آقای محمدحسین طارمی مدیر واحد اطلاعات صدا و سیما در روز سی و یکم اردیبهشت 1359 به حضور امام‌خمینی رسید. حضرت امام در این دیدار ضمن تأکید بر اهمیت رادیو و تلویزیون و نیز تأکید بر آزادی در چهارچوب نظام اسلامی، ضرورت تصفیه افراد ناسالم از صدا و سیما را مورد توجه قرار دادند.

ایشان در ابتدای بیاناتشان با تاکید بر ضرورت تحول در رادیو- تلویزیون‏ فرمودند:

«من همیشه از این رادیو- تلویزیون نگرانى داشته‏ام؛ براى اینکه این رادیو- تلویزیون یک بنگاهى است که از تمام این رسانه‏هاى گروهى مهمتر است... و این رادیو- تلویزیون باید اصلاح بشود؛ یعنى باید متحول بشود به یک بنگاه تعلیمى، آن هم تعلیمات اسلامى.

اخبارى که در آنجا گفته مى‏شود و واقع مى‏شود، باید بر خلاف موازین اسلام نباشد [که‏] هر گروهى بخواهند توطئه کنند، بیایند در رادیو- تلویزیون حرفهایى بزنند که توطئه‏آمیز باشد. البته نه اینکه ما مى‏گوییم باید سانسور باشد؛ ما مى‏گوییم باید بر طریق اسلام و ملت باشد.»

بنیانگذار جمهوری اسلامی آزادى را در چهارچوب نظام اسلامى‏ روا دانسته و بیان داشتند:

«ملت، اسلام را مى‏خواهد، و همه نهادهایى که در ایران هست باید اسلامى باشد.معنى آزادى این نیست که کسى بخواهد توطئه کند، در توطئه هم آزاد است، نه، در توطئه آزاد نیست؛ یا حرفهایى را بزند که شکست ملت است، شکست نهضت است، این آزادى نیست. در چهارچوب این نهضت، انقلاب اسلامى، همه مردم آزاد هستند. کسانى هم حرف دارند، حرفهایشان را مى‏زنند، حتى هر فرقه‏اى باشند؛ اما بخواهند توطئه کنند، بخواهند اسلام را بشکنند، بخواهند نهادهایى که الآن مشغول فعالیت‏ اسلامى هستند، اینها را بشکنند همچو چیزى نمى‏شود باشد.»

رهبر کبیر انقلاب اسلامی در بخشی درگر از بیاناتشان رادیو و تلویزیون را مربى جامعه و نسل جوان‏ نامیده  و بر آموزنده بودن فیلمهاى تلویزیون‏ تاکید کردند و خطاب به محمدحسین طارمی فرمودند:

«و بالاخره یک رادیو- تلویزیون اسلامى و مربى جامعه [باید داشته باشیم‏]... باید رادیو- تلویزیون مربى جوانهاى ما، مربى مردم کشور باشد، نه اینکه مطالبى در او گفته شود که مخالف با وضعیت کشور است، مخالف با مصلحت کشور است، و جوانهاى ما را جورى بار مى‏آورند که براى خودشان نباشند، براى دیگران باشند... باید رادیو- تلویزیون همچه باشد که جوانها را بار بیاورد، به طورى که مستقل و داراى اراده و تصمیم باشد، نه پایبند این مسائل شهوانى یا آن مسائل دیگرى که مثل هروئین و امثال ذلک. اینها باید در رادیو- تلویزیون جورى عمل بشود که اینها را محترز کنند از آنها، بترسانند آنها را از این طور مسائل.

و همین طور باید فیلمهایى که در رادیو هست، در تلویزیون هست، فیلمهایى آموزنده باشد، فیلمهایى باشد و لو از خود ایران درست کنند، آموزنده باشد، یا فیلمهایى که از خارج مى‏آید درست تفتیش بشود که هیچى نباشد. آنها با شیطنت ممکن است به اینجا فیلمهایى را بفرستند که بخواهند فاسد کنند جوانهاى ما را. اینها باید همه‏شان اداره بشود، درست بشود، اسلامى بشود، روى مقصد کشور باشد، روى مصالح کشور باشد.»

امام خمینی در پایان ضرورت تصفیه افراد ناسالم از صدا و سیما را متذکر شده و یادآور شدند:

«و اما راجع به افراد، از قرارى که من شنیدم، بعضى از افرادى که متعهد بودند و مسلمان بودند و براى کشور خودشان دلسوز بودند، از آنجا کنار گذاشتند، و بعضى افرادى که باید تصفیه بشوند، اینها باز سر کارها هستند. شما باید با سایر آقایانى که در آنجا هستند و متعهد، با هم این افرادى که الآن براى مملکت ما مضر هستند، این چپیها و اینهایى که به یک طرف، این طرف رابطه دارند، اینها را باید تصفیه کنید، و بدون اینکه بترسید تصفیه کنید اینها را، و به جاى آنها جوانهاى متعهد و اسلامى را بیاورید. و آنهایى را که بیرون کردند از اشخاصى که متعهد بودند، باز ببینید کسانى هستند که به درد مى‏خورند، آنها را وارد کنید، و کسانى که مضر هستند به اینجا، و لو فرض کنید متخصص هم باشند- متخصص مضر، ضررش بیشتر از غیر متخصص است- اینها کنار باید بروند و تصفیه بشود.»

 

صحیفه امام، ج‏12، ص: 324-327

 

. انتهای پیام /*