 هفته این تلگراف را مسکوت گذاشت.
حضرت امام خمینی (س) یکی از وظایف زائران بیت الله الحرام را بیرون کردن استعمار از سرزمین های اسلامی دانسته و فرمودند: مسلمانان اجازه ندهند استعمار با استفاده از امکانات آنان به کشورهای اسلامی ضربه بزنند
امام(س) به من گفت به اعماق کشور بروید و با مردم گفت وگو کنید؛ ما به محروم ترین مناطق کشور رفتیم و نتایج آن را به امام عرض کردیم. امام ناراحت شدند و فرمودند اگر این مشکلات حل نشود، نظام ما اسلامی نیست.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.