از مجموعۀ مکتوباتی که در ایام حیات مبارک حضرت امام، برای ایشان ارسال شده است، قریب یک میلیون نامه در آرشیو مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) نگهداری می‏‏شود. شیوۀ امام بزرگوار این بود که گزارش موضوع‏بندی شده و آماری تمام نامه‏های عادی را که به صورت روزانه از سوی دفتر معظم‏له تنظیم می‏گردید، ملاحظه می‏فرمودند و در مواردی که لازم بوده است پاسخ نامه‏ها از سوی دفتر ارسال می‏گردید، و معدودی از نامه‏ها را نیز حضرت امام شخصاً جواب می‏داده‏اند. مطلب زیر نامه ای است که یک اسیر  ایرانی جنگ تحمیلی از عراق برای امام ارسال کرده است. پاسخ امام به نامه وی نیز در ادامه آورده شده است:

 

«تقولون الموت صعب والله مفارقة الاحبّاء اصعب»

پدر جان، سلام، امیدوارم حالتان خوب باشد. راضی نمی‏شدم مزاحم اوقات شریفتان گردم، لیکن دیگر قدرت تحمل دوری را نداشتم و دلم بسیار برایتان تنگ شده بود؛ لذا تصمیم بنوشتن نامه برایتان گرفتم. تاکنون شنیده‏اید که پسری به مدت چهار سال از پدرش جدا شود و بعد از چهار سال جدایی برای پدرش نامه بنویسد و پدر نامۀ فرزندش را جواب نگوید؟ پدرم، باور کنید تحمل سختی راحت است اما تحمل بر فراق یار دشوار است. پدرم، من از بلاد غربت، از گوشۀ زندان غم و غبارآلود از
هجر دوست، با چشمانی غمزده، در انتظار رؤیتت نامه را می‏نویسم؛ نامه‏ام را اجابت کن، با جواب خویش گرد و غبار غم را از چهرۀ زردمان پاک کن، تا چشم ما با دیدن خطت نور گیرد، روشن و منور گردد.

پدرم، پروانه‏های وجودمان فدای شمع جانسوزت باد. فرزندان افسردۀ خویش را با کلام مسیحاییت جانی دوباره بخش، و دل خسته‏دلان در راه مانده را، جلالی تازه ده. به امید اینکه این نامه به دستت برسد و جوابش را هر چه زودتر بنویسی. پدرم، برای دریافت جواب لحظه‏شماری می‏کنم.
 خداحافظتان

فرزند کوچکت

محمد رنجبر

12/6/1362

 

 پاسخ امام

 

بسمه تعالی

فرزند بسیار عزیزم، از نامۀ دلسوزانۀ شما بسیار متأثر گردیدم. من ناراحتی شما عزیزان در بند را احساس می‏کنم. شما هم ناراحتی پدرتان را که فرزندان عزیزش دور از وطن هستند، احساس کنید. عزیزان من،  سید و مولای همۀ ما حضرت موسی بن جعفر (ع) بیش از همۀ شماها و ما‏ها در رنج به گوشۀ زندان بسر بردند. برای اسلام عزیز شما صبر کنید.خداوند فرج را ان‏شاء الله تعالی نزدیک می‏نماید و پدر پیر شما را با دیدن شما شاد می‏فرماید. به همۀ عزیزان در بند سلام مرا برسانید. من از دعای خیر فراموشتان نمی‏کنم. خداوند حافظ شما باشد.

پدر پیرت (خ)

 

منبع: صحیفه امام، ج‏20، ص: 107؛ جلوه‏های کلام، گزیدۀ نامه‏های اقشار مختلف مردم به حضرت امام خمینی(س)، جلد اوّل، ص97 

 

. انتهای پیام /*