در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
مردی که توانست مصداقی ارزشمند از یک «روحانی» در برابر «جسمانی» باشد و مراتب رشد و اعتلای ویژگی های رفتاری خویش را در قامت دین و هیئت عرفان، به سلامت و حقیقت طی کرده، به قله های معرفت نایل آید، او کسی نیست جز آیت الله میرزا محمدعلی شاه آبادی، مرد وارسته میدان علم و عمل.
امام خمینی(س) در خرداد ماه سال 58 در جمع وزیر فرهنگ و رؤسای دانشگاهها سخنرانی با محوریت شغل روحانی و دانشگاهی، ایجاد تفرقه بین حوزه و دانشگاه و همچنین نقش فرهنگ در ذلت یا عظمت جامعه داشتند.ایشان در بخش هایی از این سخنرانی می فرمایند: "روحانیون با دانشگاهى یک مسیر دارند؛ و مسئولیت این دو طایفه از همه طوایف دیگر بیشتر است چنانچه شغلشان شریفتر است براى اینکه با شغل دانشگاهى و روحانى اگر چنانچه به شرایط عمل بشود، انسان درست مىشود. این است که این شغل، شغل انبیا بوده است.
خبرگان رهبری برگزار شد. مجلس خبرگان رهبری نمونۀ تکامل یافته ای از مجلس خبرگان قانون اساسی بود که چهار سال پس از پیروزی انقلاب زمینه های شکل گیری اش فراهم شد.
شاه هم که قصد سفر داشت با ثریا به هندوستان رفت در آن میان عده ای به آقای بروجردی فشار آوردند که برای نجات فداییان اسلام کاری بکند. آقای بروجردی هم عمل چشمگیری انجام نداد. از این رو خود امام...
اخیراً گزارش هایى مى رسد که افراد غیر مسئول، و احتمالًا از گروه هاى منحرف، و گاهى مقامات مسئول بر خلاف مقررات اسلامى و قانونى متعرض اموال و املاک محترمِ مردم مى شوند...
ما احتیاج به رجالى متدین و قابل اعتماد داریم که در عضویت شورایى- پس از سقوط رژیم- شرکت کنند و داراى شرایطى باشند...
...حیثیت و آبروى مؤمن در اسلام از بالاترین و والاترین مقام برخوردار است، و هتک مؤمن، چه رسد به مؤمن عالِم، از بزرگترین گناهان است و موجب سلب عدالت است .
حوزه علمیه پدر امام خمینی(س) شهید آیت الله سید مصطفی خمینی(ره) با هدف زنده نگه داشتن یاد آن شهید سفر کرده برای تحصیل طلاب سطح دو در قسمتی از بیت تاریخی امام خمینی(س) احیا شد.
آقای شاه آبادی نگاه عمیقی به ما کردند و گفتند که من بارها گفته ام که اگر دیر کردم، حاج آقا روح اللّه را برای نماز بگذارید. ایشان روح اللّه است، روح خداست.
کتاب مفهوم شناسی سیاسی در اندیشه امام خمینی(س) به تازگی از سوی واحد نشر دانشگاه امام صادق(ع) تولید شده است.
در این دو عزیز گرانمایه و فرزانه، سه بُعد عرفان، فقاهت و سیاست چنان در هم گره خورده و در هم تنبیده شده است که نمی توان هیچ بُعدی از این سه بُعد را، منفصل از دو بُعد دیگر مورد ارزیابی و سنجش قرار داد، اگرچه این هرم سه بُعدی در آن استاد بزرگ، به صورت مجمل مشاهده می شود که به وسیله فرزند یگانه اش، در چهره ای تفصیلی، متبلور و شکوفا گشته است.
هر زمان خیال می کنیم دانش مان از پاکستان زیاد شده است، دوباره به این نتیجه می رسیم که واقعا چیزی از این سرزمین نمی دانیم. از این سرزمین و شیدایی شان به ایران و ایرانی ها. این بار چهار پاکستانی روبروی پرونده «ایران، جان پاکستان» نشستند
آیت الله العظمی سید محمدرضا گلپایگانی (۱۳۱۶هـ.ق ـ1414هـ.ق) از علمای بزرگوار شیعه بود که پس از درگذشت آیت الله العظمی بروجردی، به مقام مرجعیت و زعامت رسیدند؛ ایشان از زمره مخالفین رژیم پهلوی و از همراهان مرحوم امام خمینی(س) و حامیان نهضت اسلامی مردم بود که پس از تبعید امام به عراق، بر دامنه واکنش هایش در برابر حکومت افزود، و با بیانیه ها، اعلامیه ها، تلگراف ها و سخنرانی ها روشنگرانه خود نقشی اساسی در مدیریت بحران های مختلف سیاسی و اجتماعی، داشتند و دلگرمی نیروهای انقلابی بودند.
از دانشگاه است که مى تواند یک کشورى کشور مستقل باشد؛ و از دانشگاه است که مى تواند یک کشورى کشور وابسته باشد. البته باید آقایان دانشجویان و علماى دانشمند دست به هم بدهند و هرچه زودتر دانشگاهها را به طریقۀ اسلامى، به طریقۀ ملى، دانشگاهى که مال خود ملت باشد، دانشگاهى که مال خود ملت اسلامى باشد، زودتر باز بشود.
پرفروش ترین اثر کانون اسلامی جوانان شهر خورشید با عنوان «زندگی به سبک روح الله» در 80 کشور دنیا توزیع می شود.
امام در مصاحبه ای با روزنامه لوس آنجلس تایمز درباره دولت اسلامى شرکت کرد. این مصاحبه در تاریخ زمان: 16 آذر 1357انجام شد که موضوع آن کیفیت دولت اسلامى- نفى سازش با کمونیسم- رابطه با امریکا بود. نکته قابل توجه در این مصاحبه سوال جالب خانم جورجى گایر از روزنامه لوس آنجلس تایمز در باره فروش نفت ایران پس از انقلاب به آمریکا بود که با پاسخ دور اندیشانه و مبتنی بر برداشت صحیح اقتصادی امام مواجه شد
امام راحل در حکمی به شورای عالى قضایى بر ضرورت جلوگیرى از اعمال خودسرانه افراد غیر مسئول تاکید کردند؛ بمناسبت 16 آذر ،سالروز صدور این حکم، به بازخوانی آن ...
آیت الله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر شخصیت جامع الاطراف امام(س) در عصر حاضر گفت: در تاریخ شیعه و پس از ائمه(ع) انسان مجددی چون امام نداریم که فقه و حکومت را به هم پیوند داده باشد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.